Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk ret

Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk ret

Kylling i barbecuesauce
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Kylling i barbecuesauce med forårsløg og bønnespirer er en wokret, der kan laves, mens risene koger. Her er opskriften på en velsmagende ret.

Kylling i barbecuesauce er en smagseksplosion, men en mild, sød og umamismagende eksplosion.

Det er svært at sammenligne med andre retter, da saucen har sin helt egen smag af blandt andet hoisinsauce, hvidløg og ingefær.

Retten kan laves i løbet af den tid, det tager at koge ris. Der skal bare fuld blus på varmen, så kød og grønt hurtigsteger. Det er nemt: Kyllingetern vendes i Maizena og steges på panden eller i wokken.

Herefter hældes masser af hvidløg og ingefær ned til dem og derefter den hjemmelavede sauce.

Opskrift på kylling i barbecuesauce

Kylling i barbecuesauce - skøn mongolsk aftensmad

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Kylling i barbecuesauce med forårsløg og bønnespirer er en wokret, der kan laves, mens risene koger. Her er opskriften på en velsmagende ret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 spsk Maizena
  • 1 dåse babymajs (i skiver)
  • 1 bakke bønnespirer (friske)
  • 1 bundt forårsløg (i skiver)
  • 2 spsk olie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk ingefær (fintrevet)
Mongolsk barbecuesauce
  • 3 spsk hoisin sauce
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 tsk Maizena
  • 1 knivspids friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Sæt risene over kog.
  2. Skær brysterne ud i smalle strimler eller små tern. Drys maizena henover og masser det ind i kødet.
  3. Skær forårsløg i skiver, du skal bruge både det grønne og det hvide. Del dem i to bunker, så du har det grønne for sig. De skal nemlig i til allersidst.
  4. Pres hvidløg og riv ingefær. Skær babymajs i ca. en cm. skiver. Skyl bønnespirerne.
  5. Lav barbecuesaucen ved at blande alle de ingredienser, du ser i ingredienslisten foroven. Rør godt rundt, så Maizenamelet ikke klumper.
  6. Sæt en pande eller en wok over blusset for fuld varme. Når panden eller wokken er varm, hælder du olie på. Lad det opvarme i 20 sekunder og hæld kyllingestykkerne derned. Steg et par minutter, til de har fået farve og virker gennemstegte.
  7. Nu hælder du ingefær og hvidløg ned til kødet og steger et halvt minut, mens du rører rundt.
  8. Hæld barbecuesaucen og de hvide forårsløgsskiver ned til kyllingen. Rør godt rundt og lad det koge-stege et par minutter.
  9. Når du kan se, at saucen er blevet tykkere, er retten ved at være færdig. det betyder, at du kommer bønnespirer og majs i, lader retten koge videre i et minut.
  10. Til sidst vender du de grønne stiver forårsløg i retten lynhurtigt og hælder retten over i en serveringsskål. Server kylling i barbecuesauce med dampende ris.

Næringsindhold

Kalorier346kcalKulhydrater57gProtein7gFedt13gMættet fedt1gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.03gKolesterol1mgNatrium1595mgKalium327mgKostfibre3gSukker34gVitamin A284IUVitamin C7mgCalcium19mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringstips og andre opskrifter

Babymajs, bønnespirer og de grønne toppe på forårsløget skal lige vendes i retten et minut før serveringen, så de stadig er sprøde, når I skal spise. Sammen med ris, er det en kongeret. .

En vigtig ting er, at du køber kyllingebryster, der ikke er tilsat vand. Det står på pakken, om de er pumpet med vand eller ej. Hvis du tager "vandkylling", koger kødet nærmest i stedet for at stege.

Server kylling i barbecuesauce rygende varm med kogte ris til. Jeg synes, at jasminris spiller godt op til den mongolske barbecuesauce.

Vil du have et sundere alternativ, kan du bruge fuldkornsris i stedet.

Hvis du holder af asiatisk mad, kan du tjekke disse opskrifter ud:

Veg Manchurian - friterede grøntsagskugler i sovs

Sur-sød sauce med svinekød

Chop suey med kylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required