Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

Koldskålsmousse
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Koldskålsmousse er en frisk sommerdessert, som serveres portionsanrettet i glas. I bunden har du knuste kammerjunker og på toppen bærcoulis.

Koldskålsmousse er svær at komme udenom sådan en dejlig sommeraften, hvor man skal have noget sødt efter middagen.

Det er en frisk dessert med den velkendte smag af kærnemælk, vanilje og citron, som blandt andet er vendt med flødeskum, der giver desserten en balanceret, skøn smag.

Server moussen på et lag af knuste kammerjunker i portionsanrettede glas og top med en bærcoulis af de bær, du bedst kan lide.

En nem dessert, som aldrig slår fejl.

Opskrift på koldskålsmousse

Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Koldskålsmousse er en frisk sommerdessert, som serveres portionsanrettet i glas. I bunden har du knuste kammerjunker og på toppen bærcoulis.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Jordbærcoulis
  • 225 g jordbær frosne el. friske
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vand
Koldskålsmousse
  • 4 blade husblas
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 stk citron saften og lidt citronskal
  • 10 stk kammerjunker knuste

Fremgangsmåde

Jordbærcoulis
  1. Kog bær, sukker og lidt vand sammen i en gryde i 10 minutter. Smag på saften, om der eventuelt skal lidt citronsaft i. Mos bærrene ud.
  2. Hæld det hele gennem en si, og mos bærrene, så du får så meget saft med som muligt. Køl af i køleskabet, til du skal bruge jordbærsaucen.
Mousse
  1. Begynd med at lægge husblas i blød i koldt vand.
  2. Riv lidt citronskal og pres halvanden citron i en lille gryde, tilsæt sukker og vand. Kog det sammen, så sukkeret opløses.
  3. Hæld det op i en skål og lad det køle lidt af, før du tilsætter den opvredne husblas. Rør rundt og sæt til side.
  4. Pisk fløden til en let skum, ikke for stiv.
  5. Vend kærnemælk, vaniljesukker og citronskal i din citronblanding og vend nu flødeskummet i kærnemælksblandingen.
  6. Knus nogle kammerjunker og hæld i bunden af fire glas. Kom moussen ovenpå og sæt på køl i mindst tre timer.
  7. Lige før servering hælder du jordbærcoulis på toppen og pynter med lidt knuste kammerjunker, og så er din dessert klar.

Næringsindhold

Kalorier292kcalKulhydrater27gProtein3gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol62mgNatrium67mgKalium202mgKostfibre1gSukker26gVitamin A824IUVitamin C34mgCalcium100mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Koldskålsmousse kan stort set toppes med al slags frugt. Du kan undlade coulisen, hvis du hellere vil toppe med friske bær og eventuelt lidt revet, hvid chokolade.

Moussen kan også bruges i en flot sommerkage som denne koldskålskage med sprød bund.

Se også vores opskrift på en fin sommerklassiker: Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required