Den bedste opskrift på koteletter med ananas i fad. Koteletterne krydres med karry, og steges i ovnen i en lækker karrysovs med ananassaft.
Koteletter med ananas i fad er en dejlig opskrift, der både giver møre koteletter, mens også en lækker karrysovs.
Sovsen laves af saften fra ananas, fløde og bouillon, og det smager virkelig godt.
Retten er også kendt som Hawaii koteletter, og det lyder meget eksotisk. Der er dog tale om en simpel ret, der nok i virkeligheden er meget dansk.
Se også: Nemme koteletter i fad med grøntsager
Opskriften er til fire personer, men du kan nemt gange den op.
Opskrift til koteletter med ananas
Koteletter med ananas og karry i fad
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
- 4 skiver ananas - fra dåse
- 2 dl ananassaft - fra den store dåse med ananas
- 2 røde peberfrugter
- 250 g champignon
- 2 dl vand
- 2 bouillonterninger
- 2,5 dl fløde
- 2 spsk hvedemel
- 5 tsk karry
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel og tre teskefulde karry i en dyb tallerken, og vend koteletterne i det på begge sider.
- Smelt en stor klat smør på en varm pande, og brun koteletterne i et halvt minut på hver side, så de netop får farve. Læg dem i ovnfast fad, og krydr dem med lidt salt og peber.
- Åbn dåsen med ananas, og læg fire skiver på panden, og steg dem et lille minut på hver side, hvorefter de placeres ovenpå svinekoteletterne. Gem saften!
- Peberfrugterne skæres i strimler, og champignon i tynde skiver, som svitses på panden. Hæld derefter i fadet.
- Kog panden af med vand og tilsæt bouillonterninger, og derefter ananassaft og fløde. Lad det koge op, og kom et par teskefulde karry ved. Smag til med salt og peber, og eventuelt mere karry, alt efter hvor stærk du ønsker retten. Lad det koge et par minutter, og hæld derefter karrysovsen over koteletter og ananas i det ovnfaste fad.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det nu have cirka 40 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Koteletter med ananas anrettes med dampet broccoli og kogte basmati ris.
Se også: Koteletter i fad - gammeldags opskrift med flødesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
carsten carstensen
Jeg har lavet koteletter i fad , stegt dem 1 minut og sat dem i oven , men de blev seje hvordan undgår man det ??
Hans-Erik
Jamen det er jo opskriften på Irmas legendariske "Svinekotelet a la Hawaii" fra midten af 70'erne. Navnet på retten tyder på, at det er en af Kirsten Hüttemeiers opskrifter. Hun arbejdede jævnligt for Irma som konsulent. Min Mor serverede retten en gang imellem som "lørdagsmad". Det lykkedes hende, med hjælp fra en kok, at clone opskriften, så hun kunne lave den selv og servere den på min 18-års fødselsdag anno domini 1976.
Den smager sindssygt godt og kan varmt anbefales!
Karin
Den må jeg prøve af ,😋
Frank Hartvig
Lavede denne ret her til aften og den røg lige ind på 1. pladsen over temaet koteletter i fad eller alt muligt andet i fad for den sags skyld.Er også vild med at du så tit slutter dine retter i ovnen det er dejligt at have 2 hæder fri 1/2 times tid så man kan få ryddet lidt op eller lavet salat.BIG FAN.