Oversigt over kogetid på røget skinke - uanset størrelsen på din skinke. Se også hvordan du glaserer en skinke bedst.
Hvad er den rigtige kogetid på røget skinke? Og hvordan glaserer man en kogt skinke?
I denne oversigt er de vigtigste svar, når du vil lave den perfekte skinke.
Kogetid på skinke
Vi starter med kogetiden på den røgede skinke. Skinke skal koges cirka 40 minutter på kilo skinke.
Det betyder at en...
Skinke på et kilo skal koges i 40 minutter
Skinke på 1,5 kilo koges i en time
Skinke på to kilo koges i 1 time og 20 minutter
Skinke på 2,5 kilo koges i en time og 40 minutter
Skinke på tre kilo koges i to timer
Kogetid på røget skinke
Kogetid på røget skinke
Ingredienser
- 1000 g skinke - røget
Fremgangsmåde
- Fjern nettet om skinken, og læg skinken i en gryde med god plads. Hæld koldt vand ved så skinken netop er dækket. Tilsæt også 10-15 sorte peberkorn og et par laurbærblade.
- Kog vandet op og skum af med en hulske. Læg låg på gryden, og lad nu skinken småsimre i den angivne tid. For en skinke på 1.000 gram er det ca. 40 minutter.
- Du kan også stikke et stegetermometer i skinken, og her skal den vise en kernetemperatur på 75 grader.
- Lad derefter skinken trække i vandet i 20 minutter, hvor gryden er hevet væk fra kogepladen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Sådan laver du glaseret skinke
Efter kogning kan du spise den røgede skinke som den er. Men du kan også vælge at glasere skinken i ovnen, hvilket er meget lækkert.
Nogle skinker har et fedtlag, og det kan du med fordel fjerne inden glasering. Træk det af med fingrene, eller brug en skarp kniv. Skær derefter skinken i skrå ruder.
Glasering laver du ved at røre to spiseskefulde god sennep sammen med et to spiseskefulde brun farin. Rør det godt ud.
Rør så to pasteuriserede æggeblommer i, smør skinken grundigt med glaseringen. Drys derefter med lidt rasp, og læg den i et ildfast fad.
Skinken glaseres i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn. Den er færdig når glaseringen er helt smeltet.
OBS: Pas på når du tager den glaserede skinke ud af ovnen, da glaseringen er frygtelig varm!
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på kogt skinke og skriv gerne hvad du synes om den.
Jytte Petersen
Kære Holger
Tak for dine gode opskrifter og fif.
Jeg har planer om at servere skinke til mine gæster om en uge, og tænker at koge og glacere den.
Har tænkt, at et par salater til vil være fin sommermad; men min mand vil gerne have nye kartofler og sovs til. Så bliver jeg skakmat, da jeg ikke har bud på en “sommersovs” som de fedtforskrækkede gæster vil synes om. Jeg har en pose ærter, som jeg har blendet. Har du en ide’ til hvilke krydderier der kan hjælpe smagsmæssigt, så sovsen ikke tager smagen fra kartoflerne og samtidig smager af noget, og hvor meget og hvordan jeg bedst jævner?
Mvh. Jytte Petersen
Kenneth Sørensen
Hej Jytte, jeg skriver dette d. 7. december 2024. Det er for dårligt at Holger ikke har svaret,- han har åbenbart stadig meget at lære hvad angår Public Relations (PR), og hvordan folk synes om at være på sitet. Han kan da altid give svar!. Det kan man da altid, men det der motiverede ham til (ikke) at gøre det, var nok et (misforstået, IMHO) ønske om ikke at "lægge sig ud" med din mand, eller "ikke lægge sig imellem" eller hvad f. der nu er foregået i hans hovede, siden han ikke har svaret. Uanset, er det en fejl ikke at svare. Een kan da altid svare (og din mand læser sandsynligvis slet ikke denne side, men det hele er noget vrøvl). Mit bud er at lave en lækker og delikat sur/sød sovs, som de der vil, så kan tage af til de nye kartofler og grøntagerne. Skriv hvordan detb er gået, og hvad du (og din mand) fandt ud af.
Robert
Fin opskrift på kogetid, men glasuropskriften skal nok revideres ellers får du en tyndtflydende masse, der ligger i bunden af fadet.
ernst w.c
Hej
Plejer at smide 2 løg og et par gulerødder i sammen med skinken
suppen bliver gemt (frosset) og er en fin begyndelse til en gang suppe på en kold dag
(undgå madspild)
VH Ernst PS Jeg beholder nettet på ellers deler den sig nogen gange
evt nettet af og snør den selv så er der ikke så meget der sidder fast (i nettet)
Stephanie
Jeg har købt en skinkesteg på 5,5 kg. Det er til mange personer. Jeg overvejer at koge den dagen inden den skal bruges, og så gladere den på dagen hvor den skal bruges. Hvor længe skal den koge og ville det gøre en forskel, rent tidsmæssigt, hvis jeg halverer skinken så jeg har 2?
Jakob
Nettet skal du først pilles af, når den er kogt. ellers sprækker den.