Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager

Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager

billederesultat for kylling i flødesovs
4.8 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
551
SHARES
FacebookMessenger551PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en lækker kylling i flødesovs, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten indeholder også kartofler og gulerødder.

Kylling i flødesovs er en nem og lækker ret, som du kan lave i ovnen.

Det er sådan set en perfekt kombination af kylling og flødekartofler, og det hele laves i samme fad.

Jeg synes man får det bedste resultat når kyllingekødet lige brunes af på panden, men man kan godt komme det rå kød i bunden af fadet. Efter en time i ovnen er der ingen problemer i forhold til råt kyllingekød.

Men som sagt gør det noget godt for smagen af bruge kødet inden.

Mængden af gulerødder og kartofler kan du jo også justere som du synes, men husk at slutte af med et lag kartofler, der dækker hele overfladen.

Og så er det vigtigt, at du snitter gulerødder og kartofler tyndt, så de kan nå at blive møre. Brug eventuelt et mandolinjern.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på kylling i fad med champignonflødesovs.

Opskrift på kylling i flødesovs

Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 37 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du min opskrift på en lækker kylling i flødesovs, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten indeholder også kartofler og gulerødder.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst
  • 1 rødløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 gulerødder
  • 400 g kartofler
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk oregano tørret
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2,5 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebrystfileter skæres i strimler, som brunes godt af på en pande med lidt olie. Krydr med et par teskefulde paprika, salt og peber.
  2. Læg derefter kyllingestykker i et ildfast fad eller en bradepande.
  3. Rødløg snittes fint og forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver. Gulerødder snittes i tynde skiver, og det samme med kartoflerne. Medmindre kartoflerne er virkelig beskidte behøver du ikke skrælle dem, men blot nøjes med at vaske kartoflerne. Fordel nu halvdel af løg og forårsløg over kyllingekødet, og læg derefter gulerødderne på som et lag.
  4. Drys en teskefuld paprika på sammen med en teskefuld tørret oregano. Krydr også med lidt salt og peber.
  5. Læg så resten af løg og forårsløg på og slut af med et lag kartoffelskiver.
  6. Hæld madlavningsfløde og fløde ved og krydr med en smule mere salt og peber.
  7. Stil fadet med kylling i flødesovs ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det nu have en time. Bliver overfladen for mærk undervejs, kan du lægge et stykke sølvpapir over.

Næringsindhold

Kalorier531kcalKulhydrater34gProtein33gFedt30gMættet fedt17gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.01gKolesterol158mgNatrium818mgKalium1337mgKostfibre5gSukker13gVitamin A9112IUVitamin C34mgCalcium256mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Tag fadet den med færdigbagte kylling i flødesovs ud og servér straks med en lækker tomatsalat til.

Gerne også med et stykke nybagt italiensk grydebrød til.

Se også mine opskrifter på:

Pikant kylling i fad - kylling med pikantost

Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Kyllingelår med stegt pastasalat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Bjerregaard Larsen skriver

    juli 31, 2025 at 11:22 am

    Dine opskrifter er så lette at følge og jeg er så glad for at lave mad fra dem

    Svar
  2. Lotte kristensen skriver

    oktober 29, 2024 at 1:49 pm

    En dejligt og smagfuld ret

    Svar
  3. Britta Sørensen skriver

    januar 01, 2024 at 10:18 am

    Godt nytår 🎉🎊 Tak for mange gode opskrifter i jeres nyheds mail.
    Men kunne det ikke lade sig gøre at videoerne passer sammen med opskrifterne 🙃
    Vh Britta Sørensen

    Svar
  4. lene skriver

    august 15, 2023 at 1:08 pm

    skip gullerødder og hak nogle fed hvidløg - og kom i - drys parmesan og mozarella over før de sidste 30 minutter - og tomatsalat med frisk basilikum og evt hvidløg - er godt tilbehør sammen med det hjemmebagte brød

    Svar
  5. Christa skriver

    marts 26, 2023 at 5:26 pm

    Kan man lave det dagen før, og bare sætte det i ovnen dagen efter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 26, 2023 at 6:20 pm

      Hej Christa
      Det kan du godt. Lav den færdig, og varm den op dagen efter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Maria skriver

    januar 22, 2023 at 7:04 pm

    Et KÆMPE hit! Smager Fantatisk!

    Svar
  7. Lillian skriver

    juli 30, 2021 at 6:20 pm

    Dejlig opskrift , hurtig og velsmagende. Godkendt at 3 generationer
    🙂

    Svar
  8. Joan Merete Jørgensen skriver

    oktober 22, 2020 at 5:34 pm

    Kære Holger.
    Jeg har med stor glæde og tilfredshed læst og anvendt mange af dine meget velinformerende og delikate opskrifter. Nu vil jeg lige spørge dig, om man ikke kan bruge en bakke med kyllinge stykker med ben og skind (dybfrost)
    , til din opskrift med kylling i flødesovs og grøntsgager? Venlig hilsen Joan

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required