Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling Tikka Masala

Kylling Tikka Masala (opskrift på en lækker indisk klassiker)

billederesultat for kylling tikka masala
4.7 fra 109 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
355
SHARES
FacebookMessenger355PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kylling tikka masala
  • Servering
  • Indien eller Skotland?
  • Krydderiblanding til tikka masala
  • Kommentarer

Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 109 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 650 g kyllingebryst
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 1 knold ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk koriander stødt - kan undværes hvis ikke du er vild med koriander
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • Lidt cayennepeber
  • 1 tsk Maizena majsstivelse
  • 3 tsk tomatpasta
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • 2 dl creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Kylling skæres i mindre tern.
  2. Varm en pande op ved høj varme, og kom en lille sjat olie på.
  3. Steg nu kyllingekødet grundigt i fem minutter, og det rundt nogle gange.
  4. Alle ingredienser til din tikka masala krydderiblanding vendes sammen i en skål, og kommes derefter ned til kyllingekødet. Lad det svitse med et minut.
  5. Tilsæt så vandet og lad det lige koge ind.
  6. Kom så creme fraiche i panden, og lad det koge yderligere fem minutter.
  7. Smag din kylling tikka masala godt til med salt, peber og eventuelt andre krydderier, så du får den smag, som du bedst kan lide.
  8. Tilføj mere væde, hvis du ønsker mere sovs til kyllingen.

Næringsindhold

Kalorier281kcalKulhydrater5gProtein36gFedt12gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.02gKolesterol104mgNatrium860mgKalium691mgKostfibre1gSukker2gVitamin A165IUVitamin C5mgCalcium25mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kylling tikka masala

Kylling tikka masala er en lækker ret fra (formentlig) det indiske køkken, men lad mig med det samme fastslå, at der findes rigtig mange opskrifter på den.

Den går også under navnet chicken tikka masala, og mens tikka betyder noget i retning af mindre stykker, så er masala en krydderiblanding.

Så altså en ret med små stykker kylling i en krydret sovs.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Chicken masala
  • Butter chicken
  • Indisk mad
  • Chicken Korma

Servering

Den færdige kylling tikka masala serveres med kogte ris og nybagte naanbrød med sesamfrø. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Indien eller Skotland?

Nu skriver jeg en ret fra det indiske køkken, men faktisk ved man ikke helt nøjagtigt hvor kylling tikka masala stammer fra oprindeligt. Som det jo ofte er med disse retter.

I Skotland er der nogen, der hævder den kommer derfra, men der også er andre steder, der mener, at kyllingopskriften er deres.

Uanset hvad, så er her i hvert fald min opskrift på den lækre ret med krydret kylling.

Krydderiblanding til tikka masala

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der serveres kogte ris og naanbrød til.

Hvis du synes det er for besværligt at lave denne krydderiblanding selv, kan du købe ganske udmærkede og færdigblandede krydderiposer til netop kylling tikka masala.

Og det er bestemt også ok. Det gør kun retten endnu hurtigere at lave.

Du kan i øvrigt også skifte creme fraiche ud med en madlavningsfløde, hvis du foretrækker det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kurt Nielsen skriver

    september 25, 2024 at 10:15 pm

    Retten smager fantastisk.

    Svar
  2. Lea skriver

    april 09, 2024 at 1:45 pm

    Hvor meget garam masala krydderi skal der bruges i denne opskrift ?

    Svar
  3. Steen Rasmussen skriver

    marts 21, 2023 at 6:46 pm

    Helt og aldeles ufuldstændig opskrift! Hvor er det grønne islæt ?! Kyllingen når ikke at få smag! Sovsen blev dog god, selvom den skulle reddes.

    Svar
  4. Jeanet skriver

    februar 18, 2022 at 12:18 pm

    Hejsa! Hvor meget Garam Masala (færdigkøbt) skal der bruges i retten, når man ikke laver krydderiblandingen selv? Vh Jeanet

    Svar
  5. Vibeke skriver

    januar 05, 2022 at 9:53 pm

    Denne opskrift er fantastisk!🤩
    Nem at lave og smager skønt😊 Hvorfor købe tikka masala sauce i en dagligvarebutik, når det er så nemt, som denne ret?
    Kun ros herfra - både fra de voksne og børn på 11 og ni år, som bad om, at få til madpakkerne dagen efter🤤
    Denne opskrift er en ny favorit hos familien👌

    Svar
  6. Katrine skriver

    september 28, 2021 at 3:00 pm

    Super opskrift, det er blevet vores yndlingsret herhjemme 🙂

    Svar
  7. Sarah skriver

    oktober 07, 2020 at 6:35 pm

    Kan jeg lave den ret dagen før og varme den da får gæster og skal lave så meget andet til dem også

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 07, 2020 at 8:17 pm

      Hej Sarah
      Jeg har ikke prøvet, men det burde ikke være noget problem 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Ulla skriver

        september 26, 2024 at 2:00 pm

        Jeg er meget glad for opskrifterne . De er rigtige gode jeg bruger dem hele tiden . Der er mange gide. Jeg mangler. Nogle opskrifter på småkager uden sukker.Tak for alle de gode opskrifter

  8. Lise Ingwersen skriver

    april 24, 2019 at 1:59 pm

    Hej Holger!

    Jeg modtager med glæde dine opskrifter hver dag
    på min Stine, som min PC hedder!

    Mange tak.
    Venligst Lise.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required