Her får du min opskrift på koteletter i vildtsauce, der smager himmelsk godt. En kotelet i fad med vildtagtig smag og dækket med bacon.
Koteletter i vildtsauce er en lækker udgave af lækre koteletter tilberedt i et fad i ovnen, og denne opskrift er altså super nem at gå til.
Her vender du koteletter i en krydret melblanding, hvorefter de hurtigt brunes af i smør.
I panden laves en opbagning, som bliver til en himmelsk lækker vildtsauce, og du kan sagtens også bruge retten som gæstemad.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Vild med koteletter? Så prøv også disse:
Opskrift på koteletter i vildtsauce
Koteletter i vildtsauce
Ingredienser
- 4 koteletter - uden ben, må gerne være lidt tykke
- 4 spsk hvedemel
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk smør - til bruning
- stegesky
- 1 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl bouillon - varm, lavet af 2 dl. vand og en terning
- 2 dl fløde
- 4 tsk ribsgele
- 1 spsk engelsk sauce
- Lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 8 skiver bacon
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med plads til fire koteletter med lidt olie eller smør.
- Kom hvedemel i en skål, og vend med paprika, salt og friskkværnet peber. Dup koteletter grundigt i det krydrede hvedemel.
- Varm en pande op ved en god varme, men heller ikke for varmt. Gerne 7 på en skala fra 1-9. Kom et par spiseskefulde smør på og lad det bruse af.
- Brun nu hurtigt koteletterne på begge sider, men uden at det branker for meget. Jeg plejer at brune to koteletter ad gangen, hvorefter de lægges i fadet.
- Kom en spiseskefuld smør på panden og derefter hvedemel,. og rør det ud. Rør derefter varm bouillon i og derefter fløde. Lad det koge op og skru derefter lidt ned for varmen, så det blot simrer.
- Kom ribsgele i sammen med engelsk sauce, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand eller fløde.
- Hæld den lækre vildtsauce over dine koteletter i fadet. Læg derefter skiver af bacon over koteletterne, så de næsten dækker kød og sovs.
- Stil fadet i ovnen på næstnederste rille, hvor dine koteletter i vildtsauce skal have ca. 20-25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Koteletter i vildtsauce serveres straks.
Lækkert tilbehør er blandt andet ovnbagt knoldselleri eller kartoffelbåde, som jo kan laves samtidig med retten i ovnen.
Dertil passer en sund spidskålssalat fantastisk godt til.
Ekstra tip
Vil du gøre retten endnu mere vildt-agtig, kan du fordele stegte skiver af champignon over koteletter, inden du lækker baconskiverne på.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Claus skriver
Koteletter i vildtsauce.
Der står at de skal i ovnen til sidst på næst nederste rille i 20-25 min,men på hvor mange grader ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Claus
Det står i punkt 1 - og det er 200 grader varmluft 🙂
Håber det blev godt.
Alt det bedste
Holger
Bente Bauch skriver
Har lavet koteletter i vildtsauce.
.øj hvor smagte det himmelsk
Kan også serveres til gæster og nem at lave