Her får du min opskrift på kylling på kartoffel porrebund i ovn. Det er en lækker middagsret, hvor retten laves færdig i et fad i ovn.
Kylling på kartoffel porrebund er en skøn ret til aftensmad, og så er retten altså rimelig nem at lave.
Her tilbereder du kyllingebrystfilet omviklet med bacon på en bund af kartofler, gulerødder og porrer, og det sammen med en lækker sauce.
Der er masser af smag i retten, som er meget familievenlig.
Se også de populære opskrifter på:
- Kylling med porrer og bacon
- Spidskål i fad med kylling og kartofler
- Kartoffelfad med porrer og bacon
- Kylling med blomkål
Opskrift med kylling på kartoffelbund
Opskriften er beregnet til fire personer.
Kylling på kartoffel porrebund
Ingredienser
- 400 g kartofler små, delt i både
- 300 g gulerødder i mundrette stykker
- 3 porrer i skiver
- 1 håndfuld timian
- 1 håndfuld persille
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning høns
- 3 dl fløde eller lidt mere
- 2 tsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
- 1 tsk sennep eller lidt mere
- 1 citron lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 4 kyllingebryst delt i halve
- 8 skiver bacon
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, smør et ildfast fad og find en gryde frem.
- Kartofler, gulerødder og porrer fordeles i det ildfaste fad. Hak en lille håndfuld af henholdsvis timian og persille og fordel i fadet. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kog vand, bouillonterning og fløde op i et fad, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Hæld saucen over grøntsagerne i fadet. Vend det rundt.
- Stil fadet ind i ovnen, hvor det nu skal have 30 minutter.
- Imens gør du kylling klar. Skær hvert stykke kyllingebryst over på midten, så du nu får 8 stykker kylling. Krydres med en smule salt og peber.
- Vikl en skive bacon om hvert stykke kylling, og sørg for at samlingen er nedad.
- Efter de 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og kyllingestykkerne med bacon lægges øverst i fadet.
- Kylling på kartoffel porrebund steges nu færdig i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Kylling på kartoffel porrebund serveres straks, og gerne sammen med et godt stykke brød. Her kan du se opskrifter på det bedste brød.
Der er masser af grøntsager i fadet, men derfor kan du jo alligevel sagtens også servere en god salat til kyllingefadet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Margit Faarup skriver
Det er nogle gode og let forståelige opskrifter, hvor der bruges ingredienser, som kan købes i alle velassorterede supermarkeder.
Peter Lassen skriver
Lækker og nem ret
Gitte W-Schmidt skriver
holder meget af Madensverden' opskrifter
Else skriver
fantastisk ret, som er lavet til flere hold gæster, og alle roste retten og bad om opskrift.
Anette Jeppesen skriver
Hejsa kan jeg servere spidskålssalat med advokado og æble til kylling på kartoffel porre bund?
Thit skriver
Hvilken slags sennep skal man bruge?
Alex Jørgensen skriver
Smagte perfekt, som altid.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Alex
1.000 tak - dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger