• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Krible krable

Krible krable

Krible krable
Krible krable kager, er mørdejskager med kokos på toppen. Den er nem og hurtig at lave, og skal blot opbevares i en lufttæt beholder. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  16. november 2021

Del gerne:
92
SHARES
FacebookMessenger92PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du den bedste opskrift på lækre krible krable kager. Kagerne er smørbagte, og så passer de perfekt sammen med andre jule småkager.
  2. Opskrift på krible krable
  3. Krible krable
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på lækre krible krable kager. Kagerne er smørbagte, og så passer de perfekt sammen med andre jule småkager.

Krible Krable kager er en meget gammel opskrift, den er perfekt til julen, og kan serveres sammen med andre jule småkager.

Mørdejskagen er fyldt med smør og sukker, hvilket gør den utrolig lækker at spise, samtidig er den også utrolig nem at arbejde med.

Du får cirka 60 småkager ud af mængden, det afhænger dog af hvor store eller små du vil have kagerne.

Du kan finde andre af julens småkager her:

  • Brunkager
  • Pebernødder
  • Håkonskager

Opskrift på krible krable

Krible krable

Krible krable

Her får du den bedste opskrift på lækre krible krable kager. Kagerne er smørbagte, og så passer de perfekt sammen med andre jule småkager.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 7 minutter minutter
Samlet tid: 47 minutter minutter
Antal 50 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 185 g smør - koldt, i små tern
  • 100 g sukker
  • 1 æggehvide

Pynt

  • 1 æggeblomme
  • 3 spsk vand
  • kokosmel
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at blande hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
  • Kom det kolde smør i tern ved og smuldr det ud i melet.
  • I en anden skål røres sukker sammen med æggehvide, og det kommes ned til dejen, som derefter æltes hurtigt sammen.
  • Læg dejen i køleskabet i en halv time.
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme, og læg bagepapir på to bageplader.
  • Rul dejen ud i ca. 2 millimeters tykkelse, og udstik til småkager, der har en diameter på ca. 4 centimeter. Brug evt. et lille glas. Husk rigeligt med mel på bordet under udrulningen, så dejen ikke hænger fast.
  • Læg krible krable kagerne på bagepladerne. Pisk æggeblomme sammen med vand og pensl kagerne, som derefter også drysses med lidt kokosmel.
  • Småkagerne bages i ca. 7 minutter på næstnederste rille, men kun med en plade i ovnen ad gangen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
10
mg
3
%
Natrium
 
36
mg
2
%
Kalium
 
7
mg
0
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
95
IU
2
%
Calcium
 
2
mg
0
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

De færdigbagte krible krable småkager køles af på en rist, hvorefter de kan opbevares i en kagedåse eller anden lufttæt beholder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lana

    december 29, 2022 at 6:23 pm

    Jeg pyntede ikke, og brugte 150 g smør i stedet for 180g . Småkagerne blev skåret lidt tykkere og fik 10 min. Vores yndlings småkage opskrift nu 🙂

    Svar
  2. Sonja

    juni 02, 2022 at 1:28 pm

    Lækker sprød småkage,tak for god opskrift

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 02, 2022 at 2:54 pm

      Mange tak. Sonja - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required