• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Kylling i karry i ovn - en klassiker lavet i ovnen

Kylling i karry i ovn - en klassiker lavet i ovnen

kylling i karry i ovn
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
115
SHARES
FacebookMessenger115PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2024 - Udgivet: 30. august 2023

Få min opskrift på kylling i karry i ovn, og det er en lækker måde at lave denne klassiske ret på. Kyllingekødet bliver nemlig super mørt!

Kylling i karry i ovn er ikke kun en nem udgave af den klassiske og populære familieret, men også en virkelig lækker udgave, som du skal prøve.

Du vil nemlig blive overrasket over hvor mørt kødet bliver, og hvor meget smag det får.

Som altid skal mængden af karry tilpasses til dem, der skal sidde med ved bordet. Voksne kan godt lide en mere krads karryret, mens børn foretrækker en mildere udgave. Her er den traditionelle udgave af kylling i karry.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Karry kylling i fad med ananas
  • Alt i et fad med kylling
  • Spidskål og kylling
Oversigt over indhold
  • Få min opskrift på kylling i karry i ovn, og det er en lækker måde at lave denne klassiske ret på. Kyllingekødet bliver nemlig super mørt!
  • Kylling i karry i ovn - nem og lækker familieret
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer
kylling i karry i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i karry i ovn - nem og lækker familieret

5 fra 2 stemmer
Få min opskrift på kylling i karry i ovn, og det er en lækker måde at lave denne klassiske ret på. Kyllingekødet bliver nemlig super mørt!
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 473
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 650 g kyllingebryst - filet
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 tsk karry
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 citron
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
  2. Kyllingebryst fileter soigneres, hvilket vil sige at fedt og urenheder skæres fra. Skær derefter kødet i mindre tern.
  3. Smør en lille bradepande eller ildfast fad med en spiseskefuld olivenolie, og fordel kyllingetern jævnt i fadet.
  4. Varm de sidste tre spiseskefulde olivenolie i en gryde, og svits hurtigt et finthakket løg. Både almindelige løg og rødløg kan anvendes.
  5. Tilsæt karry og lad det lige brænde af, inden du tilsætter vand, bouillonterning og fløde. Lad det koge op.
  6. Rør majsstivelse ud i en smule vand, og jævn karrysovsen med majsstivelsen.
  7. Smag til med lidt citronsaft, sukker, salt og peber. Evt. også med lidt mere karry.
  8. Hæld karrysovsen over kyllingekødet, og stil fadet ind i ovnen.
  9. Kylling i karry i ovn skal have 30 minutter ved 200 grader varmluft, og du behøver ikke røre rundt i indholdet undervejs. I stedet kan du i mellemtiden koge ris til.

Næringsindhold

Kalorier: 473kcalKulhydrater: 10gProtein: 36gFedt: 32gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.02gKolesterol: 146mgNatrium: 956mgKalium: 730mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 616IUVitamin C: 19mgCalcium: 54mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige kylling i karry i ovn serveres med de kogte ris og gerne en lækker salat til.

Prøv gerne min spidskålssalat med æble og avocado til retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Brammer

    oktober 30, 2024 at 10:20 am

    Kære Holger
    Tak for en god opskrift - citron er virkelig godt i karryretter - det giver lige karryen den helt rigtige smag.
    Jeg har faktisk lavet lignende ret - bare i en gryde. Laver karrysovsen, hælder kyllingestykkerne i, tilføjer ris, samt det salt og vand, som risen skal bruge. Lader det småsimre i 15-18 minutter (til risene er tilstrækkelig kogte) og lader det lige stå 5-10 minutter og trække uden varmetilførsel.
    På den måde sviner man kun een gryde til 🙂

    Svar
  2. Walther Eriksen

    marts 05, 2022 at 3:19 pm

    Syntes du er fantastisk vild god inspiration let forståelig og man behøver ikke at følge opskrift slavisk
    Stor ros her fra
    Mvh Walther

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required