• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling på kartoffel porrebund

Kylling på kartoffel porrebund

Kylling på kartoffel porrebund i fad i ovn
5 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.3k
SHARES
FacebookMessenger2.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. marts 2022 - Udgivet:  19. marts 2022

Her får du min opskrift på kylling på kartoffel porrebund i ovn. Det er en lækker middagsret, hvor retten laves færdig i et fad i ovn.

Kylling på kartoffel porrebund er en skøn ret til aftensmad, og så er retten altså rimelig nem at lave.

Her tilbereder du kyllingebrystfilet omviklet med bacon på en bund af kartofler, gulerødder og porrer, og det sammen med en lækker sauce.

Der er masser af smag i retten, som er meget familievenlig.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kylling med porrer og bacon
  • Spidskål i fad med kylling og kartofler
  • Kartoffelfad med porrer og bacon
  • Kylling med blomkål

Opskrift med kylling på kartoffelbund

Opskriften er beregnet til fire personer.

Kylling på kartoffel porrebund i fad i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling på kartoffel porrebund

4.96 fra 22 stemmer
Her får du min opskrift på kylling på kartoffel porrebund i ovn. Det er en lækker middagsret, hvor retten laves færdig i et fad i ovn.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 635
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kartofler - små, delt i både
  • 300 g gulerødder - i mundrette stykker
  • 3 porrer - i skiver
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld persille
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns
  • 3 dl fløde - eller lidt mere
  • 2 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • 1 tsk sennep - eller lidt mere
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kyllingebryst - delt i halve
  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, smør et ildfast fad og find en gryde frem.
  2. Kartofler, gulerødder og porrer fordeles i det ildfaste fad. Hak en lille håndfuld af henholdsvis timian og persille og fordel i fadet. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Kog vand, bouillonterning og fløde op i et fad, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  4. Hæld saucen over grøntsagerne i fadet. Vend det rundt.
  5. Stil fadet ind i ovnen, hvor det nu skal have 30 minutter.
  6. Imens gør du kylling klar. Skær hvert stykke kyllingebryst over på midten, så du nu får 8 stykker kylling. Krydres med en smule salt og peber.
  7. Vikl en skive bacon om hvert stykke kylling, og sørg for at samlingen er nedad.
  8. Efter de 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og kyllingestykkerne med bacon lægges øverst i fadet.
  9. Kylling på kartoffel porrebund steges nu færdig i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 635kcalKulhydrater: 40gProtein: 46gFedt: 33gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.02gKolesterol: 181mgNatrium: 1784mgKalium: 1454mgKostfibre: 6gSukker: 10gVitamin A: 14895IUVitamin C: 50mgCalcium: 145mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kylling på kartoffel porrebund serveres straks, og gerne sammen med et godt stykke brød. Her kan du se opskrifter på det bedste brød.

Der er masser af grøntsager i fadet, men derfor kan du jo alligevel sagtens også servere en god salat til kyllingefadet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Lassen

    oktober 28, 2024 at 6:04 pm

    Lækker og nem ret

    Svar
  2. Gitte W-Schmidt

    september 17, 2024 at 6:28 pm

    holder meget af Madensverden' opskrifter

    Svar
  3. Else

    maj 21, 2024 at 11:49 am

    fantastisk ret, som er lavet til flere hold gæster, og alle roste retten og bad om opskrift.

    Svar
  4. Anette Jeppesen

    marts 21, 2024 at 1:03 pm

    Hejsa kan jeg servere spidskålssalat med advokado og æble til kylling på kartoffel porre bund?

    Svar
  5. Thit

    august 03, 2023 at 9:40 am

    Hvilken slags sennep skal man bruge?

    Svar
  6. Alex Jørgensen

    november 22, 2021 at 7:13 pm

    Smagte perfekt, som altid.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2021 at 1:16 pm

      Hej Alex
      1.000 tak - dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required