Denne kryddersauce med estragon er sublim til bøffer og andet oksekød. Det er en lækker sovs med en krydret smag, og her er min opskrift.
Kryddersauce med estragon er til dig, der elsker en god og krydret sovs til bøffen.
Den cremede og smagsfulde sauce laves blandt andet med både paprika og karry, og den er perfekt til en god bøf og andre udskæringer af oksekød.
Kryddersaucen kan selvfølgelig også bruges til kalvekød, og så er den rimelig nem at lave.
Opskrift på sovs til bøf
Ingredienser
- 2 skalotteløg finthakkede
- 3 fed hvidløg finthakkede
- 1 teske paprika
- 1 teske karry
- 1 potte estragon
- 1 deciliter vand
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 2 spiseskefulde kalvefond koncentreret fra flaske
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 2,5 deciliter fløde måske lidt mere
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skalotteløg og hvidløg sauteres af i lidt olie i en lille gryde uden at tage farve.
- Tilsæt paprika og karry, og lad det svitse af. Hak lidt estragon og kom det ved.
- Kom så vand i gryden sammen med tomatpasta, kalvefond og engelsk sauce. Tilsæt også fløde. Jeg plejer at bruge en kvart deciliter fløde, men du kan udskifte den fede piskefløde med en mere mager madlavningsfløde.
- Lad nu din kryddersauce simre i ca. 10 minutter.
- Smag saucen til med salt og friskkværnet peber, og vend lidt finthakket estragon i lige inden servering.
Næringsindhold
Tips
Kryddersauce med estragon er god til bøffer og andre stykker oksekød. Men prøv den også til svinekoteletter, hvor den bestemt også er passende.
Se også disse opskrifter på sauce:
Paprikasauce med bacon til kylling
Sådan laver du den bedste whiskysauce
Lav en bearnaise, der ikke skiller
Isabella
Glæder jeg , mig til at prøve af 🙂
SANNA
DEJLIG OPSKRIFT, OGSÅ TIL WINERSNITELSE.
Bente Kristensen Andreasen
Rigtig lækker sovs, kan kun anbefales