Her får du min opskrift på kotelet salat med kartofler, spidskål og estragon mayo. En lækker salat med koteletter, som er mættende aftensmad.
Kotelet salat er en skøn måde at servere koteletter på, hvor de skæres i tynde skiver og anrettes sammen med bl.a. spidskål, asparges og den lækre estragon mayo.
Salat med koteletter er både nem og lækker aftensmad, som mætter godt. Du kan lave den med kogte eller ovnstegte kartofler, og begge dele er fint.
Mængderne kan du justere, som du synes, og spidskål kan eks. erstattes med an almindelig salat.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på gammeldags koteletter i fad med flødesovs.
Opskrift på kotelet salat
Kotelet salat (med kartofler, asparges og estragon mayo)
Ingredienser
- 500 g koteletter - stegt og skåret i tynde skiver
- BBQ krydderi - efter eget valg
- 400 g kartofler - små, kogte, i halve
- 1 lille spidskål - halveret, i strimler
- 1 bundt grønne asparges - i mindre stykker
- 1 rødløg - halveret, i tynde skiver
- 4 skiver brød - stegt, i mindre stykker
Estragon mayo
- 3 spsk mayonnaise
- 3 spsk estragonolie - eller olivenolie
- 1 spsk æbleeddike - eller anden lys eddike
- 1 tsk sennep
- 3 spsk estragon - finthakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Gnid koteletterne grundigt med BBQ-krydderi (eller blot paprika, salt og peber), og grill dem møre eller steg dem på panden. Stegetid på koteletter er ca. 4 minutter på hver side. Afhængig af tykkelsen.
- Kartofler koges møre i saltet vand. Kogetiden er ca. 10 minutter, men prik i dem for at være sikker på kartoflerne er helt kogt. Du kan også lave kartoflerne i ovnen, og her skal de vendes med olie og salt, hvorefter de bages ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Lad dem køle lidt af.
- Spidskål halveres og skæres i lidt brede strimler. Undgå for meget af stokken. Fordel kålen i et pænt fad med plads til hele retten.
- Knæk roden af de grønne asparges, og damp eller steg dem kort - ca. 30 sekunder. De må gerne være sprøde. Deles i mindre stykker og lægges på spidskålen som bund i din kotelet salat.
- Brødskiver dryppes med olie, steges eller grilles sprøde på begge sider, skæres i mindre stykker og fordeles på salaten.
- Koteletterne skæres i tynde skiver og fordeles ligeledes på salaten sammen med kartoflerne, der deles i i halve. Rødløg halveres, snittes i tynde skiver og fordeles øverst.
- Rør alle ingredienserne til din estragon mayo sammen, og smag den til. Fordel mayoen øverst på din kotelet salat, og vend lige noget af den lidt rundt. Men forsigtigt.
- Pynt med lidt estragonblade, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kotelet salat med spidskål, kartofler og estragon mayo serveres straks som et helt måltid til aftensmad.
Se mere indhold her:
Sådan steges en kotelet - guide til stegning af koteletter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Berit Nielsen
Så er der dømt sommer. Fantastisk måde at spise kotelet.
Torbjørn Leisted Olsen
En virkelig dejlig og nem sommerret, som hele familien fandt yderst lækker👌🏼
Holger Rørby Madsen
Hej Torbjørn
Tusind tak - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste - og god sommer
Holger