• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

kylling i whiskysauce
Kylling i whiskysauce laves på panden, og retten er meget nem at lave. Den består blandt andet af kylling, bacon, stegte kartofler og den lækre whiskysauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  26. februar 2023

Del gerne:
475
SHARES
FacebookMessenger475PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
  2. Opskrift på kylling i whiskysauce
  3. Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.

Kylling i whiskysauce er en nem og lækker hverdagsret, som er af kategorien alt-i-en pande opskrift.

Kartoflerne steges godt nok sprøde i ovnen, men ellers samles retten i panden, som derefter stilles på bordet.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på kylling i whiskysauce

kylling i whiskysauce

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
Bedømmelse
4.6 fra 21 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g kartofler - små
  • 1 potte rosmarin
  • 450 g kyllingebryst
  • 250 g champignon
  • 100 g bacon - i tern
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl fløde
  • 100 g barbecuesauce
  • 4-5 spsk whisky
  • 1 potte persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • De små kartofler vaskes og deles i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. Vendes med en god sjat olivenolie, salt og finthakket rosmarin og bredes ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
  • Kyllingebryst fileterne skæres i mundrette stykker, og steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Det tager cirka otte minutter. Lægges til side og krydres med salt og peber.
  • Bacon kommes på den varme pande, og steges sprødt. Champignon snittes i mindre stykker, som også steges med.
  • Forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med finthakkede hvidløg og lidt hakket rosmarin. Rosmarinen giver en fremragende smag til din kylling i whiskysauce.
  • Tilsæt så paprika og en spiseskefuld hvedemel (melet for at jævne sovsen) sammen med barbecuesovs, hvorefter fløden hældes i.
  • Lad det koge 4-5 minutter. Smag til med ønsket mængde whisky, salt og peber.
  • Persille hakkes fint, og det meste vendes i sovsen, men gem lidt til pynt.
  • Kom så de stegte kyllingetern i, hvorefter de fleste af de stegte kartofler ligeledes tilsættes. Vendes rundt.
  • Slut af med at lægge nogle flere stegte kartoffelbåde ovenpå retten og drys med persille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kylling i whiskysauce serveres straks, og det er jo en komplet ret, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Der kan dog sagtens serveres en let, grøn salat til.

Se også mine opskrifter på:

Verdens bedste whiskysovs

Kyllingepande med pasta og tomat

Whiskygryde i gryde eller stegeso - nem simreret

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda

    februar 08, 2024 at 7:17 pm

    Er der nogen der kan fortaelle mig ca. hvor meget Persille og Rosemarin der er i en "potte", jeg bor i USA hvor vi koeber i bundter, saa jeg ville gerne have en ide om hvor stor kvantiteten er saa jeg kan nogenlunde sammenligne!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 08, 2024 at 7:33 pm

      Hej Linda
      Godt du spørger. Det er et lille bundt, og typisk svarer det til håndfuld når det er hakket. Men man kan jo altid skrue lidt op eller ned for mængden - afhængig af smag. Personligt er jeg vild med masser af friske krydderurter i maden 🙂
      Alt det bedste til dig over there
      Holger

      Svar
  2. AnniVibeke

    februar 26, 2023 at 6:57 pm

    Jeg er allergisk overfor alt tomat. Hvad gør jeg i forhold til Whiskey sausen?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required