Her er en nem opskrift på lækre kyllingefrikadeller, der er frikadeller lavet med hakket kylling. Dellerne kan steges på pande eller i ovn.
Kyllingefrikadeller lavet med hakket kyllingekød er lettere i smag og konsistens end de traditionelle og gammeldags frikadeller.
Princippet er sådan set ellers de samme, hvor det hakkede kyllingekød røres med salt, løg og andre ingredienser, inden det steges på panden.
Du kan dog også vælge at stege dem i ovnen, og længere nede kan du se hvordan du gør det.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kyllingefrikadeller
Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk løgpulver - eller et meget finthakket løg
- 50 g havregryn
- 1 æg
- 1 dl mælk - cirka mængde
Fremgangsmåde
- Kom det hakkede kyllingekød i en skål og rør det grundigt sammen med salt, peber og løgpulver. Du kan også bruge et fintsnittet løg.
- Tilsæt så æg og havregryn, og rør farsen til dine kyllingefrikadeller sammen med mælk.
- Start med lidt mælk og kom gradvist mere i ind til du har en lind frikadellefars. Det plejer at passe nogenlunde med en deciliter mælk, men brug den nødvendige mængde.
- Stil kyllingefarsen på køl i 30 minutter.
- Varm en pande op ved god varme, og smelt et par spiseskefulde smør og og en sjat olie på panden.
- Med en spiseske former du nu kyllingefrikadeller, som lægges på panden. Dyp hver gang skeen i fedtstoffet, så slipper farsen lettere skeen. Øs også lidt fedtstof over kyllingefrikadellerne når de er lagt på panden.
- Stegetiden er cirka 5 minutter på hver side, og når frikadellerne er brunet af på begge sider, kan du med fordel skrue lidt ned for varmen. Stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor store frikadellerne er, men husk at kyllingekød skal gennemsteges til en kernetemperatur på mindst 75 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdigstegte kyllingefrikadeller kan lægges på fedtsugende køkkenrulle for at opsamle lidt af stegefedtet.
Brug gerne de lækre frikadeller med kylling til madpakken, men husk så at lægge dem hurtigt på køl efter stegning.
Kyllingedeller med spinat
Du kan også lave lækre kyllingedeller med spinat, og hertil skal du bruge:
500 gram hakket kylling
1 teskefuld salt
1 æg
1 løg finthakket løg eller en teskefuld løgpulver
2 spiseskefulde rasp
1 spiseskefuld hvedemel
2 deciliter mælk
friskkværnet peber
50 gram spinat frisk, eller så meget du ønsker i frikadellerne
Sådan laver du kyllingedellerne med spinat:
- Kom det hakkede kyllingekød op i en skål, og rør det sammen med salt. Rør derefter ægget i.
- Løg tilsættes sammen med rasp, hvedemel, mælk og friskkværnet peber, og farsen røres lind. Mængden af mælk er vejledende, så spæd til med mælk indtil farsen har den rette konsistens.
- Spinat skylles grundigt og slynges tør, hvorefter den hakkes groft.
- Rør spinaten i farsen, og stil på køl i 30 minutter.
- Varm en pande op med en god klat smør og en rigelig sjat olivenolie. Panden skal være godt varm, så kyllingefrikadellerne får en god stegeskorpe.
- Form 12 frikadeller med en spiseske, hvor du bruger en stor spiseskefuld fars til hver frikadelle.
- Steg frikadellerne cirka fem minutter på hver side indtil de er gennemstegte. Når frikadellerne har fået stegeskorpe, kan du med fordel skrue lidt for varmen, så de ikke bliver brankede.
Kyllingefrikadeller i ovn
Her har jeg stegt frikadeller med hakket kylling på panden, men du kan også klare stegningen i ovnen.
Her steges frikadellerne ved 180 grader varmluft.
Form dellerne og læg dem på bageplade med bagepapir.
Bages i cirka 15 minutter, men tiden afhænger af størrelsen. Måske skal de have 20 minutter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Christine
Er der forskel på konsistensen af kyllingefrikadellerne ift. fedtprocenten i kødet? De første gange fik vi de lækreste kyllingedeller, men de sidste par gange har de været meget “gummiagtige”
Sven Gladov
Opskriften på Kyllingefrikadeller kan ikke udskrives. Når man trykker på "Print opskriften" vender den blot tilbage til opskriften.
Mvh. Sven Gladov
Holger Rørby Madsen
Hej Sven
Tak for din besked, men det virker fint her. Hvilken browser bruger du?
Så vi evt. lige kan få det rettet.
Alt det bedste
Holger
Grethe Harritz
Hej Holger,
Når jeg laver frikadellerne i oven bliver de "gummiagtige", hvordan bliver dine 🙂?
Mange tak på forhånd,og dejlig dag 🙂.
Mvh
Grethe
Michael Risgaard Wildenhoft Jakobsen
Hvor mange æg skal der i 1 eller 2
Holger Rørby Madsen
Hej Michael
Du skal bruge et æg til kyllingefrikadellerne.
Alt det bedste
Holger
anna-grete jensen
må jeg blive slettet fra jeres mailliste
Holger Rørby Madsen
Hej Anna-Grete
Det er muligvis notifikationer du mener, som man selv slår fra eller til på sin computer. Jeg har dog gjort det nemt: Klik på den blå klokke nede i højre hjørne - og derefter på afmeld. Så skulle den være klaret.
Håber det hjælper. Ellers må du lige sige til.
De bedste hilsner
Holger