• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Krofatters livret med stegte kødboller og sovs

Krofatters livret med stegte kødboller og sovs

billede med krofatters livret
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailSMSSubscribe

Krofatters livret er en nem opskrift på lækker kromad. I denne opskrift er det stegte kødboller med en nem sovs og kogte kartofler.

Er du glad for god, dansk kromad, så skal du prøve min opskrift på krofatters livret.

Her får du lækre og stegte kødboller, som du kan nyde sammen med den smagfulde sovs, der også er nem at lave.

Retten serveres sammen med kogte kartofler (smid evt. lidt løvstikke i vandet under kogning) og stegt broccoli eller dampede ærter.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på krofatters livret

billede med krofatters livret
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Krofatters livret

4.75 fra 20 stemmer
Krofatters livret er en nem opskrift på lækker kromad. I denne opskrift er det stegte kødboller med en nem sovs og kogte kartofler.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Stegte kødboller
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 tsk løgpulver
  • 6 spsk rasp
  • 2 dl danskvand - måske lidt mere
  • smør - og olie til stegning
Sovs
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl kalvefond - eller mørk bouillon, måske lidt mere
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk engelsk sauce

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det hakkede kød i en skål, og rør det grundigt med salt og friskkværnet peber.
  2. Kom derefter æg, løgpulver og rasp i sammen med danskvand. Rør farsen lind, og tilsæt evt. lidt mere danskvand.
  3. Varm en pande op, kom en god klat smør og en sjat olie på panden, og lad det bruse af. Start med at stege dine stegte kødboller til krofatters livret ved en god varme, så de får stegeskorpe.
  4. Form kødboller med en spiseske, hvor du anvender en spiseskefuld fars til hver. Jeg plejer at få ca. 12 stegte kødboller ud af denne mængde. Dryp lidt fedtstof over kødbollerne efterhånden som de kommer på panden.
  5. Vend kødbollerne når de har fået stegeskorpe, og steg dem samlet i ca. 13-14 minutter. Skru lidt ned for varmen når kødbollerne har fået stegeskorpe.
  6. Sovs: Lad smør bruse af i en lille gryde, og pisk hvedemel i. Lad det lige brune ganske let (uden at brænde på), og pisk derefter fond eller bouillon i indtil du har en passende konsistens på din sovs.
  7. Tilsæt soja og engelsk sauce, og smag sovsen til. Lad den småkoge 4-5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Krofatters livret serveres straks. Anret evt. de stegte kødboller på et fad, og hæld sovsen over. Pynt med lidt hakket persille.

Serveres med kogte eller smørstegte kartofler og grønt.

Se flere lækre madopskrifter:

Kromandens æggekage med stegt flæsk på 25 min.

Kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mariann Willumsen

    februar 08, 2025 at 2:02 pm

    Kære Holger
    Er I kommet længere med at få flyttet kommentarfeltet længere op - måske lige under opskriftdelen? Jacob skrev herom i 2022 og du svarede, at I var ved at ændre på opsætningen. Der er nu gået et par år siden. - Det ville være rart hvis du svarede på spørgsmålene. Jeg mener også ligesom Nete, at det er frikadeller, du beskriver, men lige meget. Det er en god hverdagsret.

    Mvh
    Mariann

    Svar
  2. Nete

    marts 23, 2023 at 4:06 pm

    Er det ikke det man normalt bare kalder for frikadeller 🤷🏻‍♀️🤔

    Svar
  3. Jakob

    maj 06, 2022 at 9:49 am

    Hvorfor mon løgpulver? Altså, jeg har ikke noget principielt imod det, men jeg river da bare et løg i farsen. Det smager altså bedre.
    ps. Jeg kan godt forstå at billeder og reklamer giver indtægt, men skal kommentarfeltet partout være helt nede i bunden af siden? Der kan ikke være mange, der når herned i bunden og finder det, og det kan være til stor hjælp at læse andres kommentarer, er min erfaring.
    Tak for mad! 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 06, 2022 at 4:06 pm

      Hej Jakob
      Tak for det, og rigtige løg er bestemt lige så godt 🙂
      Og det med kommentarerne? Du har fuldstændig ret, og der arbejdes nu på en meget bedre og synlig kommentardel, som jeg håber meget snart er på plads. Den nuværende er forældet - og ligger for langt nede. Så helt enig. Og atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required