Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Krofatters livret med stegte kødboller og sovs

Krofatters livret med stegte kødboller og sovs

billede med krofatters livret
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
181
SHARES
FacebookMessenger181PinterestEmailSMS

Krofatters livret er en nem opskrift på lækker kromad. I denne opskrift er det stegte kødboller med en nem sovs og kogte kartofler.

Er du glad for god, dansk kromad, så skal du prøve min opskrift på krofatters livret.

Her får du lækre og stegte kødboller, som du kan nyde sammen med den smagfulde sovs, der også er nem at lave.

Retten serveres sammen med kogte kartofler (smid evt. lidt løvstikke i vandet under kogning) og stegt broccoli eller dampede ærter.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på krofatters livret

Krofatters livret

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Krofatters livret er en nem opskrift på lækker kromad. I denne opskrift er det stegte kødboller med en nem sovs og kogte kartofler.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Stegte kødboller
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 tsk løgpulver
  • 6 spsk rasp
  • 2 dl danskvand måske lidt mere
  • smør og olie til stegning
Sovs
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl kalvefond eller mørk bouillon, måske lidt mere
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk engelsk sauce

Fremgangsmåde

  1. Kom det hakkede kød i en skål, og rør det grundigt med salt og friskkværnet peber.
  2. Kom derefter æg, løgpulver og rasp i sammen med danskvand. Rør farsen lind, og tilsæt evt. lidt mere danskvand.
  3. Varm en pande op, kom en god klat smør og en sjat olie på panden, og lad det bruse af. Start med at stege dine stegte kødboller til krofatters livret ved en god varme, så de får stegeskorpe.
  4. Form kødboller med en spiseske, hvor du anvender en spiseskefuld fars til hver. Jeg plejer at få ca. 12 stegte kødboller ud af denne mængde. Dryp lidt fedtstof over kødbollerne efterhånden som de kommer på panden.
  5. Vend kødbollerne når de har fået stegeskorpe, og steg dem samlet i ca. 13-14 minutter. Skru lidt ned for varmen når kødbollerne har fået stegeskorpe.
  6. Sovs: Lad smør bruse af i en lille gryde, og pisk hvedemel i. Lad det lige brune ganske let (uden at brænde på), og pisk derefter fond eller bouillon i indtil du har en passende konsistens på din sovs.
  7. Tilsæt soja og engelsk sauce, og smag sovsen til. Lad den småkoge 4-5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Krofatters livret serveres straks. Anret evt. de stegte kødboller på et fad, og hæld sovsen over. Pynt med lidt hakket persille.

Serveres med kogte eller smørstegte kartofler og grønt.

Se flere lækre madopskrifter:

Kromandens æggekage med stegt flæsk på 25 min.

Kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mariann Willumsen skriver

    februar 08, 2025 at 2:02 pm

    Kære Holger
    Er I kommet længere med at få flyttet kommentarfeltet længere op - måske lige under opskriftdelen? Jacob skrev herom i 2022 og du svarede, at I var ved at ændre på opsætningen. Der er nu gået et par år siden. - Det ville være rart hvis du svarede på spørgsmålene. Jeg mener også ligesom Nete, at det er frikadeller, du beskriver, men lige meget. Det er en god hverdagsret.

    Mvh
    Mariann

    Svar
  2. Nete skriver

    marts 23, 2023 at 4:06 pm

    Er det ikke det man normalt bare kalder for frikadeller 🤷🏻‍♀️🤔

    Svar
  3. Jakob skriver

    maj 06, 2022 at 9:49 am

    Hvorfor mon løgpulver? Altså, jeg har ikke noget principielt imod det, men jeg river da bare et løg i farsen. Det smager altså bedre.
    ps. Jeg kan godt forstå at billeder og reklamer giver indtægt, men skal kommentarfeltet partout være helt nede i bunden af siden? Der kan ikke være mange, der når herned i bunden og finder det, og det kan være til stor hjælp at læse andres kommentarer, er min erfaring.
    Tak for mad! 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 06, 2022 at 4:06 pm

      Hej Jakob
      Tak for det, og rigtige løg er bestemt lige så godt 🙂
      Og det med kommentarerne? Du har fuldstændig ret, og der arbejdes nu på en meget bedre og synlig kommentardel, som jeg håber meget snart er på plads. Den nuværende er forældet - og ligger for langt nede. Så helt enig. Og atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required