Indhold
Koteletter i vildtsauce
Ingredienser
- 4 spsk hvedemel
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 4 koteletter (uden ben, må gerne være lidt tykke)
- 2 spsk smør (til bruning)
- stegesky
- 1 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl bouillon (varm, lavet af 2 dl. vand og en terning)
- 2 dl fløde
- 4 tsk ribsgele
- 1 spsk engelsk sauce
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 8 skiver bacon
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie eller smør.
- Kom 4 spsk hvedemel i en skål, og vend med 1 tsk paprika, salt og friskkværnet peber. Dup 4 koteletter grundigt i det krydrede hvedemel.
- Varm en pande op ved en god varme, men heller ikke for varmt. Gerne 7 på en skala fra 1-9. Kom 2 spsk smør på og lad det bruse af.
- Brun nu hurtigt koteletterne på begge sider, men uden at det branker for meget. Jeg plejer at brune to koteletter ad gangen, hvorefter de lægges i fadet.
- Kom 1 spsk smør på panden og derefter 2 spsk hvedemel,. og rør det ud. Rør derefter 2 dl bouillon (varm) i og derefter 2 dl fløde. Lad det koge op og skru derefter lidt ned for varmen, så det blot simrer.
- Kom 4 tsk ribsgele i sammen med 1 spsk engelsk sauce, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand eller fløde.
- Hæld den lækre vildtsauce over dine koteletter i fadet. Læg derefter skiver af bacon over koteletterne, så de næsten dækker kød og sovs. Du skal i alt bruge 8 skiver bacon.
- Stil fadet i ovnen på næstnederste rille, hvor dine koteletter i vildtsauce skal have ca. 20-25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på koteletter i vildtsauce
Koteletter i vildtsauce er en lækker udgave af lækre koteletter tilberedt i et fad i ovnen, og denne opskrift er altså super nem at gå til.
Her vender du koteletter i en krydret melblanding, hvorefter de hurtigt brunes af i smør.
I panden laves en opbagning, som bliver til en himmelsk lækker vildtsauce, og du kan sagtens også bruge retten som gæstemad.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Se flere opskrifter:
Note
Koteletter i vildtsauce serveres straks.
Lækkert tilbehør er blandt andet ovnbagt knoldselleri eller kartoffelbåde, som jo kan laves samtidig med retten i ovnen.
Dertil passer en sund spidskålssalat fantastisk godt til.
Ekstra tip
Vil du gøre retten endnu mere vildt-agtig, kan du fordele stegte skiver af champignon over koteletter, inden du lækker baconskiverne på.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Claus skriver
Koteletter i vildtsauce.
Der står at de skal i ovnen til sidst på næst nederste rille i 20-25 min,men på hvor mange grader ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Claus
Det står i punkt 1 - og det er 200 grader varmluft 🙂
Håber det blev godt.
Alt det bedste
Holger
Bente Bauch skriver
Har lavet koteletter i vildtsauce.
.øj hvor smagte det himmelsk
Kan også serveres til gæster og nem at lave
Helle Brandis skriver
Hej Holger
Du svarede ikke Jette ( 13. 9. 2022 ) på hendes spørgsmål omkr., at anvende nakkekoteletter i stedet for alm., koteletter. Hvor store skal hver kotelet være, bliver retten for fed hvis man bruger nakkekoteletter ? Hvor mange koteletter pr., person ?
Marianne Bush skriver
Tusind tak for en dejlig opskrift, Holger. Må indrømme, at jeg erstattede den Engelske sauce med Danablue, da det smager himmelsk med ribsgele.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Marianne
Tak for det - og det var da en god ide. Den er hermed givet videre til andre 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Jolanda skriver
Ja, det har du helt ret i Marianne.
Jette skriver
Hej Holger, da jeg har nakkekoteletter i fryseren og gerne vil anvende dem til retten, er tiden i ovnen så den samme? Tror du retten vil blive for fed med nakkekoteletter? Venlig hilsen Jette
Jytte skriver
Vildt lækker! Der blev spist op.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Jytte
Det er jeg glad for at høre, og tak for din tilbagemelding. Du er med til at gøre Madens Verden til Danmarks bedste madunivers. Tak.
Alt det bedste
Holger
Ann-charlott skriver
Det lyder så lækkert. Man kunne med fordel tilsætte lidt knust enebær, så er den vilde sauce næsten feriekroner autentisk 😋