Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Kvark - hvad er det?

Kvark - hvad er det?

kvark
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Kvark er et kaloriefattigt mejeriprodukt, som minder om skyr. Se, hvad det bruges til, og hvad du gør, hvis du ikke kan skaffe det.

Indhold
  • Kvark er et kaloriefattigt mejeriprodukt, som minder om skyr. Se, hvad det bruges til, og hvad du gør, hvis du ikke kan skaffe det.
  • Sådan bruger du kvark
  • Energifordeling og sundhed
  • Erstatninger for kvark
  • Opbevaring og holdbarhed
  • Kommentarer

Kvark er en friskost med et virkelig lavt fedtindhold. Den minder lidt om skyr i konsistensen og creme fraiche i smagen.

Da smagen er mild og mindre syrlig end for eksempel skyr, kan du erstatte den federe creme fraiche med kvark, hvis du vil have færre kalorier.

Kvarken er også super i gryderetter, som dressing og i brød og kager. Særlig brød og boller bliver fine, hvis dejen indeholder kvark.

Indholdet er helt enkelt og består af skummetmælk, osteløbe og mælkesyrekultur.

Sådan bruger du kvark

Som sagt kan du bruge kvark i gryderetter, men den er også god i supper. Dog er der en huskeregel, som er vigtig: Du skal røre kvarken sammen med hvedemel, når du bruger den i en varm ret.

Hvis du ikke gør det, skiller den, når retten koger.

I brød og boller kan du bruge kvark i stedet for diverse surmælksprodukter som yoghurt og ymer. Det giver en god konsistens.

Det er også eminent at bruge friskosten til kaloriefattige desserter, for eksempel en frugtsalat med blandet frugt i tern og kvark rørt op med en teskefuld vaniljesukker.

Energifordeling og sundhed

Du kan købe det proteinrige mejeriprodukt med forskellige fedtprocenter fra 1 til 0,3. Her ser du energifordelingen for 100 gram kvark 0,3 %.

Kalorier: 67.

Fedt: 0,3 gram.

Protein: 12 gram.

Kulhydrat: 3,9 gram.

Erstatninger for kvark

Det er ikke alle steder, vi kan få fat i kvark. Hvis du står med en opskrift, hvor den er en af ingredienserne, er gode råd ikke dyre. De kommer nemlig her.

Fromage Frais 3% er også en friskost, og den har samme fedtindhold. Den kan bruges på samme måde og skal også røres op med mel, hvis den skal i varme retter.

Græsk yoghurt har en tykkere konsistens end den klassiske danske. Den er også en god erstatning for kvark, særligt i dip, dressinger og bagværk.

Mascarpone er en italiensk friskost, som er et godt alternativ. Særligt når opskriften indeholder frisk kvark, for eksempel til dip og dressinger - eller i desserter.

Opbevaring og holdbarhed

Opbevares altid i køleskabet. Efter åbning holder friskosten sig i fem - seks dage. Den kan nu holde sig lidt længere, så lugt til den og smag en smule, så du ikke kasserer spiselig mad.

Du kan også fryse den ned. Her er den holdbar i tre måneder, og skal optøs i køleskabet.

Opskrifter med kvark:

Røget laks med kvark

Flammkuchen - tærte fra Alsace

Kilder: Arla, Gocook.dk, Samvirke.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.