• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter i vildtsauce med ribsgele og bacon

Koteletter i vildtsauce med ribsgele og bacon

koteletter i vildtsauce
4.9 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. maj 2023 - Udgivet:  7. maj 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på koteletter i vildtsauce, der smager himmelsk godt. En kotelet i fad med vildtagtig smag og dækket med bacon.
  2. Opskrift på koteletter i vildtsauce
  3. Koteletter i vildtsauce
  4. Note
  5. Ekstra tip

Her får du min opskrift på koteletter i vildtsauce, der smager himmelsk godt. En kotelet i fad med vildtagtig smag og dækket med bacon.

Koteletter i vildtsauce er en lækker udgave af lækre koteletter tilberedt i et fad i ovnen, og denne opskrift er altså super nem at gå til.

Her vender du koteletter i en krydret melblanding, hvorefter de hurtigt brunes af i smør.

I panden laves en opbagning, som bliver til en himmelsk lækker vildtsauce, og du kan sagtens også bruge retten som gæstemad.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.

Vild med koteletter? Så prøv også disse:

  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Gammeldags koteletter i fad med flødesovs

Opskrift på koteletter i vildtsauce

koteletter i vildtsauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter i vildtsauce

4.87 fra 38 stemmer
Her får du min opskrift på koteletter i vildtsauce, der smager himmelsk godt. En kotelet i fad med vildtagtig smag og dækket med bacon.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 652
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 koteletter - uden ben, må gerne være lidt tykke
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk smør - til bruning
Vildtsauce
  • stegesky
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl bouillon - varm, lavet af 2 dl. vand og en terning
  • 2 dl fløde
  • 4 tsk ribsgele
  • 1 spsk engelsk sauce
  • Lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med plads til fire koteletter med lidt olie eller smør.
  2. Kom hvedemel i en skål, og vend med paprika, salt og friskkværnet peber. Dup koteletter grundigt i det krydrede hvedemel.
  3. Varm en pande op ved en god varme, men heller ikke for varmt. Gerne 7 på en skala fra 1-9. Kom et par spiseskefulde smør på og lad det bruse af.
  4. Brun nu hurtigt koteletterne på begge sider, men uden at det branker for meget. Jeg plejer at brune to koteletter ad gangen, hvorefter de lægges i fadet.
  5. Kom en spiseskefuld smør på panden og derefter hvedemel,. og rør det ud. Rør derefter varm bouillon i og derefter fløde. Lad det koge op og skru derefter lidt ned for varmen, så det blot simrer.
  6. Kom ribsgele i sammen med engelsk sauce, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand eller fløde.
  7. Hæld den lækre vildtsauce over dine koteletter i fadet. Læg derefter skiver af bacon over koteletterne, så de næsten dækker kød og sovs.
  8. Stil fadet i ovnen på næstnederste rille, hvor dine koteletter i vildtsauce skal have ca. 20-25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 652kcalKulhydrater: 16gProtein: 51gFedt: 42gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.5gKolesterol: 213mgNatrium: 2068mgKalium: 850mgKostfibre: 0.4gSukker: 5gVitamin A: 1047IUVitamin C: 3mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Koteletter i vildtsauce serveres straks.

Lækkert tilbehør er blandt andet ovnbagt knoldselleri eller kartoffelbåde, som jo kan laves samtidig med retten i ovnen.

Dertil passer en sund spidskålssalat fantastisk godt til.

Ekstra tip

Vil du gøre retten endnu mere vildt-agtig, kan du fordele stegte skiver af champignon over koteletter, inden du lækker baconskiverne på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus

    februar 24, 2025 at 8:12 pm

    Koteletter i vildtsauce.
    Der står at de skal i ovnen til sidst på næst nederste rille i 20-25 min,men på hvor mange grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2025 at 8:28 pm

      Hej Claus
      Det står i punkt 1 - og det er 200 grader varmluft 🙂
      Håber det blev godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bente Bauch

    februar 25, 2024 at 6:12 pm

    Har lavet koteletter i vildtsauce.
    .øj hvor smagte det himmelsk
    Kan også serveres til gæster og nem at lave

    Svar
  3. Helle Brandis

    november 29, 2023 at 1:44 am

    Hej Holger

    Du svarede ikke Jette ( 13. 9. 2022 ) på hendes spørgsmål omkr., at anvende nakkekoteletter i stedet for alm., koteletter. Hvor store skal hver kotelet være, bliver retten for fed hvis man bruger nakkekoteletter ? Hvor mange koteletter pr., person ?

    Svar
  4. Marianne Bush

    november 20, 2022 at 6:35 pm

    Tusind tak for en dejlig opskrift, Holger. Må indrømme, at jeg erstattede den Engelske sauce med Danablue, da det smager himmelsk med ribsgele.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 21, 2022 at 11:24 am

      Hej Marianne
      Tak for det - og det var da en god ide. Den er hermed givet videre til andre 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
    • Jolanda

      maj 19, 2023 at 12:41 pm

      Ja, det har du helt ret i Marianne.

      Svar
  5. Jette

    september 13, 2022 at 3:50 pm

    Hej Holger, da jeg har nakkekoteletter i fryseren og gerne vil anvende dem til retten, er tiden i ovnen så den samme? Tror du retten vil blive for fed med nakkekoteletter? Venlig hilsen Jette

    Svar
  6. Jytte

    juni 01, 2022 at 4:33 pm

    Vildt lækker! Der blev spist op.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 01, 2022 at 4:53 pm

      Hej Jytte
      Det er jeg glad for at høre, og tak for din tilbagemelding. Du er med til at gøre Madens Verden til Danmarks bedste madunivers. Tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Ann-charlott

    maj 24, 2022 at 4:09 pm

    Det lyder så lækkert. Man kunne med fordel tilsætte lidt knust enebær, så er den vilde sauce næsten feriekroner autentisk 😋

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required