• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kringle med makroner

Kringle med makroner

kringle med makroner
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.4k
SHARES
FacebookMessenger4.4kPinterestEmailSMSSubscribe

Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.

Kringle med makroner er en lækker opskrift fra mormors køkken, hvor der altid blev bagt kringler med det bedste fyld.

En af dem var en skøn makronkringle, der var fyldt med en remonce bestående af smør, sukker, knuste makroner og lidt mørk chokolade.

Du kan også komme rosiner eller sukat i kringlen, hvis du mere er til det.

Opskriften giver to kringler med makron, og de kan fryses ned. Se også min opskrift på den nemme vandkringle.

Se også mine opskrifter på:

  • Lækker kanelstang
  • Søren Ryges kringle opskrift
  • Nem fødselsdagskringle

Opskrift på kringle med makroner

kringle med makroner
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kringle med makroner - nem opskrift

4.57 fra 16 stemmer
Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid samlet 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 2374
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 40 g vand - lunkent
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør - blødt
  • 1 nip salt
  • 0,5 tsk kardemomme - kan udelades
Makron remonce
  • 100 g smør - blødt
  • 100 g sukker
  • 60 g makroner - knuster
  • 30 g mørk chokolade - hakket, til fyld
Desuden
  • 1 æg - sammenpisket, til pensling
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Gær røres ud i det lunkne vand, hvorefter æggene røres i. Tilsæt hvedemel sammen med det bløde smør, lidt salt og kardemomme. Kardemommen kan udelades, men giver din kringle med makroner en dejlig smag.
  2. Rør dejen sammen med en spiseske, hvorefter den æltes hurtigt igennem på køkkenbordet. Her tilsættes lidt mere mel indtil dejen er let, men uden at være alt for blød.
  3. Kom dejen i en skål, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Makronremonce: Blødt smør og sukker røres sammen. Derefter knuses makroner i og det vendes sammen. Til kommes hakkes chokolade i, og den lækre makronremonce samles.
  5. Tag dejen op og del den i to lige store stykker, der hver skal veje ca. 400 gram. Trilles hver til en pølse med en længde på ca. 35 centimeter. Rulles ud til et rektangel på 35 gange 20 centimeter.
  6. Fordel halvdelen af makronremonce på hver kringle. Fold den ene side ind over midten, og den anden side ind over denne. Så dine makronkringler er lukket til.
    makronremonce fordeles på dejen til kringlerne
  7. Læg forsigtigt hver kringle på bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  8. Lad kringle efterhæve i ca. 30 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  9. Makronkringlerne bages nu på næstnederste rille ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 15-20 minutter.
    to færdigbagte makronkringler på bageplade

Næringsindhold

Kalorier: 2374kcalKulhydrater: 236gProtein: 37gFedt: 145gMættet fedt: 84gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 42gTransfedt: 5gKolesterol: 568mgNatrium: 1104mgKalium: 686mgKostfibre: 10gSukker: 72gVitamin A: 4115IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 139mgJern: 14mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte makronkringler køles af, hvorefter de kan nydes.

Kringlerne er også fine at fryse ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Venø Simonsen

    november 02, 2024 at 9:57 pm

    Skøn kringle

    Svar
  2. Marita Simonsen

    september 17, 2024 at 11:53 pm

    hej.lyder som en god Kringle

    Svar
  3. Elsebeth

    februar 27, 2024 at 10:48 am

    Hej Holger!
    Hvor mange personer er din kringleopskrift til?
    Kan man lave dejen dagen før den skal bages?

    Med venlig hilsen
    Elsebeth Buxbom

    Svar
  4. Laila Damkjær

    december 25, 2023 at 12:33 pm

    Hold da op, det er jo den jeg har bagt de sidste 50 år, bortset fra der skal 50 gram sukker i min dej og ingen salt. Opskriften er gået i arv efter min mor. Prøv at komme rosiner og sukat i. Alle elsker min kringle

    Svar
  5. Omme

    oktober 24, 2021 at 9:45 am

    Skal igang med din kringle og du skriver at gæren skal opløses i 40 gram vand ! Det lyder af meget lidt ?
    Er det mon rigtigt læst ?
    Tak for alle de fine opskrifter som jeg benytter ofte. Vh Erik omme

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2021 at 10:53 am

      Hej Erik
      Tak for det - dejligt at høre. Og jo, den er god nok. 40 gram vand - ikke mere end det 🙂
      Med de bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

jordbærkage med kransekage
Jordbærkage→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg→ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required