Her får du min opskrift på en allround krydderiblanding, der især er god til kød på grill. Krydderiblandingen er nem at lave og uden for mange ingredienser.
Du kan sagtens lave din egen krydderiblanding til kødet, inden det skal på grillen.
Her er min opskrift på en klassisk og lækker krydderisammensætning, der passer super godt til grillet kød.
Blandt andet er den god til skaftkoteletter (dem med ben på), men også nakkefilet, oksekød og meget andet.
Du kan sagtens justere lidt på blandingsforholdet, og der kan eventuelt også tilsættes lidt chilipulver.
Et godt tip er, at lade det krydrede kød hvile nogle timer på køl inden tilberedning, så det virkelig når at trække smag fra krydderierne. Men mindre tid kan også gå.
Opskriften rækker rigeligt til kød til fire personer, og rester gemmes jo blot til næste gang du skal grille.
Se også de her opskrifter:
- Hjemmelavet taco krydderi (opskrift på tacomix)
- Hjemmelavet kebab krydderi på 2 minutter
- American barbecue rub: Opskrift på hjemmelavet BBQ-krydderi
Opskrift på krydderiblanding til grillet kød
Krydderiblanding
Ingredienser
- 6 tsk paprika
- 0,5 tsk spidskommen
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 tsk timian - tørret
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Kom 6 tsk paprika, 0,5 tsk spidskommen, 2 tsk løgpulver, 1 tsk oregano, 1 tsk timian og 2 tsk salt i en lille skål, hvor de røres godt sammen.
- Dup dit kød tørt og gnub nu krydderiblandingen godt ind i kødet.
- Læg det i en frysepose, som du lukker helt tæt.
- Stil kødet med krydderiblandingen på køl i tre timer. Mindre tid kan også gøre det, men min erfaring er, at man får et rigtig godt resultat med kødet efter tre timers ophold i køleskabet.
- Nu er kødet klar til at blive grillet, som du ønsker det.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan også sagtens lade kødet marinere i krydderiblandingen fra dagen før, hvis det passer bedre ind i din planlægning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den.