• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

Koldskålsmousse
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. maj 2023 - Udgivet:  29. maj 2023

Koldskålsmousse er en frisk sommerdessert, som serveres portionsanrettet i glas. I bunden har du knuste kammerjunker og på toppen bærcoulis.

Koldskålsmousse er svær at komme udenom sådan en dejlig sommeraften, hvor man skal have noget sødt efter middagen.

Det er en frisk dessert med den velkendte smag af kærnemælk, vanilje og citron, som blandt andet er vendt med flødeskum, der giver desserten en balanceret, skøn smag.

Server moussen på et lag af knuste kammerjunker i portionsanrettede glas og top med en bærcoulis af de bær, du bedst kan lide.

En nem dessert, som aldrig slår fejl.

Opskrift på koldskålsmousse

Koldskålsmousse
Karen SenecaKaren Seneca

Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

5 fra 2 stemmer
Koldskålsmousse er en frisk sommerdessert, som serveres portionsanrettet i glas. I bunden har du knuste kammerjunker og på toppen bærcoulis.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 292
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Jordbærcoulis
  • 225 g jordbær - frosne el. friske
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vand
Koldskålsmousse
  • 4 blade husblas
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 stk citron - saften og lidt citronskal
  • 10 stk kammerjunker - knuste

Fremgangsmåde
 

Jordbærcoulis
  1. Kog bær, sukker og lidt vand sammen i en gryde i 10 minutter. Smag på saften, om der eventuelt skal lidt citronsaft i. Mos bærrene ud.
  2. Hæld det hele gennem en si, og mos bærrene, så du får så meget saft med som muligt. Køl af i køleskabet, til du skal bruge jordbærsaucen.
Mousse
  1. Begynd med at lægge husblas i blød i koldt vand.
  2. Riv lidt citronskal og pres halvanden citron i en lille gryde, tilsæt sukker og vand. Kog det sammen, så sukkeret opløses.
  3. Hæld det op i en skål og lad det køle lidt af, før du tilsætter den opvredne husblas. Rør rundt og sæt til side.
  4. Pisk fløden til en let skum, ikke for stiv.
  5. Vend kærnemælk, vaniljesukker og citronskal i din citronblanding og vend nu flødeskummet i kærnemælksblandingen.
  6. Knus nogle kammerjunker og hæld i bunden af fire glas. Kom moussen ovenpå og sæt på køl i mindst tre timer.
  7. Lige før servering hælder du jordbærcoulis på toppen og pynter med lidt knuste kammerjunker, og så er din dessert klar.

Næringsindhold

Kalorier: 292kcalKulhydrater: 27gProtein: 3gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 62mgNatrium: 67mgKalium: 202mgKostfibre: 1gSukker: 26gVitamin A: 824IUVitamin C: 34mgCalcium: 100mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Koldskålsmousse kan stort set toppes med al slags frugt. Du kan undlade coulisen, hvis du hellere vil toppe med friske bær og eventuelt lidt revet, hvid chokolade.

Moussen kan også bruges i en flot sommerkage som denne koldskålskage med sprød bund.

Se også vores opskrift på en fin sommerklassiker: Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required