Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Krydderkage

Krydderkage (opskrift på kage med varme krydderier)

billederesultat for krydderkage
4.8 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
422
SHARES
FacebookMessenger422PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste krydderkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på krydderkage
  • Tips
  • Kommentarer

Verdens bedste krydderkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her får du min opskrift på en lækker krydderkage. En nem kage med varme krydderier som nelliker, kanel, allehånde og ingefær.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør meget blødt
  • 150 g brun farin
  • 50 g mørk sirup
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 2 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker stødte, lille teske
  • 1 tsk allehånde lille teske
  • 1 tsk ingefær stødt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sødmælk
  • 1 citron økologisk
Pynt
  • flormelis
  • vand
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Meget blødt smør kommes i en skål sammen med brun farin og mørk sirup. Kom også vaniljesukker og lidt salt i. Rør det godt sammen - jeg plejer bare at bruge en grydeske. Du kan dog også anvende røremaskinen, og her bruges kagespartlen.
  3. Derefter røres æggene i ét ad gangen. Når det første æg er rørt helt ud i dejen til din krydderikage tilsættes det næste, og røres ligeledes helt ud.
  4. I en anden skål vejer du hvedemelet af, og blander det godt med kanel, nelliker, allehånde, ingefær, natron og bagepulver.
  5. Sigt melblandingen ned i dejen.
  6. Vend nu dejen sammen, hvor de du gradvist tilsætter sødmælk. Riv også lidt citronskal i dejen, men undgå det hvide, da det er bittert.
  7. Beklæd en lille franskbrødsform med bagepapir. Du kan også anvende en smurt springform.
  8. Fordel dejen i formen og glat den let ud.
  9. Stil din krydderkage ind i ovnen, og her skal den have cirka 40 minutter. Prik i den for at mærke om den er gennembagt, og giv den ellers nogle minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier424kcalKulhydrater52gProtein6gFedt23gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol98mgNatrium476mgKalium121mgKostfibre2gSukker26gVitamin A731IUVitamin C7mgCalcium60mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på krydderkage

Krydderkage er en populær kage, som blandt andet nydes op mod jul, men som bestemt kan spises året rundt.

Kagen laves med flere forskellige skønne krydderier, der giver kagen både navnet og den varme smag.

Mængden af krydderier kan tilpasses som ønsket.

Vær opmærksom på, at bagetiden kan variere afhængig af hvor høj du laver din kage. Så tjek om den er gennembagt ved at stikke i din krydderkage med en strikkepind eller lignende. Se også hvordan du bager verdens bedste chokoladekage.

Se også disse opskrifter på skærekager:

  • Sandkage
  • Drømmekage
  • H.C. Andersen kage

Tips

Den færdigbagte krydderkage køles af.

Derefter pyntes skærekagen med glasur og drysses med hasselnøddeflager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne skriver

    august 25, 2025 at 1:54 pm

    Hvordan er kagen dagen efter? Overvejer at bage den dagen i forvejen, men er den så stadig god?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 25, 2025 at 2:57 pm

      Hej Sanne
      Godt du spørger. Krydderkagen har en fin holdbarhed, så du kan sagtens bage den dagen før. God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lone Hygum Valsted skriver

    december 02, 2022 at 6:00 pm

    Hej Holger, kan jeg bruge en brioche form 21 cm i diameter til din opskrift?
    Mvh Lone Hygum Valsted

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 03, 2022 at 5:46 am

      Hej Lone
      Tja, det burde du nok kunne. Jeg er en smule i tvivl om formen en smule for stor, så kagen bliver lidt for flad, men jeg tror det går. Bagetiden kan være lidt kortere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kate skriver

    marts 13, 2021 at 6:20 am

    Dette er bare den bedste opskrift👏👏👌

    Svar
  4. Benjamin skriver

    marts 13, 2021 at 6:20 am

    Krydderkage har været min favorit siden barnsben helt tilbage i 70'erne.
    Jeg bager den selv i ny og næ, stort set efter samme opskrift som her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required