• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Parteret kylling i ovn - sådan gør du

Parteret kylling i ovn - sådan gør du

parteret kylling i ovn
Parteret kylling i ovn er nem og lækker aftensmad. Kyllingen parteres med kniv eller fjerkræsaks, hvorefter den krydres og steges mør i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. juni 2020 - Udgivet:  16. juni 2020

Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du parteret kylling i ovn. En klassisk dansk ret, hvor en hel kylling parteres og krydres, hvorefter den steges mør i ovnen. Nem aftensmad.
  2. Opskrift på parteret kylling i ovn
  3. Parteret kylling i ovn - sådan gør du
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Sådan laver du parteret kylling i ovn. En klassisk dansk ret, hvor en hel kylling parteres og krydres, hvorefter den steges mør i ovnen. Nem aftensmad.

Parteret kylling i ovn er en klassiker i det danske køkken, som blandt andet blev populær og udbredt som den nærmest nostalgiske lørdagskylling.

Du kan dog nemt lave kyllingen selv, hvor den hele kylling parteres, krydres og tilberedes i ovnen.

Du kan i øvrigt nemt lave den i grillen, og her er det ved indirekte varme (ca. 200 grader) i 40-45 minutter.

Husk altid at kylling skal være gennemstegt, og have en kernetemperatur på 75 grader.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og længere nede finder du forslag til tilbehør.

Se også de populære opskrifter på:

  • Stegt kylling i ovn
  • Lørdagskylling
  • Kylling i karry
  • Indbagt kylling

Opskrift på parteret kylling i ovn

parteret kylling i ovn

Parteret kylling i ovn - sådan gør du

Sådan laver du parteret kylling i ovn. En klassisk dansk ret, hvor en hel kylling parteres og krydres, hvorefter den steges mør i ovnen. Nem aftensmad.
Bedømmelse
4.7 fra 10 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
  • Lidt olivenolie
  • 1 citron - saften af en halv citron
  • oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Find et ildfast fad frem - eller brug en alubakke.
  • Kyllingen parteres i henholdsvis over- og underlår, vinger og bryst. Afhængig af størrelsen på kyllingen kan du vælge at dele bryststykkerne i to eller stykker.
  • Læg kyllingestykkerne i fadet eller alubakken, og fordel dem jævnt.
  • Pensl med lidt olivenolie og dryp citronsaft over. Krydr også med lidt tørret oregano, salt og peber. Du kan også anvende lidt hvidløgspulver, hvis du ønsker din kylling med smag af hvidløg.
  • Stil det ind i midt i ovnen, og en parteret kylling i ovn skal cirka tilberedes i 45 minutter. Så er den gennemstegt og klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
298
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
90
mg
30
%
Natrium
 
666
mg
29
%
Kalium
 
271
mg
8
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
182
IU
4
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Parteret kylling i ovn serveres straks - og der er mange lækre muligheder for tilbehør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required