• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kyllingekroketter med lækker sauce

Kyllingekroketter
Lækre kyllingekroketter, der serveres med den lækre sauce og kartoffelmos. Kroketterne laves af en rest kylling eller kalkun. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. marts 2022 - Udgivet:  13. marts 2022

Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en skøn opskrift på kyllingekroketter, De lækre kroketter laves af en rest kylling eller kalkun, og serveres med mos eller ris.
  2. Opskrift på kyllingekroketter
  3. Kyllingekroketter med lækker sauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på kyllingekroketter, De lækre kroketter laves af en rest kylling eller kalkun, og serveres med mos eller ris.

Kyllingekroketter er lækker aftensmad, og så er det samtidig en god måde at bruge rester af kylling på.

Det er i øvrigt især en god ide at bruge rester af kalkun på denne måde, fordi kalkun godt kan være lidt tørt, når det varmes op igen.

Du kan tilsætte hvad du har lyst til, til disse lækre, sprøde bidder - og derfor er det en fantastisk måde at bruge rester på.

Du kan servere dem med kartoffelmos og sovs til, men du kan også servere dem med ris eller pasta og en tomatsauce - eller måske en champignonsauce.

Faktisk er der virkelig mange muligheder for tilbehør til disse, en salat vil også være godt. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kyllingekroketter

Kyllingekroketter

Kyllingekroketter med lækker sauce

Her får du en skøn opskrift på kyllingekroketter, De lækre kroketter laves af en rest kylling eller kalkun, og serveres med mos eller ris.
Bedømmelse
4.8 fra 6 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Newyorker By Heart

Ingredienser

  • 250 g kylling - rester, stegt eller kogt
  • 1 løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - knust og finthakket
  • 2 forårsløg - fintsnittet
  • 1 bundt persille - hakket
  • 1 tsk. estragon - tørret
  • 1 tsk. chilipulver - sød
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk mel
  • ¾ dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld cheddar ost - revet
  • 1 citron - fintrevet skal af ½ økologisk citron
  • Panko rasp - eller alm. rasp til at rulle i
  • majsolie - eller solsikkeolie til stegning

Sauce:

  • 25 g smør
  • 2 spsk mel
  • 2½-3 dl hønsebouillon - jeg brugte vand og Knorr Fond du Chef
  • 1½ dl mælk
  • 2 spsk parmesan - fintrevet
  • Sovsekulør

Fremgangsmåde

  • Sauter løg i lidt olie på en pande, ved middelvarme, til det bliver blødt og gennemsigtigt. Det skal ikke tage farve. Tilsæt så hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid, til det begynder at afgive duft, rør i det, det skal ikke tage farve. Tag det af varmen og lad det køle lidt af.
  • Kom det tilberedte kyllingekød i en foodprocessor og kør til det er rimelig findelt - alternativt kan du hakke det meget fint med en kniv.
  • Hæld det hakkede kyllingekød i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber, æg, mælk, forårsløg, estragon, citronskal og chili - rør det sammen. Tilsæt havregryn, mel og den let afkølede løg-blanding - bland godt sammen. Rør til sidst osten i og rør igen.
    fars til kyllingekroketter
  • Dæk skålen til og stil den på køl i ½ time. Kom panko rasp eller almindelig rasp i en dyb tallerken og bland det med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Kom olie i en pande, så det står 1-1½ cm. op i pande og varm det op ved middel varme.
  • Tag kyllingeblandingen ud form til kugler, ca. på størrelse med en bordtennisbold. Tril i rasp-blandingen og læg ned i den varme olie.
  • Steg i ca. 10-12 minutter, vend dem rundt af og til, så de bliver gyldne over det hele. Du behøver ikke at koncentrere dig om, at dine kyllingekroketter skal være gennemstegt, fordi kødet jo er tilberedt. Men kødet skal selvfølgelig gennemvarmes.
  • Tag kroketterne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, inden de serveres. Hold dem evt. varme i ovnen, mens saucen laves.
    færdigstegte kyllingekroketter
  • Til saucen smeltes smørret i en gryde og melet piskes i. Tilsæt væsken lidt efter lidt, lad det koge op indimellem, til det har den konsistens du ønsker. Lad det kogen igennem i et par minutter, så melsmagen koges væk. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. sovsekulør hvis du ønsker lidt farve på sovsen.
  • Tag gryden af varmen og kom den fintrevne parmesanost i, rør rundt til det er helt smeltet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigstegte kyllingekroketter serveres straks sammen med sauce, kartoffelmos og grønt efter efter valg.

Kroketterne kan også serveres med ris eller pasta.

Se flere lækre opskrifter:

Kyllingekødboller - opskrift på deller med hakket kylling

Forloren kylling - farsbrød med hakket kylling

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    oktober 04, 2022 at 7:15 pm

    Smager godt og kan kun anbefales

    Svar
  2. Pia

    maj 30, 2022 at 7:19 pm

    Lækre kroketter og saucen er fantastisk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required