• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Krydderkage

Krydderkage

billederesultat for krydderkage
4.8 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
420
SHARES
FacebookMessenger420PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. november 2024 - Udgivet: 26. april 2023

Her får du min opskrift på en lækker krydderkage. En nem kage med varme krydderier som nelliker, kanel, allehånde og ingefær.

Krydderkage er en populær kage, som blandt andet nydes op mod jul, men som bestemt kan spises året rundt.

Kagen laves med flere forskellige skønne krydderier, der giver kagen både navnet og den varme smag.

Mængden af krydderier kan tilpasses som ønsket.

Vær opmærksom på, at bagetiden kan variere afhængig af hvor høj du laver din kage. Så tjek om den er gennembagt ved at stikke i din krydderkage med en strikkepind eller lignende. Se også hvordan du bager verdens bedste chokoladekage.

Se også disse opskrifter på skærekager:

  • Sandkage
  • Drømmekage
  • H.C. Andersen kage

Opskrift på krydderkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste krydderkage

4.82 fra 33 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 424
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g smør - meget blødt
  • 150 g brun farin
  • 50 g mørk sirup
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 2 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker - stødte, lille teske
  • 1 tsk allehånde - lille teske
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sødmælk
  • 1 citron - økologisk
Pynt
  • flormelis
  • vand
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Meget blødt smør kommes i en skål sammen med brun farin og mørk sirup. Kom også vaniljesukker og lidt salt i. Rør det godt sammen - jeg plejer bare at bruge en grydeske. Du kan dog også anvende røremaskinen, og her bruges kagespartlen.
  3. Derefter røres æggene i ét ad gangen. Når det første æg er rørt helt ud i dejen til din krydderikage tilsættes det næste, og røres ligeledes helt ud.
  4. I en anden skål vejer du hvedemelet af, og blander det godt med kanel, nelliker, allehånde, ingefær, natron og bagepulver.
  5. Sigt melblandingen ned i dejen.
  6. Vend nu dejen sammen, hvor de du gradvist tilsætter sødmælk. Riv også lidt citronskal i dejen, men undgå det hvide, da det er bittert.
  7. Beklæd en lille franskbrødsform med bagepapir. Du kan også anvende en smurt springform.
  8. Fordel dejen i formen og glat den let ud.
  9. Stil din krydderkage ind i ovnen, og her skal den have cirka 40 minutter. Prik i den for at mærke om den er gennembagt, og giv den ellers nogle minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier: 424kcalKulhydrater: 52gProtein: 6gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 98mgNatrium: 476mgKalium: 121mgKostfibre: 2gSukker: 26gVitamin A: 731IUVitamin C: 7mgCalcium: 60mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte krydderkage køles af.

Derefter pyntes skærekagen med glasur og drysses med hasselnøddeflager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne

    august 25, 2025 at 1:54 pm

    Hvordan er kagen dagen efter? Overvejer at bage den dagen i forvejen, men er den så stadig god?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 25, 2025 at 2:57 pm

      Hej Sanne
      Godt du spørger. Krydderkagen har en fin holdbarhed, så du kan sagtens bage den dagen før. God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lone Hygum Valsted

    december 02, 2022 at 6:00 pm

    Hej Holger, kan jeg bruge en brioche form 21 cm i diameter til din opskrift?
    Mvh Lone Hygum Valsted

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 03, 2022 at 5:46 am

      Hej Lone
      Tja, det burde du nok kunne. Jeg er en smule i tvivl om formen en smule for stor, så kagen bliver lidt for flad, men jeg tror det går. Bagetiden kan være lidt kortere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kate

    marts 13, 2021 at 6:20 am

    Dette er bare den bedste opskrift👏👏👌

    Svar
  4. Benjamin

    marts 13, 2021 at 6:20 am

    Krydderkage har været min favorit siden barnsben helt tilbage i 70'erne.
    Jeg bager den selv i ny og næ, stort set efter samme opskrift som her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required