Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Koteletter i vildtsauce

Koteletter i vildtsauce (med ribsgele og bacon)

koteletter i vildtsauce
4.9 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.9k
SHARES
FacebookMessenger1.9kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Koteletter i vildtsauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på koteletter i vildtsauce
  • Note
  • Ekstra tip
  • Kommentarer

Koteletter i vildtsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 38 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på koteletter i vildtsauce, der smager himmelsk godt. En kotelet i fad med vildtagtig smag og dækket med bacon.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 spsk hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 koteletter (uden ben, må gerne være lidt tykke)
  • 2 spsk smør (til bruning)
Vildtsauce
  • stegesky
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl bouillon (varm, lavet af 2 dl. vand og en terning)
  • 2 dl fløde
  • 4 tsk ribsgele
  • 1 spsk engelsk sauce
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie eller smør.
  2. Kom 4 spsk hvedemel i en skål, og vend med 1 tsk paprika, salt og friskkværnet peber. Dup 4 koteletter grundigt i det krydrede hvedemel.
  3. Varm en pande op ved en god varme, men heller ikke for varmt. Gerne 7 på en skala fra 1-9. Kom 2 spsk smør på og lad det bruse af.
  4. Brun nu hurtigt koteletterne på begge sider, men uden at det branker for meget. Jeg plejer at brune to koteletter ad gangen, hvorefter de lægges i fadet.
  5. Kom 1 spsk smør på panden og derefter 2 spsk hvedemel,. og rør det ud. Rør derefter 2 dl bouillon (varm) i og derefter 2 dl fløde. Lad det koge op og skru derefter lidt ned for varmen, så det blot simrer.
  6. Kom 4 tsk ribsgele i sammen med 1 spsk engelsk sauce, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand eller fløde.
  7. Hæld den lækre vildtsauce over dine koteletter i fadet. Læg derefter skiver af bacon over koteletterne, så de næsten dækker kød og sovs. Du skal i alt bruge 8 skiver bacon.
  8. Stil fadet i ovnen på næstnederste rille, hvor dine koteletter i vildtsauce skal have ca. 20-25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier652kcalKulhydrater16gProtein51gFedt42gMættet fedt22gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.5gKolesterol213mgNatrium2068mgKalium850mgKostfibre0.4gSukker5gVitamin A1047IUVitamin C3mgCalcium58mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på koteletter i vildtsauce

Koteletter i vildtsauce er en lækker udgave af lækre koteletter tilberedt i et fad i ovnen, og denne opskrift er altså super nem at gå til.

Her vender du koteletter i en krydret melblanding, hvorefter de hurtigt brunes af i smør.

I panden laves en opbagning, som bliver til en himmelsk lækker vildtsauce, og du kan sagtens også bruge retten som gæstemad.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.

Se flere opskrifter:

  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Gammeldags koteletter i fad med flødesovs

Note

Koteletter i vildtsauce serveres straks.

Lækkert tilbehør er blandt andet ovnbagt knoldselleri eller kartoffelbåde, som jo kan laves samtidig med retten i ovnen.

Dertil passer en sund spidskålssalat fantastisk godt til.

Ekstra tip

Vil du gøre retten endnu mere vildt-agtig, kan du fordele stegte skiver af champignon over koteletter, inden du lækker baconskiverne på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus skriver

    februar 24, 2025 at 8:12 pm

    Koteletter i vildtsauce.
    Der står at de skal i ovnen til sidst på næst nederste rille i 20-25 min,men på hvor mange grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 24, 2025 at 8:28 pm

      Hej Claus
      Det står i punkt 1 - og det er 200 grader varmluft 🙂
      Håber det blev godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bente Bauch skriver

    februar 25, 2024 at 6:12 pm

    Har lavet koteletter i vildtsauce.
    .øj hvor smagte det himmelsk
    Kan også serveres til gæster og nem at lave

    Svar
  3. Helle Brandis skriver

    november 29, 2023 at 1:44 am

    Hej Holger

    Du svarede ikke Jette ( 13. 9. 2022 ) på hendes spørgsmål omkr., at anvende nakkekoteletter i stedet for alm., koteletter. Hvor store skal hver kotelet være, bliver retten for fed hvis man bruger nakkekoteletter ? Hvor mange koteletter pr., person ?

    Svar
  4. Marianne Bush skriver

    november 20, 2022 at 6:35 pm

    Tusind tak for en dejlig opskrift, Holger. Må indrømme, at jeg erstattede den Engelske sauce med Danablue, da det smager himmelsk med ribsgele.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 21, 2022 at 11:24 am

      Hej Marianne
      Tak for det - og det var da en god ide. Den er hermed givet videre til andre 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
    • Jolanda skriver

      maj 19, 2023 at 12:41 pm

      Ja, det har du helt ret i Marianne.

      Svar
  5. Jette skriver

    september 13, 2022 at 3:50 pm

    Hej Holger, da jeg har nakkekoteletter i fryseren og gerne vil anvende dem til retten, er tiden i ovnen så den samme? Tror du retten vil blive for fed med nakkekoteletter? Venlig hilsen Jette

    Svar
  6. Jytte skriver

    juni 01, 2022 at 4:33 pm

    Vildt lækker! Der blev spist op.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 01, 2022 at 4:53 pm

      Hej Jytte
      Det er jeg glad for at høre, og tak for din tilbagemelding. Du er med til at gøre Madens Verden til Danmarks bedste madunivers. Tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Ann-charlott skriver

    maj 24, 2022 at 4:09 pm

    Det lyder så lækkert. Man kunne med fordel tilsætte lidt knust enebær, så er den vilde sauce næsten feriekroner autentisk 😋

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required