• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingebryst med frossen spinat

Kyllingebryst med frossen spinat

kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat er en både nem og hurtig ret, som du laver i et fad i ovnen. Den frosne spinat skal først tøs op, og derefter fordeles den blot i fadet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madenvserden.dk.

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  11. april 2023

Del gerne:
3.3k
SHARES
FacebookMessenger3.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Lækker opskrift på kyllingebryst med frossen spinat i fad. Den frosne spinat er bund i retten, sammen med gulerødder og en skøn sauce.
  2. Opskrift på kyllingebryst med frossen spinat
  3. Kyllingebryst med frossen spinat
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Lækker opskrift på kyllingebryst med frossen spinat i fad. Den frosne spinat er bund i retten, sammen med gulerødder og en skøn sauce.

Kyllingebryst med frossen spinat er en dejlig og nem ret til aftensmad, der både er mættende og rimelig hurtig at lave.

Den frosne spinat skal du blot huske at tage ud af fryseren i god tid, hvorefter væden knuges ud af spinaten.

Spinat er jo sund, og det her er en god måde at spise lidt af den på.

I fadet er der også gulerødder og en dejlig sovs med blandt andet paprika og sennep, og det hele serveres med kogte ris.

Gerne også et stykke brød til.

Se også mine opskrifter på:

  • Spinat curry med kylling
  • Laks i ovn med spinat
  • Frosne grøntsager
  • Grønlangkål

Opskrift på kyllingebryst med frossen spinat

kyllingebryst med frossen spinat

Kyllingebryst med frossen spinat

Lækker opskrift på kyllingebryst med frossen spinat i fad. Den frosne spinat er bund i retten, sammen med gulerødder og en skøn sauce.
Bedømmelse
4.7 fra 48 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g spinat - frossen, svarende til 2 poser, tøs op
  • 4 gulerødder - i mindre tern eller tynde stave
  • 4 stk. kyllingebryst - krydres med salt, peber og paprika
  • smør - til stegning
  • 1 løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 5 dl madlavningsfløde - eller. alm. fløde
  • 1 bouillonterning - evt. hønsebouillon
  • 2 tsk sennep
  • 3 tsk paprika
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 2 spsk timian - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tag den frosne spinat ud af fryseren i god tid før den skal bruges, gerne tre timer. Eller tø den forsigtigt op i di n mikroovn, hvis du har taget spinaten for sent op.
  • Pres eller knug væden ud af den optøede spinat, og fordel den i en bradepande eller ildfast fad. Fordel også gulerødderne over spinaten. Gulerødderne skæres enten i små tern eller tynde stave.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Varm en pande op og brun kyllingebrystfileterne på begge sider i lidt smør. Cirka et minuts tid på hver side ved en god varme, så kyllingebrystfileterne får lidt stegeskorpe. Krydres med salt, peber og paprika.
  • Læg kyllingebrystfileterne ovenpå spinat og gulerødder i fadet.
  • Kom en klat smør mere på panden og sauter nu løg og hvidløg et minuts tid.
  • Derefter kommes madlavningsfløde ved sammen med en bouillonterning, sennep og paprika. Kom også lidt finthakket timian i.
  • Lad det koge op, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Hæld saucen over kyllingekødet og grøntsagerne i fadet.
  • Retten med kyllingebryst med frossen spinat (som nu er optøet), gulerødder og sauce skal have ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
375
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
119
mg
40
%
Natrium
 
1226
mg
53
%
Kalium
 
2177
mg
62
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
29570
IU
591
%
Vitamin C
 
89
mg
108
%
Calcium
 
415
mg
42
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kyllingebryst med frossen spinat og gulerødder serveres med kogte ris.

Du kan også servere en kartoffelmos til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone

    september 25, 2024 at 6:03 pm

    Er det rigtigt man ikke må opvarme retten igen pga. spinaten. Havde lidt i overskud ?
    Det var virkeligt nemt og lækkert !

    Svar
  2. Tove Nygaard

    august 26, 2024 at 9:19 am

    Den skal jeg helt sikkert prøve. Kan man bruge frisk spinat istedet for frossen. I givet fald, hvordan vil mængden så skulle være?
    Vh. Tove.

    Svar
  3. Heidi Nielsen

    april 16, 2024 at 9:27 pm

    skøn opskrift. jeg bruger pikant fløde ost

    Svar
  4. Lene Godborg

    september 04, 2022 at 3:00 pm

    Hej Holger og Katrine.
    Tak for dejlige opskrifter. Lavede ovnstegte rødspætter forleden. Dejlig nem måde at få rødspætter på. Skal også bruges, til gæster .
    Hilsen Lene.

    Svar
  5. Marianne

    januar 18, 2022 at 7:03 pm

    Super lækker og nem opskrift. Lavede den til aften med udbenede kyllingelår. Alt blev spist👍😍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 19, 2022 at 10:05 am

      Hej Marianne
      Mange tak - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. keth Birksdal

    maj 13, 2021 at 11:20 am

    Der står en potte (pot) timian.
    En pot er næsten en liter 🥴 er dette ikke lidt rigeligt? Så hvor meget timian skal der så egentligt i ????

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 13, 2021 at 2:52 pm

      Hej Keth
      Jeg mener en potte med timian, men brug det antal kviste du synes. Har du frisk timian i haven, anvender du selvfølgelig den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Grethe

        juli 31, 2021 at 12:15 pm

        Hej Holger.Kan du fortælle mig .hvad jeg gør forkert . når jeg bager squshkage.den falder sammen for mig ,hver gang har du et godt råd i stedet for olie kan man bruge margarine jeg har smidt mange kager ud , på forhånd tak Grethe -

  7. Pernille

    marts 29, 2021 at 9:08 am

    Lækkert 🙂

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required