Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kylling i sur-sød sauce i wok eller pande

Kylling i sur-sød sauce i wok eller pande

kylling i sur-sød sauce
4.9 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
632
SHARES
FacebookMessenger632PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. november 2024 - Udgivet: 29. juni 2022

Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.

Oversigt over indhold
  • Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.
  • Opskrift på kylling i sur-sød sauce
  • Kylling i sur-sød sauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Kylling i sur-sød sauce er en formidabel lækker og nem ret til aftensmad, og den er populær hos både børn og voksne.

Retten kan laves i enten en wok eller pande, og begge dele er lige gode. Samtidig er den altså også ret hurtig at tilberede.

Jeg plejer at anvende kyllingeinderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst, som skæres ud i små tern. Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.

Se flere opskrifter:

  • Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe
  • Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød
  • Ægte kinesisk wok-ret: Bondemandens ret
  • Pad krapow - nem opskrift på thailandsk streetfood

Opskrift på kylling i sur-sød sauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i sur-sød sauce

4.85 fra 32 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 383
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g kyllingeinderfilet - i mindre stykker
  • olivenolie - til stegning
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 4 gulerødder - i små stave eller stykker
  • 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
  • 150 g ananas - i mindre stykker
Sur-sød sauce
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 dl vand
  • 2 spsk rørsukker - eller alm. sukker
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk ketchup
  • 2 dl ananassaft - fra dåsen med ananas
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk hvidvinseddike
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre alle grøntsager klar som beskrevet, og ananas deles i mindre og mundrette stykker. Husk at gemme lagen fra dåsen, da den er god til din sur-sød sauce.
  2. Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Fjern gerne den hvide sene fra kødet.
  3. Den hjemmelavede sur-sød sauce laves ved at røre lidt af vandet i majsstivelsen, og derefter resten, så der ikke er klumper tilbage. Derefter røres resten af ingredienserne i, og saucen er lige nu tynd. Men den tykner når den kommer i din wok eller pande.
  4. Kom lidt olie i en varm wok eller pande, og steg kyllingekødet i et par minutter. Vendes rundt undervejs.
  5. Kom så alle grøntsagerne ved sammen med ananas, og steg videre i et par minutter. Fortsat ved en høj varme.
  6. Derefter tilsættes sur-sød sauce, og der røres rundt. Nu tykner saucen hurtigt, og der kan evt. tilsættes mere lage fra dåsen eller lidt mere vand, hvis du synes saucen er for tyk.
  7. Lad din kylling i sur-sød sauce stege i et minuts mere ved lidt varme, hvorefter der smages til med lidt salt.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 383kcalKulhydrater: 36gProtein: 34gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 96mgNatrium: 878mgKalium: 979mgKostfibre: 3gSukker: 25gVitamin A: 11290IUVitamin C: 68mgCalcium: 50mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Kinesisk kylling i sur-sød sauce serveres straks - gerne sammen med kogte ris eller de lækre stegte ris med æg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulrik Sonne - Schmidt skriver

    april 23, 2024 at 1:47 pm

    Super dejlig ret og let at forberede samt videoen er også super.
    Også ros til hjemmesiden, flere retter er nu prøvet.

    Svar
  2. Dorte Zengraff Larsen skriver

    marts 25, 2023 at 9:34 am

    Det smager rigtig godt men jeg har et spørgsmål kan det fryses ?? min datter har bestilt verden rundt Buffet og jeg jeg gerne lave så meget af maden vi kan på forhånd!!!

    Svar
  3. Vivian skriver

    august 11, 2022 at 2:04 pm

    Vil det forandre smagen væsentlig hvis man udelader chilisausen? Jeg er allergisk overfor chili, cayenne og lignede i enhver form, så den ingrediens må udgå hvis jeg skal kunne spise retten. Kan man evt. erstatte med noget andet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 11, 2022 at 2:13 pm

      Hej Vivian
      Du kan sagtens udelade sød chilisauce - den smager stadig godt. Kom evt. en spiseskefuld soja mere i.
      God fornøjelse i køkkenet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Grete Langballe Hansen skriver

    november 21, 2021 at 12:33 pm

    Smager fantastisk. Lav gerne lidt ekstra sur-sød sauce til;)

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required