Lækker opskrift på kyllingebryst med frossen spinat i fad. Den frosne spinat er bund i retten, sammen med gulerødder og en skøn sauce.
Kyllingebryst med frossen spinat er en dejlig og nem ret til aftensmad, der både er mættende og rimelig hurtig at lave.
Den frosne spinat skal du blot huske at tage ud af fryseren i god tid, hvorefter væden knuges ud af spinaten.
Spinat er jo sund, og det her er en god måde at spise lidt af den på.
I fadet er der også gulerødder og en dejlig sovs med blandt andet paprika og sennep, og det hele serveres med kogte ris.
Gerne også et stykke brød til.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat
Ingredienser
- 800 g spinat - frossen, svarende til 2 poser, tøs op
- 4 gulerødder - i mindre tern eller tynde stave
- 4 stk. kyllingebryst - krydres med salt, peber og paprika
- smør - til stegning
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 5 dl madlavningsfløde - eller. alm. fløde
- 1 bouillonterning - evt. hønsebouillon
- 2 tsk sennep
- 3 tsk paprika
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 2 spsk timian - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tag den frosne spinat ud af fryseren i god tid før den skal bruges, gerne tre timer. Eller tø den forsigtigt op i di n mikroovn, hvis du har taget spinaten for sent op.
- Pres eller knug væden ud af den optøede spinat, og fordel den i en bradepande eller ildfast fad. Fordel også gulerødderne over spinaten. Gulerødderne skæres enten i små tern eller tynde stave.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Varm en pande op og brun kyllingebrystfileterne på begge sider i lidt smør. Cirka et minuts tid på hver side ved en god varme, så kyllingebrystfileterne får lidt stegeskorpe. Krydres med salt, peber og paprika.
- Læg kyllingebrystfileterne ovenpå spinat og gulerødder i fadet.
- Kom en klat smør mere på panden og sauter nu løg og hvidløg et minuts tid.
- Derefter kommes madlavningsfløde ved sammen med en bouillonterning, sennep og paprika. Kom også lidt finthakket timian i.
- Lad det koge op, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Hæld saucen over kyllingekødet og grøntsagerne i fadet.
- Retten med kyllingebryst med frossen spinat (som nu er optøet), gulerødder og sauce skal have ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Kyllingebryst med frossen spinat og gulerødder serveres med kogte ris.
Du kan også servere en kartoffelmos til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone
Er det rigtigt man ikke må opvarme retten igen pga. spinaten. Havde lidt i overskud ?
Det var virkeligt nemt og lækkert !
Tove Nygaard
Den skal jeg helt sikkert prøve. Kan man bruge frisk spinat istedet for frossen. I givet fald, hvordan vil mængden så skulle være?
Vh. Tove.
Heidi Nielsen
skøn opskrift. jeg bruger pikant fløde ost
Lene Godborg
Hej Holger og Katrine.
Tak for dejlige opskrifter. Lavede ovnstegte rødspætter forleden. Dejlig nem måde at få rødspætter på. Skal også bruges, til gæster .
Hilsen Lene.
Marianne
Super lækker og nem opskrift. Lavede den til aften med udbenede kyllingelår. Alt blev spist👍😍
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Mange tak - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
keth Birksdal
Der står en potte (pot) timian.
En pot er næsten en liter 🥴 er dette ikke lidt rigeligt? Så hvor meget timian skal der så egentligt i ????
Holger Rørby Madsen
Hej Keth
Jeg mener en potte med timian, men brug det antal kviste du synes. Har du frisk timian i haven, anvender du selvfølgelig den 🙂
Alt det bedste
Holger
Grethe
Hej Holger.Kan du fortælle mig .hvad jeg gør forkert . når jeg bager squshkage.den falder sammen for mig ,hver gang har du et godt råd i stedet for olie kan man bruge margarine jeg har smidt mange kager ud , på forhånd tak Grethe -
Pernille
Lækkert 🙂