Krofatters livret er en nem opskrift på lækker kromad. I denne opskrift er det stegte kødboller med en nem sovs og kogte kartofler.
Er du glad for god, dansk kromad, så skal du prøve min opskrift på krofatters livret.
Her får du lækre og stegte kødboller, som du kan nyde sammen med den smagfulde sovs, der også er nem at lave.
Retten serveres sammen med kogte kartofler (smid evt. lidt løvstikke i vandet under kogning) og stegt broccoli eller dampede ærter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på krofatters livret
Krofatters livret
Ingredienser
Stegte kødboller
- 500 g hakket svin og kalv
- 2 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 æg
- 2 tsk løgpulver
- 6 spsk rasp
- 2 dl danskvand - måske lidt mere
- smør - og olie til stegning
Sovs
- 2 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- 3 dl kalvefond - eller mørk bouillon, måske lidt mere
- 3 spsk soja
- 2 spsk engelsk sauce
Fremgangsmåde
- Kom det hakkede kød i en skål, og rør det grundigt med salt og friskkværnet peber.
- Kom derefter æg, løgpulver og rasp i sammen med danskvand. Rør farsen lind, og tilsæt evt. lidt mere danskvand.
- Varm en pande op, kom en god klat smør og en sjat olie på panden, og lad det bruse af. Start med at stege dine stegte kødboller til krofatters livret ved en god varme, så de får stegeskorpe.
- Form kødboller med en spiseske, hvor du anvender en spiseskefuld fars til hver. Jeg plejer at få ca. 12 stegte kødboller ud af denne mængde. Dryp lidt fedtstof over kødbollerne efterhånden som de kommer på panden.
- Vend kødbollerne når de har fået stegeskorpe, og steg dem samlet i ca. 13-14 minutter. Skru lidt ned for varmen når kødbollerne har fået stegeskorpe.
- Sovs: Lad smør bruse af i en lille gryde, og pisk hvedemel i. Lad det lige brune ganske let (uden at brænde på), og pisk derefter fond eller bouillon i indtil du har en passende konsistens på din sovs.
- Tilsæt soja og engelsk sauce, og smag sovsen til. Lad den småkoge 4-5 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Krofatters livret serveres straks. Anret evt. de stegte kødboller på et fad, og hæld sovsen over. Pynt med lidt hakket persille.
Serveres med kogte eller smørstegte kartofler og grønt.
Se flere lækre madopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mariann Willumsen
Kære Holger
Er I kommet længere med at få flyttet kommentarfeltet længere op - måske lige under opskriftdelen? Jacob skrev herom i 2022 og du svarede, at I var ved at ændre på opsætningen. Der er nu gået et par år siden. - Det ville være rart hvis du svarede på spørgsmålene. Jeg mener også ligesom Nete, at det er frikadeller, du beskriver, men lige meget. Det er en god hverdagsret.
Mvh
Mariann
Nete
Er det ikke det man normalt bare kalder for frikadeller 🤷🏻♀️🤔
Jakob
Hvorfor mon løgpulver? Altså, jeg har ikke noget principielt imod det, men jeg river da bare et løg i farsen. Det smager altså bedre.
ps. Jeg kan godt forstå at billeder og reklamer giver indtægt, men skal kommentarfeltet partout være helt nede i bunden af siden? Der kan ikke være mange, der når herned i bunden og finder det, og det kan være til stor hjælp at læse andres kommentarer, er min erfaring.
Tak for mad! 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Jakob
Tak for det, og rigtige løg er bestemt lige så godt 🙂
Og det med kommentarerne? Du har fuldstændig ret, og der arbejdes nu på en meget bedre og synlig kommentardel, som jeg håber meget snart er på plads. Den nuværende er forældet - og ligger for langt nede. Så helt enig. Og atter en gang tak.
Alt det bedste
Holger