• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kuller på pande med lækker sauce hollandaise

Kuller på pande med lækker sauce hollandaise

kuller på pande
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. oktober 2023 - Udgivet:  23. marts 2016

Dejlig fiskeret med kuller på pande, der blot skal steges i fem minutter. Kulleren er en fantastisk spisefisk, der er meget nem at tilberede.

Kuller på pande er klar på få minutter, og derfor er det meget nem aftensmad.

Den fortjener selvfølgelig følgeskab af en god og hjemmelavet sauce hollandaise, men du kan selvfølgelig servere dem som du synes.

Jeg vil dog gerne anbefale smørstegte skorzonerrødder til kulleren - det er fantastisk mad, også til gæster.

Kulleren som fisk minder meget om torsk, og er både lys og lidt løs i kødet.

Se også: Maskintorsk - lækkert torskefad med selleri

Tilberedningstiden er ganske kort, men husk at bede fiskehandleren fjerne alle ben langs ryggen på fisken.

Du kan stege den med eller uden skind. Her har jeg gjort det uden skindet, men det er faktisk nemmere, hvis køber fileter med skindet på.

Det holder nemlig kødet fast og sammen under turen på panden.

Og hvis du lige skal have lidt sjove fakta om kuller: Verdens største, fangede kuller havde en vægt på 17 kilo, så det var en stor kleppert.

Kuller hedder på engelsk haddock, på tysk er det en schellfisch, mens man i Frankrig kalder den en eglefin.

Opskrift på pandestegt kuller

kuller på pande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kuller på pande med lækker sauce hollandaise

5 fra 1 stemme
Dejlig fiskeret med kuller på pande, der blot skal steges i fem minutter. Kulleren er en fantastisk spisefisk, der er meget nem at tilberede.
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 137
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kuller - uden ben og skind
  • 2 spsk smør - og lidt olie, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kviste timian - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Skær kullerfileterne ud i passende portionsstykker, og tjek at der ikke er ben i fisken.
  2. Kom en god klat smør og lidt olivenolie på panden, og varm den op ved en god varme.
  3. Når smørret er brunet af, lægger du forsigtigt kullerfileterne på.
  4. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og skru ned på middel varme.
  5. Nu skal fisken bare passe sig selv, mens den steger færdig i cirka 5 minutter.
  6. Kuller på pande er færdig når fisken er lys foroven. Oversteg aldrig fisk, da den så bliver kedelig og trist.
  7. Tag kullerfileterne af, og server straks. Pynt med friskplukket timian.

Næringsindhold

Kalorier: 137kcalKulhydrater: 0.2gProtein: 25gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 89mgNatrium: 923mgKalium: 436mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.003gVitamin A: 220IUVitamin C: 2mgCalcium: 22mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den pandestegte kuller serveres straks med det valgte tilbehør.

Som sagt er en hollandaise fremragende til fisken, men en purløfssovs er også fin. Velbekomme.

Se også: Fisk i fad med porrer og gulerødder

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required