Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad

Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad

Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
518
SHARES
FacebookMessenger518PinterestEmailSMS
Opdateret: 19. september 2023 - Udgivet: 7. september 2023

Her er min opskrift på kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad. En god hverdagsret med mad i fad, der kan serveres med ris - eller blot som retten er.

Kylling med blomkål er en skøn opskrift på mad i fad, der er ganske nem og simpel at lave.

Her tilberedes kyllingebryst krydret med paprika i fad, hvor bunden er blomkål, porrer og gulerødder.

Der skal ikke så mange ingredienser til denne ret, som kan serveres med eller uden ris til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med blomkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad

4.74 fra 23 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 392
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Grøntsager og sovs
  • 1 lille blomkål - delt i mindre buketter
  • 200 g gulerødder - gerne små gulerødder, i tynde skiver
  • 2-3 porrer - i skiver
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne hønsebouillon
  • 2 dl fløde
  • majsstivelse - udrøres i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • 1 håndfuld persille
Kylling
  • 4 stk. kyllingebryst - skåret i aflange strimler
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  2. Gør blomkål, gulerødder og porrer klar som beskrevet, og kom det i et ildfast fad.
  3. Kog vand op sammen med en bouillonterning og fløde, og jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt. Du skal bruge ca. to teskefulde majsstivelse (evt. Maizena).
  4. Smag sovsen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og hæld den over grøntsagerne i fadet.
  5. Vend også lidt hakket persille i.
  6. Skær kyllingebrystfileterne i strimler på langs, hvor du deler hvert stykke kyllingebryst i fire strimler.
  7. Læg dem ovenpå grøntsagerne, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber. Pres også lidt ekstra citronsaft over kødet.
  8. Dit fad med kylling med blomkål, porrer og gulerødder skal nu have ca. 25 minutter midt i ovnen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 392kcalKulhydrater: 20gProtein: 31gFedt: 22gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.01gKolesterol: 137mgNatrium: 1048mgKalium: 961mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 10003IUVitamin C: 50mgCalcium: 106mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Kylling med blomkål i fad serveres straks, og pyntes gerne med lidt hakket persille.

Det er en ret, som du egentlig kan nyde som den er - eller servere lidt kogte ris til.

Se også disse opskrifter:

  • Kylling med porrer og bacon i fad
  • Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
  • Spaghetti med kylling og spinat - og en smule bacon
  • Ovnstegte koteletter med tomater
  • Kylling med perlespelt og sprød salat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla Callesen skriver

    juli 24, 2025 at 6:30 pm

    Vi køber til tider en grønsagskasse på en gårdbutik - meget lækre friske grøntsager
    Jeg lavede denne skønne kylling / grøntsagsret
    Der er altid en lækker ret, at finde hos jer- når jeg er ide’forladt ❤️ TAK

    Svar
  2. Henny Jensen skriver

    juli 23, 2025 at 9:38 pm

    Tak for diglige opskrifter

    Svar
  3. Børge Sørensen skriver

    april 26, 2024 at 4:52 pm

    Hej Holger Rørby En stor tak for dine mange lækre opskrifter .Altid letforståelige og ligeledes virkelige gode videoer. En stor glæde at modtage. v.h. Børge

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 26, 2024 at 5:02 pm

      Hej Børge
      Mange tak for de pæne ord - det er jeg meget glad for at høre.
      Fortsat god fornøjelse -og god weekend
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Anni skriver

    september 12, 2023 at 5:22 pm

    Kan græsk yoghurt bruges i stedet for fløde?

    Svar
  5. Annette Jakobsen skriver

    marts 20, 2023 at 11:38 am

    Hej, Jeg lavede den i lørdags, til gæster, men svitsede alle grønsagerne først på panden, og der var de stadig bidefaste.og så tilsatte jeg også 3 fed hvidløg. En god ret 😋

    Svar
  6. Jens-Erik skriver

    marts 07, 2023 at 4:23 pm

    Vi har med stor succes lavet denne ret flere gange. I vor ovn var 25 minutter tilpas både for grøntsager og kylling. De seneste gange har vi tilføjet masser af dill til sovsen, som bare gjorde retten endnu bedre.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 07, 2023 at 4:37 pm

      Hej Jens-Erik
      Mange tak for din tilbagemelding - det er godt at høre. Dild gør bestemt ikke retten dårligere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Kirsten skriver

    oktober 31, 2021 at 3:15 pm

    Efter en halv time var grøntsagerne overhovedet ikke møre.
    Retten fik ca. 55 min. Så var grøntsagerne sprødmøre MEN kyllingebryststykkerne var blevet hårde og tørre😣
    Måske skal kører først lægges på efter en halv time!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 01, 2021 at 8:03 am

      Hej Kirsten
      God pointe, men det afhænger af hvor meget bid man ønsker i grøntsager. Jeg har godt lide et godt bid, men ønsker man dem mere tilberedt kan man netop blot gøre som du foreslår. Tak for det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required