• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

billederesultat for kylling tikka masala
4.7 fra 109 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
354
SHARES
FacebookMessenger354PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  18. februar 2023

Indhold

  1. Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
  2. Opskrift på kylling tikka masala
  3. Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker
  4. Servering
  5. Indien eller Skotland?
  6. Krydderiblanding til tikka masala

Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.

Kylling tikka masala er en lækker ret fra (formentlig) det indiske køkken, men lad mig med det samme fastslå, at der findes rigtig mange opskrifter på den.

Den går også under navnet chicken tikka masala, og mens tikka betyder noget i retning af mindre stykker, så er masala en krydderiblanding.

Så altså en ret med små stykker kylling i en krydret sovs.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Chicken masala
  • Butter chicken
  • Indisk mad
  • Chicken Korma

Opskrift på kylling tikka masala

billederesultat for kylling tikka masala
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

4.73 fra 109 stemmer
Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Kalorier: 281
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g kyllingebryst
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 knold ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk koriander - stødt - kan undværes hvis ikke du er vild med koriander
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • Lidt cayennepeber
  • 1 tsk Maizena - majsstivelse
  • 3 tsk tomatpasta
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • 2 dl creme fraiche

Fremgangsmåde
 

  1. Kylling skæres i mindre tern.
  2. Varm en pande op ved høj varme, og kom en lille sjat olie på.
  3. Steg nu kyllingekødet grundigt i fem minutter, og det rundt nogle gange.
  4. Alle ingredienser til din tikka masala krydderiblanding vendes sammen i en skål, og kommes derefter ned til kyllingekødet. Lad det svitse med et minut.
  5. Tilsæt så vandet og lad det lige koge ind.
  6. Kom så creme fraiche i panden, og lad det koge yderligere fem minutter.
  7. Smag din kylling tikka masala godt til med salt, peber og eventuelt andre krydderier, så du får den smag, som du bedst kan lide.
  8. Tilføj mere væde, hvis du ønsker mere sovs til kyllingen.

Næringsindhold

Kalorier: 281kcalKulhydrater: 5gProtein: 36gFedt: 12gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.02gKolesterol: 104mgNatrium: 860mgKalium: 691mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 165IUVitamin C: 5mgCalcium: 25mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige kylling tikka masala serveres med kogte ris og nybagte naanbrød med sesamfrø. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Indien eller Skotland?

Nu skriver jeg en ret fra det indiske køkken, men faktisk ved man ikke helt nøjagtigt hvor kylling tikka masala stammer fra oprindeligt. Som det jo ofte er med disse retter.

I Skotland er der nogen, der hævder den kommer derfra, men der også er andre steder, der mener, at kyllingopskriften er deres.

Uanset hvad, så er her i hvert fald min opskrift på den lækre ret med krydret kylling.

Krydderiblanding til tikka masala

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der serveres kogte ris og naanbrød til.

Hvis du synes det er for besværligt at lave denne krydderiblanding selv, kan du købe ganske udmærkede og færdigblandede krydderiposer til netop kylling tikka masala.

Og det er bestemt også ok. Det gør kun retten endnu hurtigere at lave.

Du kan i øvrigt også skifte creme fraiche ud med en madlavningsfløde, hvis du foretrækker det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kurt Nielsen

    september 25, 2024 at 10:15 pm

    Retten smager fantastisk.

    Svar
  2. Lea

    april 09, 2024 at 1:45 pm

    Hvor meget garam masala krydderi skal der bruges i denne opskrift ?

    Svar
  3. Steen Rasmussen

    marts 21, 2023 at 6:46 pm

    Helt og aldeles ufuldstændig opskrift! Hvor er det grønne islæt ?! Kyllingen når ikke at få smag! Sovsen blev dog god, selvom den skulle reddes.

    Svar
  4. Jeanet

    februar 18, 2022 at 12:18 pm

    Hejsa! Hvor meget Garam Masala (færdigkøbt) skal der bruges i retten, når man ikke laver krydderiblandingen selv? Vh Jeanet

    Svar
  5. Vibeke

    januar 05, 2022 at 9:53 pm

    Denne opskrift er fantastisk!🤩
    Nem at lave og smager skønt😊 Hvorfor købe tikka masala sauce i en dagligvarebutik, når det er så nemt, som denne ret?
    Kun ros herfra - både fra de voksne og børn på 11 og ni år, som bad om, at få til madpakkerne dagen efter🤤
    Denne opskrift er en ny favorit hos familien👌

    Svar
  6. Katrine

    september 28, 2021 at 3:00 pm

    Super opskrift, det er blevet vores yndlingsret herhjemme 🙂

    Svar
  7. Sarah

    oktober 07, 2020 at 6:35 pm

    Kan jeg lave den ret dagen før og varme den da får gæster og skal lave så meget andet til dem også

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 07, 2020 at 8:17 pm

      Hej Sarah
      Jeg har ikke prøvet, men det burde ikke være noget problem 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Ulla

        september 26, 2024 at 2:00 pm

        Jeg er meget glad for opskrifterne . De er rigtige gode jeg bruger dem hele tiden . Der er mange gide. Jeg mangler. Nogle opskrifter på småkager uden sukker.Tak for alle de gode opskrifter

  8. Lise Ingwersen

    april 24, 2019 at 1:59 pm

    Hej Holger!

    Jeg modtager med glæde dine opskrifter hver dag
    på min Stine, som min PC hedder!

    Mange tak.
    Venligst Lise.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required