Kylling Kiev har den lækreste sprøde overflade og et indre af smeltet smør, der vælter ud, når du skærer i den. Rigtig forkælelsesmad.
Kylling Kiev er en klassisk ret i det ukrainske køkken. Og man bliver glad i låget af at spise det.
Kyllingebryster rulles om et tykt lag persille- og hvidløgssmør, hvorefter de paneres, friteres og steges færdig i ovnen.
Når vi så skærer i den færdige kylling, løber det lækreste smørsovs ud. En herlig måde at tilberede kyllingebryst på for os, der er mere bange for tørt kød end for kalorier.
Opskrift på Kylling Kiev
Kylling Kiev
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst - bankes ud med kødhammer el.lign.
- 1 dl hvedemel
- 1 stk æg - sammenpisket
- 1 dl rasp
- salt og peber
- 1 l raspolie
Kryddersmør
- 80 gram smør - blødt
- 2-3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille - hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Persillesmør
- Først laver du persillesmørret: Blend eller rør smør, presset hvidløgsfed og grofthakket persille sammen med salt og peber. Rul den ind i film som en pølse og kom det i fryseren.
Kylling Kiev
- Fjern skindet og vend kyllingebrysterne med skindsiden nedad.
- Kom et kyllingebryst mellem to lag husholdningsfilm og bank det fladt med en kagerulle eller en kødhammer. Kødet skal ikke være mere end et par cm. tykt.
- Drys med salt og peber.
- Placer en spsk. smør i midten og fold kyllingekødet rundt om smørret. Form en rulle, som du ruller ind i filmen. Du må godt trykke den godt sammen som en pølse. Gentag med de andre kyllingebryster. Frys ned i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader. Nu hælder du mel i en skål, rasp i en anden og pisker et æg sammen i en tredje.
- Paner ved at vende kødrullerne godt i mel, kom dem derefter ned i det sammenpiskede æg og sørg for at få dækket rullerne med æg. Vend nu rullerne i rasp, så det dækker helt.
- Varm raspolie op i en gryde og friter kyllingestykkerne i fem minutter, så du får forseglet og brunet dem. Overfør dem nu til et ovnfast fad og steg dem videre i ovnen i 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Det er vigtigt at komme nok smør i kyllingebrysterne, da du ellers kan miste den smukke effekt af smørsovs, når du skærer Kylling Kiev ud.
Du kan bruge pankoraps til paneringen, hvis du ønsker større brødkrummer. Og så kan du i øvrigt lave dit eget rasp, hvis du har rester af brød.
Server med stegte kartofler eller en fyldig salat med quinoa eller bulgur.
Se flere gode opskrifter:
Lotte Pedersen
Smager meget godt