Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i karry i ovn

Kylling i karry i ovn (en klassiker lavet i ovnen)

kylling i karry i ovn
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
117
SHARES
FacebookMessenger117PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling i karry i ovn
  • Opskrift på kylling i karry i ovn
  • Servering
  • Kommentarer

Kylling i karry i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få min opskrift på kylling i karry i ovn, og det er en lækker måde at lave denne klassiske ret på. Kyllingekødet bliver nemlig super mørt!
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 650 g kyllingebryst filet
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 tsk karry
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 citron
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
  2. Kyllingebryst fileter soigneres, hvilket vil sige at fedt og urenheder skæres fra. Skær derefter kødet i mindre tern.
  3. Smør en lille bradepande eller ildfast fad med en spiseskefuld olivenolie, og fordel kyllingetern jævnt i fadet.
  4. Varm de sidste tre spiseskefulde olivenolie i en gryde, og svits hurtigt et finthakket løg. Både almindelige løg og rødløg kan anvendes.
  5. Tilsæt karry og lad det lige brænde af, inden du tilsætter vand, bouillonterning og fløde. Lad det koge op.
  6. Rør majsstivelse ud i en smule vand, og jævn karrysovsen med majsstivelsen.
  7. Smag til med lidt citronsaft, sukker, salt og peber. Evt. også med lidt mere karry.
  8. Hæld karrysovsen over kyllingekødet, og stil fadet ind i ovnen.
  9. Kylling i karry i ovn skal have 30 minutter ved 200 grader varmluft, og du behøver ikke røre rundt i indholdet undervejs. I stedet kan du i mellemtiden koge ris til.

Næringsindhold

Kalorier473kcalKulhydrater10gProtein36gFedt32gMættet fedt12gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.02gKolesterol146mgNatrium956mgKalium730mgKostfibre2gSukker4gVitamin A616IUVitamin C19mgCalcium54mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kylling i karry i ovn

Kylling i karry i ovn er ikke kun en nem udgave af den klassiske og populære familieret, men også en virkelig lækker udgave, som du skal prøve.

Du vil nemlig blive overrasket over hvor mørt kødet bliver, og hvor meget smag det får.

Som altid skal mængden af karry tilpasses til dem, der skal sidde med ved bordet. Voksne kan godt lide en mere krads karryret, mens børn foretrækker en mildere udgave. Her er den traditionelle udgave af kylling i karry.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Karry kylling i fad med ananas
  • Alt i et fad med kylling
  • Spidskål og kylling

Servering

Den færdige kylling i karry i ovn serveres med de kogte ris og gerne en lækker salat til.

Prøv gerne min spidskålssalat med æble og avocado til retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Brammer skriver

    oktober 30, 2024 at 10:20 am

    Kære Holger
    Tak for en god opskrift - citron er virkelig godt i karryretter - det giver lige karryen den helt rigtige smag.
    Jeg har faktisk lavet lignende ret - bare i en gryde. Laver karrysovsen, hælder kyllingestykkerne i, tilføjer ris, samt det salt og vand, som risen skal bruge. Lader det småsimre i 15-18 minutter (til risene er tilstrækkelig kogte) og lader det lige stå 5-10 minutter og trække uden varmetilførsel.
    På den måde sviner man kun een gryde til 🙂

    Svar
  2. Walther Eriksen skriver

    marts 05, 2022 at 3:19 pm

    Syntes du er fantastisk vild god inspiration let forståelig og man behøver ikke at følge opskrift slavisk
    Stor ros her fra
    Mvh Walther

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required