• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside โ€บ Rรฅvareguide โ€บ Kvark - hvad er det?

Kvark - hvad er det?

kvark
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. december 2021 - Udgivet: 25. december 2021

Kvark er et kaloriefattigt mejeriprodukt, som minder om skyr. Se, hvad det bruges til, og hvad du gรธr, hvis du ikke kan skaffe det.

Oversigt over indhold
  • Kvark er et kaloriefattigt mejeriprodukt, som minder om skyr. Se, hvad det bruges til, og hvad du gรธr, hvis du ikke kan skaffe det.
  • Sรฅdan bruger du kvark
  • Energifordeling og sundhed
  • Erstatninger for kvark
  • Opbevaring og holdbarhed
  • Kommentarer

Kvark er en friskost med et virkelig lavt fedtindhold. Den minder lidt om skyr i konsistensen og creme fraiche i smagen.

Da smagen er mild og mindre syrlig end for eksempel skyr, kan du erstatte den federe creme fraiche med kvark, hvis du vil have fรฆrre kalorier.

Kvarken er ogsรฅ super i gryderetter, som dressing og i brรธd og kager. Sรฆrlig brรธd og boller bliver fine, hvis dejen indeholder kvark.

Indholdet er helt enkelt og bestรฅr af skummetmรฆlk, ostelรธbe og mรฆlkesyrekultur.

Sรฅdan bruger du kvark

Som sagt kan du bruge kvark i gryderetter, men den er ogsรฅ god i supper. Dog er der en huskeregel, som er vigtig: Du skal rรธre kvarken sammen med hvedemel, nรฅr du bruger den i en varm ret.

Hvis du ikke gรธr det, skiller den, nรฅr retten koger.

I brรธd og boller kan du bruge kvark i stedet for diverse surmรฆlksprodukter som yoghurt og ymer. Det giver en god konsistens.

Det er ogsรฅ eminent at bruge friskosten til kaloriefattige desserter, for eksempel en frugtsalat med blandet frugt i tern og kvark rรธrt op med en teskefuld vaniljesukker.

Energifordeling og sundhed

Du kan kรธbe det proteinrige mejeriprodukt med forskellige fedtprocenter fra 1 til 0,3. Her ser du energifordelingen for 100 gram kvark 0,3 %.

Kalorier: 67.

Fedt: 0,3 gram.

Protein: 12 gram.

Kulhydrat: 3,9 gram.

Erstatninger for kvark

Det er ikke alle steder, vi kan fรฅ fat i kvark. Hvis du stรฅr med en opskrift, hvor den er en af ingredienserne, er gode rรฅd ikke dyre. De kommer nemlig her.

Fromage Frais 3% er ogsรฅ en friskost, og den har samme fedtindhold. Den kan bruges pรฅ samme mรฅde og skal ogsรฅ rรธres op med mel, hvis den skal i varme retter.

Grรฆsk yoghurt har en tykkere konsistens end den klassiske danske. Den er ogsรฅ en god erstatning for kvark, sรฆrligt i dip, dressinger og bagvรฆrk.

Mascarpone er en italiensk friskost, som er et godt alternativ. Sรฆrligt nรฅr opskriften indeholder frisk kvark, for eksempel til dip og dressinger - eller i desserter.

Opbevaring og holdbarhed

Opbevares altid i kรธleskabet. Efter รฅbning holder friskosten sig i fem - seks dage. Den kan nu holde sig lidt lรฆngere, sรฅ lugt til den og smag en smule, sรฅ du ikke kasserer spiselig mad.

Du kan ogsรฅ fryse den ned. Her er den holdbar i tre mรฅneder, og skal optรธs i kรธleskabet.

Opskrifter med kvark:

Rรธget laks med kvark

Flammkuchen - tรฆrte fra Alsace

Kilder: Arla, Gocook.dk, Samvirke.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og sรฅ er hun en รฆgte madnรธrd, som elsker at eksperimentere i kรธkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sรธlvbede.
    Bladbede og sรธlvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskรฅl med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskรฅl med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lรฆkre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrรธd.

Havregrynsbrรธd (nemt brรธd med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkรธb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskรฅl med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskรฅl med porre og ovnbagte kyllingebollerโ†’ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)โ†’ Se opskriften
รฆblemuffins
Svampede รฆblemuffins med kanelโ†’ Se opskriften
sprรธde kartofler i fad
Sprรธde kartofler i fad med krydderurterโ†’ Se opskriften
perlebygsalat med รฆble og avocado
Perlebygsalatโ†’ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lรฆkre retter du kan lave i fad i ovn)โ†’ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lรฆkre muffins med blommer)โ†’ Se opskriften
Billede med havregrynsbrรธd.
Havregrynsbrรธd (nemt brรธd med havregryn og havreklid)โ†’ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bรธnner
Pastasalat med bรธnner, kylling og basilikumsolieโ†’ Se opskriften
Grรธnkรฅlssalat med feta
Grรธnkรฅlssalat med feta og granatรฆbleโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her