• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

billederesultat for kogt kylling
4.9 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
69
SHARES
FacebookMessenger69PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. maj 2024 - Udgivet: 30. september 2020

Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.

Kogt kylling er en hjørnesten i både det danske køkken og mange andre steder, og det er heldigvis meget nemt at tilberede kyllingen på denne måde.

Kogetiden på en kylling er en time, og sammen med kyllingen i gryden kommes vand og grøntsager, så kyllingen får masser af smag, mens den koges mør.

Samtidig får du en dejlig kyllingesuppe (eller hønsesuppe), som kan bruges til alt fra klar suppe til sovse og meget andet.

Du kan anvende en suppevisk, men jeg plejer bare at komme grøntsager, timian og laurbærblade direkte i gryden, og til sidst sigter jeg blot suppen. Det er meget nemt.

Så se her hvordan du skal koge en kylling.

Opskrift på kogt kylling

billederesultat for kogt kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

4.87 fra 44 stemmer
Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 307
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 hel kylling - på ca. 1,3 kilo
  • 2 l vand
  • 1 løg - grofthakket
  • 1 porre - i tynde skiver
  • 2 gulerødder - i tynde skiver
  • 1 skiver knoldselleri - i mindre tern
  • 3-4 kviste timian
  • 2 blade laurbær
  • 20 peberkorn
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kylling klargøres, og du kan med fordel lige skære rumpen af. Det plejer jeg at gøre. Tjek at kyllingen ellers er ren og læg den i en stor suppegryde.
  2. Hæld vand ved og det plejer at passe med ca. 2 liter.
  3. Derefter tilsættes grøntsager i form af løg, porre, gulerødder og knoldselleri. Mængden er ikke så afgørende, men brug gerne som anvist, så du får en god smag i både kylling og bouillon.
  4. Tilsæt også lidt frisk timian og laurbærblade. Endelig skal der peberkorn og salt i. Start med to teskefulde salt, og smag suppen til når den er færdig.
  5. At lave kogt kylling tager ca. 1 time, hvor kyllingen koges under låg. Kogetiden er fra når vandet er i kog.
    koge kylling
  6. Efter en time er kyllingen kogt mør, og her slukkes for varmen. Du kan nu med fordel lade den kogte kylling blive liggende i suppen i 15-20 minutter, eller tage kyllingen op og lægge den på et skærebræt. Afhængig af hvor meget tid du har.
    mør kylling i gryde
  7. Lad gerne kyllingen køle lidt af inden du piller kødet af skroget. Så er det nemmere at arbejde med. Det kogte kyllingekød kan enten plukkes eller skæres i mindre stykker.
    kogt kyllingekød på skærebræt
  8. Suppen sigtes nemt, og opbevares på køl, hvis ikke den anvendes straks.

Næringsindhold

Kalorier: 307kcalKulhydrater: 11gProtein: 24gFedt: 18gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 90mgNatrium: 149mgKalium: 473mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 5835IUVitamin C: 15mgCalcium: 84mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kogt kylling kan bruges til mange forskellige retter.

Dels kan du blot serveres den kogte kylling til aftensmad sammen med ønsket tilbehør, men der er også mange andre muligheder.

Kogt kylling er selvfølgelig oplagt til høns i asparges, men brug også gerne kyllingekødet til en sandwich og meget andet godt.

Se også disse kyllingopskrifter:

  • Sådan laver du helstegt kylling i ovn - med stegetid
  • Stegning af kyllingebryst i ovn
  • Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Forsiden lige nu

Billede resultat for flanksteak i grill
Flanksteak→ Se opskriften
billederesultat for italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler
Italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler→ Se opskriften
billede til panna cotta med lakrids
Panna cotta med lakrids og hindbærgelé→ Se opskriften
glaseret laks med honning og soja
Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift→ Se opskriften
kagemand af frugt
Kagemand af frugt (opskrift til en sund fødselsdag)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 35
Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
honningkylling med ferskensalsa
Honningkylling→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af squashsalat af rå squash.
Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required