• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kogetid på røget skinke

Kogetid på røget skinke

Billede resultat for kogt skinke
Den perfekte kogetid på røget skinke er cirka 40 minutter pr. kilo skinke. Så er skinken stadig saftig og lækker. Efterfølgende skal skinken trække i 20 minutter i kogevandet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. november 2024 - Udgivet:  26. december 2019

Del gerne:
198
SHARES
FacebookMessenger198PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Oversigt over kogetid på røget skinke - uanset størrelsen på din skinke. Se også hvordan du glaserer en skinke bedst.
  2. Kogetid på røget skinke
  3. Kogetid på røget skinke
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Sådan laver du glaseret skinke
Gå til opskrift

Oversigt over kogetid på røget skinke - uanset størrelsen på din skinke. Se også hvordan du glaserer en skinke bedst.

Hvad er den rigtige kogetid på røget skinke? Og hvordan glaserer man en kogt skinke?

I denne oversigt er de vigtigste svar, når du vil lave den perfekte skinke.

Kogetid på skinke

Vi starter med kogetiden på den røgede skinke. Skinke skal koges cirka 40 minutter på kilo skinke.

Det betyder at en...

Skinke på et kilo skal koges i 40 minutter

Skinke på 1,5 kilo koges i en time

Skinke på to kilo koges i 1 time og 20 minutter

Skinke på 2,5 kilo koges i en time og 40 minutter

Skinke på tre kilo koges i to timer

Kogetid på røget skinke

Billede resultat for kogt skinke

Kogetid på røget skinke

Oversigt over kogetid på røget skinke - uanset størrelsen på din skinke. Se også hvordan du glaserer en skinke bedst.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1000 g skinke - røget

Fremgangsmåde

  • Fjern nettet om skinken, og læg skinken i en gryde med god plads. Hæld koldt vand ved så skinken netop er dækket. Tilsæt også 10-15 sorte peberkorn og et par laurbærblade.
  • Kog vandet op og skum af med en hulske. Læg låg på gryden, og lad nu skinken småsimre i den angivne tid. For en skinke på 1.000 gram er det ca. 40 minutter.
  • Du kan også stikke et stegetermometer i skinken, og her skal den vise en kernetemperatur på 75 grader.
  • Lad derefter skinken trække i vandet i 20 minutter, hvor gryden er hevet væk fra kogepladen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
608
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
155
mg
52
%
Natrium
 
2968
mg
129
%
Kalium
 
715
mg
20
%
Protein
 
54
g
108
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sådan laver du glaseret skinke

Efter kogning kan du spise den røgede skinke som den er. Men du kan også vælge at glasere skinken i ovnen, hvilket er meget lækkert.

Nogle skinker har et fedtlag, og det kan du med fordel fjerne inden glasering. Træk det af med fingrene, eller brug en skarp kniv. Skær derefter skinken i skrå ruder.

Glasering laver du ved at røre to spiseskefulde god sennep sammen med et to spiseskefulde brun farin. Rør det godt ud.

Rør så to pasteuriserede æggeblommer i, smør skinken grundigt med glaseringen. Drys derefter med lidt rasp, og læg den i et ildfast fad.

Skinken glaseres i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn. Den er færdig når glaseringen er helt smeltet.

OBS: Pas på når du tager den glaserede skinke ud af ovnen, da glaseringen er frygtelig varm!

Se også mine opskrifter på:

  • Kogetid på hamburgerryg
  • Glaseret hamburgerryg
  • Langtidsstegt herregårdsskinke.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 09, 2024 at 3:55 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på kogt skinke og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Jytte Petersen

    juli 13, 2024 at 8:37 am

    Kære Holger
    Tak for dine gode opskrifter og fif.
    Jeg har planer om at servere skinke til mine gæster om en uge, og tænker at koge og glacere den.
    Har tænkt, at et par salater til vil være fin sommermad; men min mand vil gerne have nye kartofler og sovs til. Så bliver jeg skakmat, da jeg ikke har bud på en “sommersovs” som de fedtforskrækkede gæster vil synes om. Jeg har en pose ærter, som jeg har blendet. Har du en ide’ til hvilke krydderier der kan hjælpe smagsmæssigt, så sovsen ikke tager smagen fra kartoflerne og samtidig smager af noget, og hvor meget og hvordan jeg bedst jævner?
    Mvh. Jytte Petersen

    Svar
    • Kenneth Sørensen

      december 07, 2024 at 9:23 am

      Hej Jytte, jeg skriver dette d. 7. december 2024. Det er for dårligt at Holger ikke har svaret,- han har åbenbart stadig meget at lære hvad angår Public Relations (PR), og hvordan folk synes om at være på sitet. Han kan da altid give svar!. Det kan man da altid, men det der motiverede ham til (ikke) at gøre det, var nok et (misforstået, IMHO) ønske om ikke at "lægge sig ud" med din mand, eller "ikke lægge sig imellem" eller hvad f. der nu er foregået i hans hovede, siden han ikke har svaret. Uanset, er det en fejl ikke at svare. Een kan da altid svare (og din mand læser sandsynligvis slet ikke denne side, men det hele er noget vrøvl). Mit bud er at lave en lækker og delikat sur/sød sovs, som de der vil, så kan tage af til de nye kartofler og grøntagerne. Skriv hvordan detb er gået, og hvad du (og din mand) fandt ud af.

      Svar
  3. Robert

    februar 04, 2021 at 7:36 pm

    Fin opskrift på kogetid, men glasuropskriften skal nok revideres ellers får du en tyndtflydende masse, der ligger i bunden af fadet.

    Svar
  4. ernst w.c

    april 17, 2019 at 11:27 am

    Hej

    Plejer at smide 2 løg og et par gulerødder i sammen med skinken
    suppen bliver gemt (frosset) og er en fin begyndelse til en gang suppe på en kold dag
    (undgå madspild)

    VH Ernst PS Jeg beholder nettet på ellers deler den sig nogen gange

    evt nettet af og snør den selv så er der ikke så meget der sidder fast (i nettet)

    Svar
  5. Stephanie

    december 10, 2018 at 2:23 pm

    Jeg har købt en skinkesteg på 5,5 kg. Det er til mange personer. Jeg overvejer at koge den dagen inden den skal bruges, og så gladere den på dagen hvor den skal bruges. Hvor længe skal den koge og ville det gøre en forskel, rent tidsmæssigt, hvis jeg halverer skinken så jeg har 2?

    Svar
  6. Jakob

    januar 14, 2018 at 6:12 pm

    Nettet skal du først pilles af, når den er kogt. ellers sprækker den.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required