• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med estragon

Kylling med estragon

billederesultat for kylling med estragon
Kylling med estragon er en lækker opskrift på grydestegt kylling i en lækker sovs med estragon, sennep og fløde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. november 2023 - Udgivet:  23. juli 2023

Del gerne:
140
SHARES
FacebookMessenger140PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kylling med estragon er nem aftensmad. Med denne opskrift steges kylling i en gryde med estragon, fløde og sennep til en lækker sovs.
  2. Opskrift på kylling med estragon
  3. Kylling med estragon (grydekylling på 1 time)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Kylling med estragon er nem aftensmad. Med denne opskrift steges kylling i en gryde med estragon, fløde og sennep til en lækker sovs.

Opskriften på kylling med estragon er beregnet som en hovedret til fire personer.

Her steges en hel kylling i gryde sammen med bla. estragon og og fløde, og det er altså en virkelig velsmagende ret.

Tilbehør kan være kogte kartofler og dampet broccoli eller ærter. Eller prøv med min perlespeltsalat med blomkål, som du kan på billedet.

Opskrift på kylling med estragon

billederesultat for kylling med estragon

Kylling med estragon (grydekylling på 1 time)

Kylling med estragon er nem aftensmad. Med denne opskrift steges kylling i en gryde med estragon, fløde og sennep til en lækker sovs.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca. 1,4 kilo
  • 2 spsk smør
  • 3 dl fløde
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns
  • 3 tsk sennep
  • 3 tsk estragon - tørret
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 citron
  • 2 tsk Maizena

Fremgangsmåde

  • Find den gode stegegryde frem, kom et par spiseskefulde smør i og lad det bruse af.
  • Brun kyllingen grundigt på alle sider. Kyllingen skal have en god farve. Krydr med en smule salt og peber undervejs, men pas på du ikke salter for meget, da den færdige estragonsauce så vil blive for saltet!
  • Kom fløde, vand, bouillonterning og sennep i gryden. Øs noget af det op over kyllingen, som skal steges med brystet nedad først.
  • Drys med tørret estragon - og sørg for at noget af det også kommer på kyllingen.
  • Læg låg på og steg nu din kylling med estragon i 30 minutter ved svag varme. Vend derefter kyllingen om, øs sovs op over kyllingen og steg videre i yderligere 30 minutter. Samlet stegetiden i gryden er altså en time!
  • Tag den færdigstegte kylling op og læg den på et skærebræt. Vær forsigtig, da kyllingen er meget mør.
  • Mens kyllingen lige køler en smule af og du skærer den ud, koges estragonsovsen ind ved en god varme.
  • Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand, og pisk det ind i sovsen til passende tykkelse. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. NB: Sovsen er sikkert saltet nok allerede, men smag til.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Kylling med estragon serveres med den lækre sovs og tilbehør.

Her finder du alle opskrifter med kylling - og helt sikkert også din favorit.

Se flere opskrifter:

  • Gulerødder med estragon på 20 minutter
  • Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål
  • Kotelet salat med kartofler, asparges og estragon mayo
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian

    december 09, 2023 at 6:00 pm

    Har afprøvet denne ret. Smager fantastisk.
    Tip: Når du har nydt middagen, så hæld esdragonsaucen fra stegegryden igennem en si ned i en tupperware og frys den til senere brug.
    Opskriften på saucen er i sig selv den perfekte smagsmæssige erstatning for bearnaise, hvis du ikke ønsker den tykke struktur i en bearnaise.

    Svar
  2. Bente Edson

    maj 20, 2022 at 11:21 pm

    Hej. Nyder at se alle de forskellige opskrifter du sender ud, har prøvet mange samt dine bage opskrifter, altid gode tak.
    Bente Edson

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required