Her får du min opskrift på koteletter med spinat og broccoli. En sund ret med masser af smag, som også sagtens kan serveres som gæstemad.
Koteletter med spinat og broccoli er en virkelig nem og lækker ret til aftensmad, og den kan sagtens også serveres som gæstemad og skøn weekendmad.
Her serveres koteletterne på en bund af stegte grøntsager, herunder selvfølgelig spinat og broccoli.
Se også: 10 nemme opskrifter med koteletter
Lad være med at stege grøntsagerne for længe, da de gerne må have en smule bid.
Koteletterne steges typisk 3 minutter på hver side, men det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på dem.
Ønskes mere sauce til retten, kan du tilføre lidt fløde eller madlavningsfløde til grøntsagerne - det smager bestemt også godt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på koteletter med spinat
Koteletter med spinat og broccoli
Ingredienser
Koteletter
- 4 koteletter - på ca. 175 g/stk.
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 2 spsk rosmarin - finthakket
- 4 spsk olivenolie
Spinat og det andet
- 2 rødløg - skåret i tynde både
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver
- 1 lille broccoli - i meget små buketter
- 2 gulerødder - i tynde skiver
- 4 spsk olivenolie
- 200 g spinat - frisk
- 0,5 dl vand
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk balsamico
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Kartofler
- 650 g kartofler - små
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til koteletter med spinat starter du med, at marinere 4 koteletter i en frysepose sammen med 4 fed hvidløg, 2 spsk rosmarin, 4 spsk olivenolie og lidt salt og friskkværnet peber. Mindst en time, men gerne længere.
- 650 g kartofler (små) vendes med 2 spsk olivenolie, 2 tsk hvidløgspulver (kan udelades), salt og peber. Fordeles i en bradepande og bages ca. 35 minutter ved 200 grader varmluft.
- Gør 2 rødløg, 4 fed hvidløg, 1 lille broccoli og 2 gulerødder klar som beskrevet. Kom grøntsagerne i en skål.
- Steg de marinerede koteletter ca. 3 minutter på hver side. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og læg derefter koteletterne til side.
- Kom 4 spsk olivenolie olivenolie på panden, og steg grøntsagerne ved høj varme. Altså rødløg, hvidløg, broccoli og gulerødder. De skal bare lige have 30 sekunder.
- Tilsæt 1 spsk akaciehonning sammen med 1 spsk balsamico og lidt friskpresset citronsaft.
- Kom derefter 200 g spinat gradvist ved sammen med 0,5 dl vand, lad netop spinaten falde sammen. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskefulde olie mere, da der ikke laves yderligere sauce til retten.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også lidt mere citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Koteletter med spinat og broccoli serveres straks sammen med kartoflerne. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Retten kan også serveres med kogte ris eller pasta. Det er op til dig.
Se også mine populære opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: