Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Koteletter i vildtsauce med ribsgele og bacon

Koteletter i vildtsauce med ribsgele og bacon

koteletter i vildtsauce
4.9 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.9k
SHARES
FacebookMessenger1.9kPinterestEmailSMS
Opdateret: 7. maj 2023 - Udgivet: 7. maj 2023

Her får du min opskrift på koteletter i vildtsauce, der smager himmelsk godt. En kotelet i fad med vildtagtig smag og dækket med bacon.

Koteletter i vildtsauce er en lækker udgave af lækre koteletter tilberedt i et fad i ovnen, og denne opskrift er altså super nem at gå til.

Her vender du koteletter i en krydret melblanding, hvorefter de hurtigt brunes af i smør.

I panden laves en opbagning, som bliver til en himmelsk lækker vildtsauce, og du kan sagtens også bruge retten som gæstemad.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.

Vild med koteletter? Så prøv også disse:

  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Gammeldags koteletter i fad med flødesovs

Opskrift på koteletter i vildtsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter i vildtsauce

4.87 fra 38 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 652
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 koteletter - uden ben, må gerne være lidt tykke
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk smør - til bruning
Vildtsauce
  • stegesky
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl bouillon - varm, lavet af 2 dl. vand og en terning
  • 2 dl fløde
  • 4 tsk ribsgele
  • 1 spsk engelsk sauce
  • Lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 skiver bacon
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med plads til fire koteletter med lidt olie eller smør.
  2. Kom hvedemel i en skål, og vend med paprika, salt og friskkværnet peber. Dup koteletter grundigt i det krydrede hvedemel.
  3. Varm en pande op ved en god varme, men heller ikke for varmt. Gerne 7 på en skala fra 1-9. Kom et par spiseskefulde smør på og lad det bruse af.
  4. Brun nu hurtigt koteletterne på begge sider, men uden at det branker for meget. Jeg plejer at brune to koteletter ad gangen, hvorefter de lægges i fadet.
  5. Kom en spiseskefuld smør på panden og derefter hvedemel,. og rør det ud. Rør derefter varm bouillon i og derefter fløde. Lad det koge op og skru derefter lidt ned for varmen, så det blot simrer.
  6. Kom ribsgele i sammen med engelsk sauce, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand eller fløde.
  7. Hæld den lækre vildtsauce over dine koteletter i fadet. Læg derefter skiver af bacon over koteletterne, så de næsten dækker kød og sovs.
  8. Stil fadet i ovnen på næstnederste rille, hvor dine koteletter i vildtsauce skal have ca. 20-25 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 652kcalKulhydrater: 16gProtein: 51gFedt: 42gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.5gKolesterol: 213mgNatrium: 2068mgKalium: 850mgKostfibre: 0.4gSukker: 5gVitamin A: 1047IUVitamin C: 3mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Koteletter i vildtsauce serveres straks.

Lækkert tilbehør er blandt andet ovnbagt knoldselleri eller kartoffelbåde, som jo kan laves samtidig med retten i ovnen.

Dertil passer en sund spidskålssalat fantastisk godt til.

Ekstra tip

Vil du gøre retten endnu mere vildt-agtig, kan du fordele stegte skiver af champignon over koteletter, inden du lækker baconskiverne på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus skriver

    februar 24, 2025 at 8:12 pm

    Koteletter i vildtsauce.
    Der står at de skal i ovnen til sidst på næst nederste rille i 20-25 min,men på hvor mange grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 24, 2025 at 8:28 pm

      Hej Claus
      Det står i punkt 1 - og det er 200 grader varmluft 🙂
      Håber det blev godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bente Bauch skriver

    februar 25, 2024 at 6:12 pm

    Har lavet koteletter i vildtsauce.
    .øj hvor smagte det himmelsk
    Kan også serveres til gæster og nem at lave

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required