• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegning af kyllingebryst i ovn - opskrift og stegetid

Stegning af kyllingebryst i ovn - opskrift og stegetid

billederesultat for kyllingefilet i ovn
4.8 fra 221 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
518
SHARES
FacebookMessenger518PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 14. marts 2019

Kyllingebryst i ovn smager godt og kødet bliver både mørt og saftigt.

Med denne nemme guide får du altid et sikkert resultat uden at kødet er råt, og så er det altså en nem måde at stege kyllingebryst fileter på.

I denne grundopskrift har jeg blot krydret med lidt paprika, salt og peber, men du kan selvfølgelig krydre dem som du vil. Karry er også godt, og det samme med timian eller rosmarin. For ikke tale om hvidløg. Så prøv dig bare frem. Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Kyllingebryst i ovn
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Stegetid og kernetemperatur
  • Pulled chicken i ovn
  • Kylling i ovn
  • Kyllingebryst i peberflødesovs - nem opskrift
  • Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
  • Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter
  • Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for kyllingefilet i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingebryst i ovn

4.78 fra 221 stemmer
Se her hvordan du nemt steger kyllingebryst i ovn. Brystfileterne er nemme at tilberede i ovnen, hvor de krydres og lægges i et fad. Opskrift med stegetid.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 267
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kyllingebryst
  • 4 spsk olivenolie
  • paprika
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme. Jeg synes kyllingekødet her har en tendens til at blive lidt mere tørt når man bruger varmluft.
  2. Soignér kyllingebryst fileterne ved at skære evt. fedt og urenheder fra. Giv hvert stykke brystfilet tre lette og skrå snit på oversiden (se billedet) og læg dem i et ildfast fad.
  3. Kom cirka en spiseskefuld olivenolie over hvert stykke kød.
  4. Krydr med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
  5. Stil fadet ind i ovnen. Stegetid for kyllingebryst i ovn er cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 267kcalKulhydrater: 0.1gProtein: 27gFedt: 17gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 727mgKalium: 465mgKostfibre: 0.03gSukker: 0.1gVitamin A: 76IUVitamin C: 3mgCalcium: 7mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Stegetid og kernetemperatur

Denne opskrift på kyllingebryst i ovn giver et mørt og lækkert stykke kyllingekød, og som sagt skal du beregne en stegetid på 20 minutter.

Kyllingekød skal altid være gennemstegt, hvilket er nemt at kontrolle ved at skære et stykke kyllingebryst over.

Men du kan også måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og her skal den vise 75 grader eller lidt mere. Så er du på den sikre side. Normalt passer de 20 minutter dog ret præcist, og her er kødet hverken råt eller tørt.

Det er klart at meget store stykke kyllingebryst i ovn skal have lidt længere tid, og modsat hvis kyllingebryst fileterne er meget små er det lidt kortere tid i ovnen. Men de 20 minutter som stegetid er altså en ret god tommelfingerregel.

Pulled chicken i ovn

pulled chicken

Sådan laver du nemt pulled chicken, der også laves med kyllingebryst. Opskrift med en god marinade, hvorefter kyllingen steges i tre timer ved lav varme i ovnen.

Du skal bruge

4 store stykker kyllingebryst

Marinade

0,5 deciliter olivenolie
2 teskefulde salt
1 teskefuld paprika
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld æbleeddike
1 teskefuld økologisk rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingebryst fileterne for fedt og eventuelle stykke brusk, og læg dem i en stor frysepose.
  2. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og rør den blank, så rørsukkeret bliver rørt godt ud.
  3. Kom marinaden ned i posen til kyllingekødet, og massér det godt ind i kødet.
  4. Luk posen og læg den i køleskabet. Pulled chicken er bedst hvis du marinerer kødet et døgn i forvejen, men på en travl dag kan du også gøre det en time eller to før turen i ovnen.
  5. Tag kødet ud af posen og læg det i et ildfast fad.
  6. Steg så kyllinge fileterne i ovnen ved 110 grader i tre timer, så det bliver en rigtig omgang pulled chicken.

Nu kan du så trække kyllingen fra hinanden med to gafler, og du har den bedste pulled chicken. Som du kender det fra pulled pork.

Du kan bruge kødet i hjemmebagte burgerboller eller i en salat. Mulighederne er mange. Du kan også spice den færdige, trevlede kylling op med en krydret BBQ-sauce eller en god ketchup.

Flere inspirerende opskrifter:

Kylling i ovn

4.7 fra 264 stemmer
Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Gå til opskrift
Billede resultat for stegt kylling i ovn

Kyllingebryst i peberflødesovs - nem opskrift

4.8 fra 140 stemmer
Min opskrift på kyllingebryst i peberflødesovs, der nemt bliver din nye livret. Den er simpel at lave i fad i ovnen og er lækker aftensmad.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingebryst i peberflødesovs

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 203 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling

Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt. En nem og hurtig ret med kyllingebryst, kartofler, gulerødder og asparges.
Gå til opskrift
kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter

4.7 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter. En nem og hurtig aftensmad på 30 min. med lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter

Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling

Gå til opskrift
Billede med stegt kyllingebryst på pande.

FAQ

Hvornår er ovnstegt kyllingebryst færdig?

Kyllingebryst i ovn skal have en minimumstemperatur på 75 grader. Så brug gerne et stegetermometer. Husk at måle midt i kyllingebrystet.

Hvor længe skal kyllingebryst steges i ovnen?

Kyllingebryst i ovn skal have ca. 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Kristensen

    maj 03, 2024 at 8:59 am

    Har prøvet opskriften og den er bare god.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 03, 2024 at 9:00 am

      Mange tak, John, fedt at høre 🙂
      Rigtig god weekend
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Per Vinther Nielsen

    juni 25, 2023 at 11:55 am

    Har nu lavet den et utal af gange, det bliver simpelthen perfekt hver gang. Så tak for en fantastisk opskrift.
    Hilsen Per

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 25, 2023 at 12:56 pm

      Hej Per
      Tusind tak - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste - og fortsat god sommer til dig
      Holger

      Svar
  3. Eva Godiksen

    september 24, 2022 at 7:07 pm

    Endnu en super opskrift. Tak med smil.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 25, 2022 at 10:11 am

      Hej Eva
      Mange tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required