Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kotelet salat

Kotelet salat (med kartofler, asparges og estragon mayo)

kotelet salat med kartofler, spidskål og estragon mayo
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kotelet salat (med kartofler, asparges og estragon mayo)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kotelet salat
  • Tips
  • Kommentarer

Kotelet salat (med kartofler, asparges og estragon mayo)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på kotelet salat med kartofler, spidskål og estragon mayo. En lækker salat med koteletter, som er mættende aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g koteletter stegt og skåret i tynde skiver
  • BBQ krydderi efter eget valg
  • 400 g kartofler små, kogte, i halve
  • 1 lille spidskål halveret, i strimler
  • 1 bundt grønne asparges i mindre stykker
  • 1 rødløg halveret, i tynde skiver
  • 4 skiver brød stegt, i mindre stykker
Estragon mayo
  • 3 spsk mayonnaise
  • 3 spsk estragonolie eller olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike eller anden lys eddike
  • 1 tsk sennep
  • 3 spsk estragon finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Gnid koteletterne grundigt med BBQ-krydderi (eller blot paprika, salt og peber), og grill dem møre eller steg dem på panden. Stegetid på koteletter er ca. 4 minutter på hver side. Afhængig af tykkelsen.
  2. Kartofler koges møre i saltet vand. Kogetiden er ca. 10 minutter, men prik i dem for at være sikker på kartoflerne er helt kogt. Du kan også lave kartoflerne i ovnen, og her skal de vendes med olie og salt, hvorefter de bages ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Lad dem køle lidt af.
  3. Spidskål halveres og skæres i lidt brede strimler. Undgå for meget af stokken. Fordel kålen i et pænt fad med plads til hele retten.
  4. Knæk roden af de grønne asparges, og damp eller steg dem kort - ca. 30 sekunder. De må gerne være sprøde. Deles i mindre stykker og lægges på spidskålen som bund i din kotelet salat.
  5. Brødskiver dryppes med olie, steges eller grilles sprøde på begge sider, skæres i mindre stykker og fordeles på salaten.
  6. Koteletterne skæres i tynde skiver og fordeles ligeledes på salaten sammen med kartoflerne, der deles i i halve. Rødløg halveres, snittes i tynde skiver og fordeles øverst.
  7. Rør alle ingredienserne til din estragon mayo sammen, og smag den til. Fordel mayoen øverst på din kotelet salat, og vend lige noget af den lidt rundt. Men forsigtigt.
  8. Pynt med lidt estragonblade, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier508kcalKulhydrater50gProtein37gFedt19gMættet fedt5gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.1gKolesterol88mgNatrium325mgKalium1755mgKostfibre10gSukker4gVitamin A764IUVitamin C122mgCalcium238mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kotelet salat

Kotelet salat er en skøn måde at servere koteletter på, hvor de skæres i tynde skiver og anrettes sammen med bl.a. spidskål, asparges og den lækre estragon mayo.

Salat med koteletter er både nem og lækker aftensmad, som mætter godt. Du kan lave den med kogte eller ovnstegte kartofler, og begge dele er fint.

Mængderne kan du justere, som du synes, og spidskål kan eks. erstattes med an almindelig salat.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på gammeldags koteletter i fad med flødesovs.

Tips

Kotelet salat med spidskål, kartofler og estragon mayo serveres straks som et helt måltid til aftensmad.

Se mere indhold her:

  • Sådan steges en kotelet - guide til stegning af koteletter
  • Koteletter med kartoffelmos (og champignon a la creme)
  • Hjemmelavet estragon mayonnaise til pommes frites
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Berit Nielsen skriver

    juni 15, 2021 at 8:27 pm

    Så er der dømt sommer. Fantastisk måde at spise kotelet.

    Svar
  2. Torbjørn Leisted Olsen skriver

    juni 15, 2021 at 7:18 pm

    En virkelig dejlig og nem sommerret, som hele familien fandt yderst lækker👌🏼

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 15, 2021 at 9:01 pm

      Hej Torbjørn
      Tusind tak - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste - og god sommer
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required