• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

billederesultat for kogt kylling
4.9 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
68
SHARES
FacebookMessenger68PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  30. september 2020

Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.

Kogt kylling er en hjørnesten i både det danske køkken og mange andre steder, og det er heldigvis meget nemt at tilberede kyllingen på denne måde.

Kogetiden på en kylling er en time, og sammen med kyllingen i gryden kommes vand og grøntsager, så kyllingen får masser af smag, mens den koges mør.

Samtidig får du en dejlig kyllingesuppe (eller hønsesuppe), som kan bruges til alt fra klar suppe til sovse og meget andet.

Du kan anvende en suppevisk, men jeg plejer bare at komme grøntsager, timian og laurbærblade direkte i gryden, og til sidst sigter jeg blot suppen. Det er meget nemt.

Så se her hvordan du skal koge en kylling.

Opskrift på kogt kylling

billederesultat for kogt kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

4.87 fra 44 stemmer
Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 307
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hel kylling - på ca. 1,3 kilo
  • 2 l vand
  • 1 løg - grofthakket
  • 1 porre - i tynde skiver
  • 2 gulerødder - i tynde skiver
  • 1 skiver knoldselleri - i mindre tern
  • 3-4 kviste timian
  • 2 blade laurbær
  • 20 peberkorn
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kylling klargøres, og du kan med fordel lige skære rumpen af. Det plejer jeg at gøre. Tjek at kyllingen ellers er ren og læg den i en stor suppegryde.
  2. Hæld vand ved og det plejer at passe med ca. 2 liter.
  3. Derefter tilsættes grøntsager i form af løg, porre, gulerødder og knoldselleri. Mængden er ikke så afgørende, men brug gerne som anvist, så du får en god smag i både kylling og bouillon.
  4. Tilsæt også lidt frisk timian og laurbærblade. Endelig skal der peberkorn og salt i. Start med to teskefulde salt, og smag suppen til når den er færdig.
  5. At lave kogt kylling tager ca. 1 time, hvor kyllingen koges under låg. Kogetiden er fra når vandet er i kog.
    koge kylling
  6. Efter en time er kyllingen kogt mør, og her slukkes for varmen. Du kan nu med fordel lade den kogte kylling blive liggende i suppen i 15-20 minutter, eller tage kyllingen op og lægge den på et skærebræt. Afhængig af hvor meget tid du har.
    mør kylling i gryde
  7. Lad gerne kyllingen køle lidt af inden du piller kødet af skroget. Så er det nemmere at arbejde med. Det kogte kyllingekød kan enten plukkes eller skæres i mindre stykker.
    kogt kyllingekød på skærebræt
  8. Suppen sigtes nemt, og opbevares på køl, hvis ikke den anvendes straks.

Næringsindhold

Kalorier: 307kcalKulhydrater: 11gProtein: 24gFedt: 18gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 90mgNatrium: 149mgKalium: 473mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 5835IUVitamin C: 15mgCalcium: 84mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kogt kylling kan bruges til mange forskellige retter.

Dels kan du blot serveres den kogte kylling til aftensmad sammen med ønsket tilbehør, men der er også mange andre muligheder.

Kogt kylling er selvfølgelig oplagt til høns i asparges, men brug også gerne kyllingekødet til en sandwich og meget andet godt.

Se også disse kyllingopskrifter:

  • Sådan laver du helstegt kylling i ovn - med stegetid
  • Stegning af kyllingebryst i ovn
  • Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required