Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.
Kringle med makroner er en lækker opskrift fra mormors køkken, hvor der altid blev bagt kringler med det bedste fyld.
En af dem var en skøn makronkringle, der var fyldt med en remonce bestående af smør, sukker, knuste makroner og lidt mørk chokolade.
Du kan også komme rosiner eller sukat i kringlen, hvis du mere er til det.
Opskriften giver to kringler med makron, og de kan fryses ned. Se også min opskrift på den nemme vandkringle.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kringle med makroner
Kringle med makroner - nem opskrift
Ingredienser
- 40 g vand - lunkent
- 50 g gær
- 2 æg
- 400 g hvedemel
- 200 g smør - blødt
- 1 nip salt
- 0,5 tsk kardemomme - kan udelades
Makron remonce
- 100 g smør - blødt
- 100 g sukker
- 60 g makroner - knuster
- 30 g mørk chokolade - hakket, til fyld
Desuden
- 1 æg - sammenpisket, til pensling
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Gær røres ud i det lunkne vand, hvorefter æggene røres i. Tilsæt hvedemel sammen med det bløde smør, lidt salt og kardemomme. Kardemommen kan udelades, men giver din kringle med makroner en dejlig smag.
- Rør dejen sammen med en spiseske, hvorefter den æltes hurtigt igennem på køkkenbordet. Her tilsættes lidt mere mel indtil dejen er let, men uden at være alt for blød.
- Kom dejen i en skål, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Makronremonce: Blødt smør og sukker røres sammen. Derefter knuses makroner i og det vendes sammen. Til kommes hakkes chokolade i, og den lækre makronremonce samles.
- Tag dejen op og del den i to lige store stykker, der hver skal veje ca. 400 gram. Trilles hver til en pølse med en længde på ca. 35 centimeter. Rulles ud til et rektangel på 35 gange 20 centimeter.
- Fordel halvdelen af makronremonce på hver kringle. Fold den ene side ind over midten, og den anden side ind over denne. Så dine makronkringler er lukket til.
- Læg forsigtigt hver kringle på bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Lad kringle efterhæve i ca. 30 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Makronkringlerne bages nu på næstnederste rille ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 15-20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte makronkringler køles af, hvorefter de kan nydes.
Kringlerne er også fine at fryse ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia Venø Simonsen
Skøn kringle
Marita Simonsen
hej.lyder som en god Kringle
Elsebeth
Hej Holger!
Hvor mange personer er din kringleopskrift til?
Kan man lave dejen dagen før den skal bages?
Med venlig hilsen
Elsebeth Buxbom
Laila Damkjær
Hold da op, det er jo den jeg har bagt de sidste 50 år, bortset fra der skal 50 gram sukker i min dej og ingen salt. Opskriften er gået i arv efter min mor. Prøv at komme rosiner og sukat i. Alle elsker min kringle
Omme
Skal igang med din kringle og du skriver at gæren skal opløses i 40 gram vand ! Det lyder af meget lidt ?
Er det mon rigtigt læst ?
Tak for alle de fine opskrifter som jeg benytter ofte. Vh Erik omme
Holger Rørby Madsen
Hej Erik
Tak for det - dejligt at høre. Og jo, den er god nok. 40 gram vand - ikke mere end det 🙂
Med de bedste hilsner
Holger