Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling på kartoffel porrebund

Kylling på kartoffel porrebund

Kylling på kartoffel porrebund i fad i ovn
5 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.3k
SHARES
FacebookMessenger2.3kPinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på kylling på kartoffel porrebund i ovn. Det er en lækker middagsret, hvor retten laves færdig i et fad i ovn.

Kylling på kartoffel porrebund er en skøn ret til aftensmad, og så er retten altså rimelig nem at lave.

Her tilbereder du kyllingebrystfilet omviklet med bacon på en bund af kartofler, gulerødder og porrer, og det sammen med en lækker sauce.

Der er masser af smag i retten, som er meget familievenlig.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kylling med porrer og bacon
  • Spidskål i fad med kylling og kartofler
  • Kartoffelfad med porrer og bacon
  • Kylling med blomkål

Opskrift med kylling på kartoffelbund

Opskriften er beregnet til fire personer.

Kylling på kartoffel porrebund

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du min opskrift på kylling på kartoffel porrebund i ovn. Det er en lækker middagsret, hvor retten laves færdig i et fad i ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kartofler små, delt i både
  • 300 g gulerødder i mundrette stykker
  • 3 porrer i skiver
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld persille
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning høns
  • 3 dl fløde eller lidt mere
  • 2 tsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
  • 1 tsk sennep eller lidt mere
  • 1 citron lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kyllingebryst delt i halve
  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, smør et ildfast fad og find en gryde frem.
  2. Kartofler, gulerødder og porrer fordeles i det ildfaste fad. Hak en lille håndfuld af henholdsvis timian og persille og fordel i fadet. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Kog vand, bouillonterning og fløde op i et fad, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  4. Hæld saucen over grøntsagerne i fadet. Vend det rundt.
  5. Stil fadet ind i ovnen, hvor det nu skal have 30 minutter.
  6. Imens gør du kylling klar. Skær hvert stykke kyllingebryst over på midten, så du nu får 8 stykker kylling. Krydres med en smule salt og peber.
  7. Vikl en skive bacon om hvert stykke kylling, og sørg for at samlingen er nedad.
  8. Efter de 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og kyllingestykkerne med bacon lægges øverst i fadet.
  9. Kylling på kartoffel porrebund steges nu færdig i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier635kcalKulhydrater40gProtein46gFedt33gMættet fedt19gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.02gKolesterol181mgNatrium1784mgKalium1454mgKostfibre6gSukker10gVitamin A14895IUVitamin C50mgCalcium145mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Kylling på kartoffel porrebund serveres straks, og gerne sammen med et godt stykke brød. Her kan du se opskrifter på det bedste brød.

Der er masser af grøntsager i fadet, men derfor kan du jo alligevel sagtens også servere en god salat til kyllingefadet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Faarup skriver

    september 28, 2025 at 2:32 pm

    Det er nogle gode og let forståelige opskrifter, hvor der bruges ingredienser, som kan købes i alle velassorterede supermarkeder.

    Svar
  2. Peter Lassen skriver

    oktober 28, 2024 at 6:04 pm

    Lækker og nem ret

    Svar
  3. Gitte W-Schmidt skriver

    september 17, 2024 at 6:28 pm

    holder meget af Madensverden' opskrifter

    Svar
  4. Else skriver

    maj 21, 2024 at 11:49 am

    fantastisk ret, som er lavet til flere hold gæster, og alle roste retten og bad om opskrift.

    Svar
  5. Anette Jeppesen skriver

    marts 21, 2024 at 1:03 pm

    Hejsa kan jeg servere spidskålssalat med advokado og æble til kylling på kartoffel porre bund?

    Svar
  6. Thit skriver

    august 03, 2023 at 9:40 am

    Hvilken slags sennep skal man bruge?

    Svar
  7. Alex Jørgensen skriver

    november 22, 2021 at 7:13 pm

    Smagte perfekt, som altid.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 23, 2021 at 1:16 pm

      Hej Alex
      1.000 tak - dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required