Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i karry

Kylling i karry (nem opskrift med grøntsager og ris)

billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
4.7 fra 228 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling i karry
  • Opskrift på kylling i karry
  • Servering
  • Oprindelse og historie
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling i karry

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 228 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst skåret i mundrette stykker
  • 1 rødløg finthakket
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 3 tsk karry
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl hønsebouillon gerne varm
  • 3 spsk mangochutney
  • 2 æbler i mindre tern
  • 1 bundt forårsløg i mindre stykker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Brun lidt smør i en sauter pande, og svits kyllingebryst (skåret i mundrette stykker) i fem minutter. Vend nogle gange undervejs.
  2. Kom så rødløg (hakket) og hvidløg (hakket) ved sammen med karry. På den måde får du brændt karryen lidt af.
  3. Lad det svitse kort, og kom så hvedemel på kyllingen og vend det med rundt (det jævner retten).
  4. Hæld hønsebouillon ved sammen med æbler i mindre tern og mangochutney, og lad det simre i 8-10 minutter. Eventuelt under låg.
  5. Kort før din kylling i karry er færdig, kommer du forårsløg (snittede) i panden, og det hele smages til med salt og friskkværnet peber.
  6. Du kan også justere med ekstra mango-chutney og eventuelt lidt chili, hvis du ønsker retten mere spicy. Er karrysovsen for tyk kan der tilsættes lidt mere vand.

Næringsindhold

Kalorier307kcalKulhydrater32gProtein34gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.02gKolesterol96mgNatrium354mgKalium781mgKostfibre4gSukker18gVitamin A259IUVitamin C13mgCalcium44mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kylling i karry

Her får du min opskrift på kylling i karry med ris, der er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.

Kyllingestykkerne svitses på panden eller i gryden, og tilsættes hønsefond eller hønsebouillon, samt grønsager efter eget valg.

Her har jeg valgt æbler og forårsløg, men du kan også bruge eksempelvis peberfrugt, minimajs eller andet. Præcis som du selv synes. Ris passer perfekt til karryretten, og det er altså en nem og lækker ret til aftensmad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan lave retten på ca. 25 minutter. Her får du også en video med fremgangsmåden. Er du single eller skal du lave retten til to personer, ja så er den fin at fryse ned, så du altid har et godt måltid mad klar på frost.

Se flere opskrifter:

  • Karry kylling i fad med ananas
  • Alt i et fad med kylling, ris, karry og grøntsager
  • Nem boller i karry opskrift med ris
  • Spinatgryde med kylling, karry og ris

Servering

Kylling i karry serveres straks sammen med kogte ris. Vil du gøre retten lidt sundere, kan du servere fuldkornsris til. De smager altså godt.

Styrken på gryderetten kan justeres med mere karry. Denne opskrift er ikke stærk, så der kan sagtens tilsættes mere. Du kan også tilsætte små stykker af ananas i retten. Se også hvordan du laver den populære karrysovs.

Oprindelse og historie

Karry stammer fra det indiske ord "kari" (grydestuvning), men den gule pulverkarry er en britisk opfindelse fra 1700‑tallet.

I Danmark blev retten populær i 1950'erne og 60'erne, da pulverkarry og kokosmælk blev tilgængeligt i supermarkederne.

Retten er i dag en af de mest kendte "etnisk inspirerede" hverdagsretter i de danske hjem.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kylling i karry i ovn - en klassiker lavet i ovnen
  • Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat
  • Karrygryde - populær gryderet med kylling og grøntsager

FAQ

Kan man tilsætte ananas til kylling i karry?

Det kan du sagtens lave. Følg opskriften - og tilsæt ananas i mindre stykker i passende mængde. hvilket giver et endnu mere eksotisk præg.

Kan man bruge kokosmælk i retten?

Du kan sagtens også lave kyllingeretten med kokosmælk. Her erstatter du noget af bouillonen med kokosmælk. Det giver en mere cremet konsistens, og når du bruger kokosmælk i stedet for bouillon, skal du ikke anvende så meget hvedemel, da kokosmælken selv jævner en del. Husk også, at kokosmælk ikke indeholder lakstose.

Kan man fryse kylling i karry?

Den populære kyllingeret med karry er god at fryse ned til senere brug. Derfor kan det være en god idé, at lave en dobbelt portion, så du har altid har aftensmad klar i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina Schougaard skriver

    marts 20, 2025 at 6:59 pm

    Fantastisk ret , nem at lave , smager mega godt 😋😋😋

    Svar
  2. Karen skriver

    januar 18, 2025 at 4:59 pm

    Den er bare så god og nem at lave. Prøv at smage med banan som til tilbehør- mums.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 18, 2025 at 6:13 pm

      Hej Karen
      Tak for det - og tippet er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required