Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

billederesultat for kogt kylling
4.9 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.

Kogt kylling er en hjørnesten i både det danske køkken og mange andre steder, og det er heldigvis meget nemt at tilberede kyllingen på denne måde.

Kogetiden på en kylling er en time, og sammen med kyllingen i gryden kommes vand og grøntsager, så kyllingen får masser af smag, mens den koges mør.

Samtidig får du en dejlig kyllingesuppe (eller hønsesuppe), som kan bruges til alt fra klar suppe til sovse og meget andet.

Du kan anvende en suppevisk, men jeg plejer bare at komme grøntsager, timian og laurbærblade direkte i gryden, og til sidst sigter jeg blot suppen. Det er meget nemt.

Så se her hvordan du skal koge en kylling.

Opskrift på kogt kylling

Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 hel kylling på ca. 1,3 kilo
  • 2 l vand
  • 1 løg grofthakket
  • 1 porre i tynde skiver
  • 2 gulerødder i tynde skiver
  • 1 skiver knoldselleri i mindre tern
  • 3-4 kviste timian
  • 2 blade laurbær
  • 20 peberkorn
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kylling klargøres, og du kan med fordel lige skære rumpen af. Det plejer jeg at gøre. Tjek at kyllingen ellers er ren og læg den i en stor suppegryde.
  2. Hæld vand ved og det plejer at passe med ca. 2 liter.
  3. Derefter tilsættes grøntsager i form af løg, porre, gulerødder og knoldselleri. Mængden er ikke så afgørende, men brug gerne som anvist, så du får en god smag i både kylling og bouillon.
  4. Tilsæt også lidt frisk timian og laurbærblade. Endelig skal der peberkorn og salt i. Start med to teskefulde salt, og smag suppen til når den er færdig.
  5. At lave kogt kylling tager ca. 1 time, hvor kyllingen koges under låg. Kogetiden er fra når vandet er i kog.
    koge kylling
  6. Efter en time er kyllingen kogt mør, og her slukkes for varmen. Du kan nu med fordel lade den kogte kylling blive liggende i suppen i 15-20 minutter, eller tage kyllingen op og lægge den på et skærebræt. Afhængig af hvor meget tid du har.
    mør kylling i gryde
  7. Lad gerne kyllingen køle lidt af inden du piller kødet af skroget. Så er det nemmere at arbejde med. Det kogte kyllingekød kan enten plukkes eller skæres i mindre stykker.
    kogt kyllingekød på skærebræt
  8. Suppen sigtes nemt, og opbevares på køl, hvis ikke den anvendes straks.

Næringsindhold

Kalorier307kcalKulhydrater11gProtein24gFedt18gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol90mgNatrium149mgKalium473mgKostfibre3gSukker4gVitamin A5835IUVitamin C15mgCalcium84mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kogt kylling kan bruges til mange forskellige retter.

Dels kan du blot serveres den kogte kylling til aftensmad sammen med ønsket tilbehør, men der er også mange andre muligheder.

Kogt kylling er selvfølgelig oplagt til høns i asparges, men brug også gerne kyllingekødet til en sandwich og meget andet godt.

Se også disse kyllingopskrifter:

  • Sådan laver du helstegt kylling i ovn - med stegetid
  • Stegning af kyllingebryst i ovn
  • Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne Busk Thøisen skriver

    september 10, 2025 at 12:34 pm

    Når kyllingekødet er pillet af, så smid skroget tilbage i suppen og kog det yderligere et par timer. Det bliver suppen ikke ringere af!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required