Her får du min opskrift på kylling i sur-sød sauce, der er lavet efter kinesisk inspiration. Kan laves i wok eller pande, og nydes med ris.
Kylling i sur-sød sauce er en formidabel lækker og nem ret til aftensmad, og den er populær hos både børn og voksne.
Retten kan laves i enten en wok eller pande, og begge dele er lige gode. Samtidig er den altså også ret hurtig at tilberede.
Jeg plejer at anvende kyllingeinderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst, som skæres ud i små tern.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Vild med wokretter? Så se mere her:
- Beef 'n' broccoli - nem wokret med marineret bøf
- Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød
- Ægte kinesisk wok-ret: Bondemandens ret
Opskrift på kylling i sur-sød sauce
Kylling i sur-sød sauce
Ingredienser
- 600 g kyllingeinderfilet - i mindre stykker
- olivenolie - til stegning
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
- 4 gulerødder - i små stave eller stykker
- 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
- 150 g ananas - i mindre stykker
Sur-sød sauce
- 2 spsk majsstivelse
- 1 dl vand
- 2 spsk rørsukker - eller alm. sukker
- 2 spsk soja
- 2 spsk ketchup
- 2 dl ananassaft - fra dåsen med ananas
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 spsk hvidvinseddike
Fremgangsmåde
- Start med at gøre alle grøntsager klar som beskrevet, og ananas deles i mindre og mundrette stykker. Husk at gemme lagen fra dåsen, da den er god til din sur-sød sauce.
- Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Fjern gerne den hvide sene fra kødet.
- Den hjemmelavede sur-sød sauce laves ved at røre lidt af vandet i majsstivelsen, og derefter resten, så der ikke er klumper tilbage. Derefter røres resten af ingredienserne i, og saucen er lige nu tynd. Men den tykner når den kommer i din wok eller pande.
- Kom lidt olie i en varm wok eller pande, og steg kyllingekødet i et par minutter. Vendes rundt undervejs.
- Kom så alle grøntsagerne ved sammen med ananas, og steg videre i et par minutter. Fortsat ved en høj varme.
- Derefter tilsættes sur-sød sauce, og der røres rundt. Nu tykner saucen hurtigt, og der kan evt. tilsættes mere lage fra dåsen eller lidt mere vand, hvis du synes saucen er for tyk.
- Lad din kylling i sur-sød sauce stege i et minuts mere ved lidt varme, hvorefter der smages til med lidt salt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Kinesisk kylling i sur-sød sauce serveres straks - gerne sammen med kogte ris eller de lækre stegte ris med æg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ulrik Sonne - Schmidt
Super dejlig ret og let at forberede samt videoen er også super.
Også ros til hjemmesiden, flere retter er nu prøvet.
Dorte Zengraff Larsen
Det smager rigtig godt men jeg har et spørgsmål kan det fryses ?? min datter har bestilt verden rundt Buffet og jeg jeg gerne lave så meget af maden vi kan på forhånd!!!
Vivian
Vil det forandre smagen væsentlig hvis man udelader chilisausen? Jeg er allergisk overfor chili, cayenne og lignede i enhver form, så den ingrediens må udgå hvis jeg skal kunne spise retten. Kan man evt. erstatte med noget andet?
Holger Rørby Madsen
Hej Vivian
Du kan sagtens udelade sød chilisauce - den smager stadig godt. Kom evt. en spiseskefuld soja mere i.
God fornøjelse i køkkenet.
Alt det bedste
Holger
Grete Langballe Hansen
Smager fantastisk. Lav gerne lidt ekstra sur-sød sauce til;)