Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kringle med makroner

Kringle med makroner (opskrift på skøn makronkringle)

kringle med makroner
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.8k
SHARES
FacebookMessenger4.8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kringle med makroner - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kringle med makroner
  • Tips
  • Kommentarer

Kringle med makroner - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid samlet: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 40 g vand lunkent
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør blødt
  • 1 nip salt
  • 0,5 tsk kardemomme kan udelades
Makron remonce
  • 100 g smør blødt
  • 100 g sukker
  • 60 g makroner knuster
  • 30 g mørk chokolade hakket, til fyld
Desuden
  • 1 æg sammenpisket, til pensling
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Gær røres ud i det lunkne vand, hvorefter æggene røres i. Tilsæt hvedemel sammen med det bløde smør, lidt salt og kardemomme. Kardemommen kan udelades, men giver din kringle med makroner en dejlig smag.
  2. Rør dejen sammen med en spiseske, hvorefter den æltes hurtigt igennem på køkkenbordet. Her tilsættes lidt mere mel indtil dejen er let, men uden at være alt for blød.
  3. Kom dejen i en skål, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Makronremonce: Blødt smør og sukker røres sammen. Derefter knuses makroner i og det vendes sammen. Til kommes hakkes chokolade i, og den lækre makronremonce samles.
  5. Tag dejen op og del den i to lige store stykker, der hver skal veje ca. 400 gram. Trilles hver til en pølse med en længde på ca. 35 centimeter. Rulles ud til et rektangel på 35 gange 20 centimeter.
  6. Fordel halvdelen af makronremonce på hver kringle. Fold den ene side ind over midten, og den anden side ind over denne. Så dine makronkringler er lukket til.
    makronremonce fordeles på dejen til kringlerne
  7. Læg forsigtigt hver kringle på bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  8. Lad kringle efterhæve i ca. 30 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  9. Makronkringlerne bages nu på næstnederste rille ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 15-20 minutter.
    to færdigbagte makronkringler på bageplade

Næringsindhold

Kalorier2374kcalKulhydrater236gProtein37gFedt145gMættet fedt84gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt42gTransfedt5gKolesterol568mgNatrium1104mgKalium686mgKostfibre10gSukker72gVitamin A4115IUVitamin C0.1mgCalcium139mgJern14mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Kringle med makroner er en lækker opskrift fra mormors køkken, hvor der altid blev bagt kringler med det bedste fyld.

En af dem var en skøn makronkringle, der var fyldt med en remonce bestående af smør, sukker, knuste makroner og lidt mørk chokolade.

Du kan også komme rosiner eller sukat i kringlen, hvis du mere er til det.

Opskriften giver to kringler med makron, og de kan fryses ned. Se også min opskrift på den nemme vandkringle.

Se også mine opskrifter på:

  • Lækker kanelstang
  • Søren Ryges kringle opskrift
  • Nem fødselsdagskringle

Opskrift på kringle med makroner

Tips

De færdigbagte makronkringler køles af, hvorefter de kan nydes.

Kringlerne er også fine at fryse ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Venø Simonsen skriver

    november 02, 2024 at 9:57 pm

    Skøn kringle

    Svar
  2. Marita Simonsen skriver

    september 17, 2024 at 11:53 pm

    hej.lyder som en god Kringle

    Svar
  3. Elsebeth skriver

    februar 27, 2024 at 10:48 am

    Hej Holger!
    Hvor mange personer er din kringleopskrift til?
    Kan man lave dejen dagen før den skal bages?

    Med venlig hilsen
    Elsebeth Buxbom

    Svar
  4. Laila Damkjær skriver

    december 25, 2023 at 12:33 pm

    Hold da op, det er jo den jeg har bagt de sidste 50 år, bortset fra der skal 50 gram sukker i min dej og ingen salt. Opskriften er gået i arv efter min mor. Prøv at komme rosiner og sukat i. Alle elsker min kringle

    Svar
  5. Omme skriver

    oktober 24, 2021 at 9:45 am

    Skal igang med din kringle og du skriver at gæren skal opløses i 40 gram vand ! Det lyder af meget lidt ?
    Er det mon rigtigt læst ?
    Tak for alle de fine opskrifter som jeg benytter ofte. Vh Erik omme

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 24, 2021 at 10:53 am

      Hej Erik
      Tak for det - dejligt at høre. Og jo, den er god nok. 40 gram vand - ikke mere end det 🙂
      Med de bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required