Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling med blomkål

Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad

Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
525
SHARES
FacebookMessenger525PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling med blomkål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kylling med blomkål
  • Note
  • Kommentarer

Kylling med blomkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er min opskrift på kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad. En god hverdagsret med mad i fad, der kan serveres med ris - eller blot som retten er.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Grøntsager og sovs
  • 1 lille blomkål (delt i mindre buketter)
  • 200 g gulerødder (gerne små gulerødder, i tynde skiver)
  • 2 porrer (i skiver)
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning (gerne hønsebouillon)
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse (udrøres i lidt koldt vand)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille (hakket)
Kylling
  • 4 kyllingebryst (skåret i aflange strimler)
  • paprika

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  2. Gør 1 lille blomkål, 200 g gulerødder og 2 porrer klar som beskrevet, og kom det i et ildfast fad.
  3. Kog 3 dl vand op sammen med 1 bouillonterning og 2 dl fløde, og jævn den med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt.
  4. Smag sovsen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og hæld den over grøntsagerne i fadet.
  5. Vend også 1 håndfuld persille i.
  6. Skær 4 kyllingebryst fileter i strimler på langs, hvor du deler hvert stykke kyllingebryst i fire strimler.
  7. Læg dem ovenpå grøntsagerne, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber. Pres også lidt ekstra citronsaft over kødet.
  8. Dit fad med kylling med blomkål, porrer og gulerødder skal nu have ca. 25 minutter midt i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier392kcalKulhydrater20gProtein31gFedt22gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.01gKolesterol137mgNatrium1048mgKalium961mgKostfibre4gSukker7gVitamin A10003IUVitamin C50mgCalcium106mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kylling med blomkål

Kylling med blomkål er en skøn opskrift på mad i fad, der er ganske nem og simpel at lave.

Her tilberedes kyllingebryst krydret med paprika i fad, hvor bunden er blomkål, porrer og gulerødder.

Der skal ikke så mange ingredienser til denne ret, som kan serveres med eller uden ris til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Kylling med porrer og bacon i fad
  • Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
  • Spaghetti med kylling og spinat
  • Ovnstegte koteletter med tomater
  • Kylling med perlespelt og sprød salat

    Note

    Kylling med blomkål i fad serveres straks, og pyntes gerne med lidt hakket persille.

    Det er en ret, som du egentlig kan nyde som den er - eller servere lidt kogte ris til. Velbekomme.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Kommentarer Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Ulla Callesen skriver

      juli 24, 2025 at 6:30 pm

      Vi køber til tider en grønsagskasse på en gårdbutik - meget lækre friske grøntsager
      Jeg lavede denne skønne kylling / grøntsagsret
      Der er altid en lækker ret, at finde hos jer- når jeg er ide’forladt ❤️ TAK

      Svar
    2. Henny Jensen skriver

      juli 23, 2025 at 9:38 pm

      Tak for diglige opskrifter

      Svar
    3. Børge Sørensen skriver

      april 26, 2024 at 4:52 pm

      Hej Holger Rørby En stor tak for dine mange lækre opskrifter .Altid letforståelige og ligeledes virkelige gode videoer. En stor glæde at modtage. v.h. Børge

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        april 26, 2024 at 5:02 pm

        Hej Børge
        Mange tak for de pæne ord - det er jeg meget glad for at høre.
        Fortsat god fornøjelse -og god weekend
        Alt det bedste
        Holger

        Svar
    4. Anni skriver

      september 12, 2023 at 5:22 pm

      Kan græsk yoghurt bruges i stedet for fløde?

      Svar
    5. Annette Jakobsen skriver

      marts 20, 2023 at 11:38 am

      Hej, Jeg lavede den i lørdags, til gæster, men svitsede alle grønsagerne først på panden, og der var de stadig bidefaste.og så tilsatte jeg også 3 fed hvidløg. En god ret 😋

      Svar
    6. Jens-Erik skriver

      marts 07, 2023 at 4:23 pm

      Vi har med stor succes lavet denne ret flere gange. I vor ovn var 25 minutter tilpas både for grøntsager og kylling. De seneste gange har vi tilføjet masser af dill til sovsen, som bare gjorde retten endnu bedre.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        marts 07, 2023 at 4:37 pm

        Hej Jens-Erik
        Mange tak for din tilbagemelding - det er godt at høre. Dild gør bestemt ikke retten dårligere.
        Alt det bedste
        Holger

        Svar
    7. Kirsten skriver

      oktober 31, 2021 at 3:15 pm

      Efter en halv time var grøntsagerne overhovedet ikke møre.
      Retten fik ca. 55 min. Så var grøntsagerne sprødmøre MEN kyllingebryststykkerne var blevet hårde og tørre😣
      Måske skal kører først lægges på efter en halv time!

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        november 01, 2021 at 8:03 am

        Hej Kirsten
        God pointe, men det afhænger af hvor meget bid man ønsker i grøntsager. Jeg har godt lide et godt bid, men ønsker man dem mere tilberedt kan man netop blot gøre som du foreslår. Tak for det.
        Alt det bedste
        Holger

        Svar

    Mere inspiration

    • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
      Smørstegt laksefilet med græskarmos
    • Billede af peberkylling.
      Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
    • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
      Hellefisk med spinat og knoldselleri
    • Billede af Baligryde.
      Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Vil du have de bedste opskrifter på mail?

    Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Er du endnu ikke medlem?

    madens verden logo opskrifter på god mad

    Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

    Bliv medlem her

    Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Har du også en kommentar?

    A rating is required
    A name is required
    An email is required