Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i sur-sød sauce i wok eller pande

Kylling i sur-sød sauce i wok eller pande

kylling i sur-sød sauce
4.9 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
636
SHARES
FacebookMessenger636PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.

Indhold
  • Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.
  • Opskrift på kylling i sur-sød sauce
  • Kylling i sur-sød sauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Kylling i sur-sød sauce er en formidabel lækker og nem ret til aftensmad, og den er populær hos både børn og voksne.

Retten kan laves i enten en wok eller pande, og begge dele er lige gode. Samtidig er den altså også ret hurtig at tilberede.

Jeg plejer at anvende kyllingeinderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst, som skæres ud i små tern. Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.

Se flere opskrifter:

  • Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe
  • Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød
  • Ægte kinesisk wok-ret: Bondemandens ret
  • Pad krapow - nem opskrift på thailandsk streetfood

Opskrift på kylling i sur-sød sauce

Kylling i sur-sød sauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kyllingeinderfilet i mindre stykker
  • olivenolie til stegning
  • 1 bundt forårsløg i tynde skiver
  • 4 gulerødder i små stave eller stykker
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler
  • 150 g ananas i mindre stykker
Sur-sød sauce
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 dl vand
  • 2 spsk rørsukker eller alm. sukker
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk ketchup
  • 2 dl ananassaft fra dåsen med ananas
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre alle grøntsager klar som beskrevet, og ananas deles i mindre og mundrette stykker. Husk at gemme lagen fra dåsen, da den er god til din sur-sød sauce.
  2. Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Fjern gerne den hvide sene fra kødet.
  3. Den hjemmelavede sur-sød sauce laves ved at røre lidt af vandet i majsstivelsen, og derefter resten, så der ikke er klumper tilbage. Derefter røres resten af ingredienserne i, og saucen er lige nu tynd. Men den tykner når den kommer i din wok eller pande.
  4. Kom lidt olie i en varm wok eller pande, og steg kyllingekødet i et par minutter. Vendes rundt undervejs.
  5. Kom så alle grøntsagerne ved sammen med ananas, og steg videre i et par minutter. Fortsat ved en høj varme.
  6. Derefter tilsættes sur-sød sauce, og der røres rundt. Nu tykner saucen hurtigt, og der kan evt. tilsættes mere lage fra dåsen eller lidt mere vand, hvis du synes saucen er for tyk.
  7. Lad din kylling i sur-sød sauce stege i et minuts mere ved lidt varme, hvorefter der smages til med lidt salt.

Næringsindhold

Kalorier383kcalKulhydrater36gProtein34gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.02gKolesterol96mgNatrium878mgKalium979mgKostfibre3gSukker25gVitamin A11290IUVitamin C68mgCalcium50mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Kinesisk kylling i sur-sød sauce serveres straks - gerne sammen med kogte ris eller de lækre stegte ris med æg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulrik Sonne - Schmidt skriver

    april 23, 2024 at 1:47 pm

    Super dejlig ret og let at forberede samt videoen er også super.
    Også ros til hjemmesiden, flere retter er nu prøvet.

    Svar
  2. Dorte Zengraff Larsen skriver

    marts 25, 2023 at 9:34 am

    Det smager rigtig godt men jeg har et spørgsmål kan det fryses ?? min datter har bestilt verden rundt Buffet og jeg jeg gerne lave så meget af maden vi kan på forhånd!!!

    Svar
  3. Vivian skriver

    august 11, 2022 at 2:04 pm

    Vil det forandre smagen væsentlig hvis man udelader chilisausen? Jeg er allergisk overfor chili, cayenne og lignede i enhver form, så den ingrediens må udgå hvis jeg skal kunne spise retten. Kan man evt. erstatte med noget andet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 11, 2022 at 2:13 pm

      Hej Vivian
      Du kan sagtens udelade sød chilisauce - den smager stadig godt. Kom evt. en spiseskefuld soja mere i.
      God fornøjelse i køkkenet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Grete Langballe Hansen skriver

    november 21, 2021 at 12:33 pm

    Smager fantastisk. Lav gerne lidt ekstra sur-sød sauce til;)

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required