• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i sur-sød sauce

Kylling i sur-sød sauce

kylling i sur-sød sauce
Kylling i sur-sød sauce er en både nem og hurtig ret at lave til aftensmad, og den er naturligvis efter inspiration fra det kinesiske køkken. Her serveret med ris. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. november 2024 - Udgivet:  29. juni 2022

Del gerne:
611
SHARES
FacebookMessenger611PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.
  2. Opskrift på kylling i sur-sød sauce
  3. Kylling i sur-sød sauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.

Kylling i sur-sød sauce er en formidabel lækker og nem ret til aftensmad, og den er populær hos både børn og voksne.

Retten kan laves i enten en wok eller pande, og begge dele er lige gode. Samtidig er den altså også ret hurtig at tilberede.

Jeg plejer at anvende kyllingeinderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst, som skæres ud i små tern.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.

Vild med wokretter? Så se mere her:

  • Beef 'n' broccoli - nem wokret med marineret bøf
  • Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød
  • Ægte kinesisk wok-ret: Bondemandens ret

Opskrift på kylling i sur-sød sauce

kylling i sur-sød sauce

Kylling i sur-sød sauce

Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.
Bedømmelse
4.9 fra 32 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g kyllingeinderfilet - i mindre stykker
  • olivenolie - til stegning
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 4 gulerødder - i små stave eller stykker
  • 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
  • 150 g ananas - i mindre stykker

Sur-sød sauce

  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 dl vand
  • 2 spsk rørsukker - eller alm. sukker
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk ketchup
  • 2 dl ananassaft - fra dåsen med ananas
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre alle grøntsager klar som beskrevet, og ananas deles i mindre og mundrette stykker. Husk at gemme lagen fra dåsen, da den er god til din sur-sød sauce.
  • Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Fjern gerne den hvide sene fra kødet.
  • Den hjemmelavede sur-sød sauce laves ved at røre lidt af vandet i majsstivelsen, og derefter resten, så der ikke er klumper tilbage. Derefter røres resten af ingredienserne i, og saucen er lige nu tynd. Men den tykner når den kommer i din wok eller pande.
  • Kom lidt olie i en varm wok eller pande, og steg kyllingekødet i et par minutter. Vendes rundt undervejs.
  • Kom så alle grøntsagerne ved sammen med ananas, og steg videre i et par minutter. Fortsat ved en høj varme.
  • Derefter tilsættes sur-sød sauce, og der røres rundt. Nu tykner saucen hurtigt, og der kan evt. tilsættes mere lage fra dåsen eller lidt mere vand, hvis du synes saucen er for tyk.
  • Lad din kylling i sur-sød sauce stege i et minuts mere ved lidt varme, hvorefter der smages til med lidt salt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
383
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
96
mg
32
%
Natrium
 
878
mg
38
%
Kalium
 
979
mg
28
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
25
g
28
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
11290
IU
226
%
Vitamin C
 
68
mg
82
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Kinesisk kylling i sur-sød sauce serveres straks - gerne sammen med kogte ris eller de lækre stegte ris med æg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulrik Sonne - Schmidt

    april 23, 2024 at 1:47 pm

    Super dejlig ret og let at forberede samt videoen er også super.
    Også ros til hjemmesiden, flere retter er nu prøvet.

    Svar
  2. Dorte Zengraff Larsen

    marts 25, 2023 at 9:34 am

    Det smager rigtig godt men jeg har et spørgsmål kan det fryses ?? min datter har bestilt verden rundt Buffet og jeg jeg gerne lave så meget af maden vi kan på forhånd!!!

    Svar
  3. Vivian

    august 11, 2022 at 2:04 pm

    Vil det forandre smagen væsentlig hvis man udelader chilisausen? Jeg er allergisk overfor chili, cayenne og lignede i enhver form, så den ingrediens må udgå hvis jeg skal kunne spise retten. Kan man evt. erstatte med noget andet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 11, 2022 at 2:13 pm

      Hej Vivian
      Du kan sagtens udelade sød chilisauce - den smager stadig godt. Kom evt. en spiseskefuld soja mere i.
      God fornøjelse i køkkenet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Grete Langballe Hansen

    november 21, 2021 at 12:33 pm

    Smager fantastisk. Lav gerne lidt ekstra sur-sød sauce til;)

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required