• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Koldhævede boller med juicepulp og valnødder

Koldhævede boller med juicepulp og valnødder

boller med juicepulp
Disse lækre boller indeholder juicepulp fra min gulerodsjuice, men du kan bruge en hvilken som helst pulp. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  30. oktober 2020 - Udgivet:  30. oktober 2020

Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Koldhævede boller med juicepulp og valnødder er en af de lækreste metoder at mindske madsspild. Og så er de både lette og hurtige at lave.
  2. Brug de juicerester du bedst kan lide
  3. Opskrift på koldhævede boller med juicepulp
  4. Koldhævede boller med juicepulp og valnødder
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Brusebadsboller
Gå til opskrift

Koldhævede boller med juicepulp og valnødder er en af de lækreste metoder at mindske madsspild. Og så er de både lette og hurtige at lave.

Koldhævede boller med juicepulp er en af min yndlingsopskrifter på boller. De smager nemlig super godt, og så er de virkelig hurtige at lave.

De kræver næsten ingen indsats overhovedet. Bare lige fem minutter om aftenen og fem minutter om morgenen (sådan cirka).

Det er nemlig det smarte ved koldhævede boller - at man laver dejen, før man går i seng, og når man så vågner, er de klar til at blive smidt i ovnen.

Jeg er selv stor fan af hjemmelavet juice, og er begyndt at lave dem oftere og oftere. De smager dejligt, og så er det en let måde at indtage sine vitaminer på.

Dog er jeg ikke så begejstret for alt den pulp, som bare går til spilde. Derfor researchede jeg efter metoder til at bruge juicepulpen på. Og jeg synes, at disse boller er det perfekte resultat.

Brug de juicerester du bedst kan lide

Man kan bruge alle former for pulp fra en juice. Jeg kan godt lide gulerodsjuice, så derfor er disse boller lavet af pulpen fra gulerødder.

Men jeg kan klart også anbefale at bruge rødbede, da dette giver fine, lyserøde boller.

Når jeg bager boller, prøver jeg altid at gøre dem så spændende som muligt ved at putte forskellige kerner og nødder i.

I denne opskrift har jeg puttet valnødder i, da det smager rigtig godt sammen med gulerødder. Så har jeg altid hørfrø og chiafrø stående i mit køkken, så de blev selvfølgelig også tilføjet til dejen.

Opskrift på koldhævede boller med juicepulp

boller med juicepulp

Koldhævede boller med juicepulp og valnødder

Koldhævede boller med juicepulp og valnødder er en af de lækreste metoder at mindske madsspild. Og så er de både lette og hurtige at lave.
Bedømmelse
5 fra 9 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 8 timer timer 25 minutter minutter
Antal 8 boller
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 5 g tørgær
  • 3 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk honning
  • 100 g juicepulp
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 spsk hørfrø
  • 1,5 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 30 g valnødder

Fremgangsmåde

  • I en skål opløses tørgær i vandet. Tilføj derefter honning, kærnemælk og juicepulp og rør det godt sammen.
  • Tilsæt chiafrø, hørfrø, valnødder og salt. Bland det hele sammen.
  • Tilføj nu melet lidt ad gangen og rør det godt sammen. Konsistensen skal minde om en tyk grød.
  • Dæk skålen til med film og sæt den på køl natten over.
  • Morgenen efter varmes ovnen op på 225 grader varmluft.
  • Placer bollerne på en bageplade og drys en smule hvedemel udover dem.
  • Bag dem i 15 minutter eller indtil de har fået en gylden og sprød skorpe.
  • Nu er de lækreste hjemmebagte boller klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også vores andre opskrifter på lækkert bagværk:

Brusebadsboller

4.7 fra 53 stemmer
Opskrift på nemme brusebadsboller. Du laver dejen på 10 min., hvorefter bollerne bages mens du tager et brusebad. Det er hurtige morgenbrød.
Gå til opskrift
billederesultat for brusebadsboller
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Thuesen

    januar 29, 2023 at 4:12 pm

    Skal tørgær ikke blandes med melet først, det skriver du da omkring brug af tørgær?

    Svar
  2. Pia

    september 04, 2022 at 3:10 pm

    Blev virkelig gode, fin sprød skorpe og blød, luftig krumme. Laver dem nu for fjerde gang!

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required