• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche

Knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche

billederesultat for knuste bagekartofler med tomattopping
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. juni 2023 - Udgivet:  17. november 2020

Her er en god opskrift på knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche. Nemme at lave - og smager himmelsk godt som tilbehør.

Så er der knuste bagekartofler med en skøn tomattopping og creme fraiche, og dem bliver du vild med.

Det er jo en udvidet version af de klassiske bagekartofler, og du kan blandt andet servere dem til gode bøffer eller stege. Og hvor du ellers ville servere bagekartofler til.

Bemærk, at opskriften er til to personer, men den er jo nem at gange op til fire eller flere.

Opskrift på knuste bagekartofler

billederesultat for knuste bagekartofler med tomattopping
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche

5 fra 2 stemmer
Her er en god opskrift på knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche. Nemme at lave - og smager himmelsk godt som tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 2
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 bagekartofler - godt skrubbet
  • salt og friskkværnet peber - evt. flagesalt
  • avocadolie
Tomattopping
  • 1 bakke tomater - San Marzano, skåret i tern
  • 1 håndfuld basilikum - blade, skåret i strimler (ciffonade)
  • 3 forårsløg - fintsnittet
  • 1 håndfuld oliven - sorte, skåret i skiver
  • 1 fed hvidløg - knust og finthakket
  • Maldon salt - og friskkværnet peber
  • 1 spsk avocadoolie
Desuden
  • 2 dl creme fraiche - 9% eller 18%
  • Lidt avocadoolie

Fremgangsmåde
 

  1. Smør et lille fad med lidt avocadoolie. Halver kartoflerne og læg dem med snitfladen opad i fadet. Dryp med lidt avocadoolie og drys med salt og friskkværnet peber.
  2. Sæt i en 225 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
  3. Lav imens tomattoppingen. Kom tomattern i en skål sammen med oliven, forårsløg og hvidløg.
  4. Læg basilikumbladene ovenpå hinanden og rul dem sammen, skær dem så i tynde strimler (ciffonade).
  5. Bland basilikum i tomatblandingen sammen med avocadoolie, salt og friskkværnet peber.
  6. Når bagekartoflerne er næsten møre, knuses de let. Anvend evt. en kødhammer til de knuste bagekartofler - uden at smadre kartoflerne.
  7. Dryp med lidt avocadoolie - krydr evt. med lidt mere salt og friskkværnet peber og sæt kartoflerne tilbage i ovnen, til de er helt møre.
  8. Tag dem ud, fordel creme fraiche ovenpå og derefter tomattoppingen - server straks.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Som sagt serveres de knuste bagekartofler straks sammen med den skønne tomattopping.

Se også disse opskrifter:

Bagekartofler - bagte kartofler uden sølvpapir

4.8 fra 123 stemmer
Min opskrift på bagekartofler uden sølvpapir. Se også hvordan du laver bagte kartofler med ost, bacon, fyld eller i mikroovn.
Gå til opskrift
billede med bagekartofler og bagte kartofler

Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon

4.7 fra 20 stemmer
Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.
Gå til opskrift
Billederesultat for kartofler med bacon

Kartofler med hvidløgssmør

4.6 fra 81 stemmer
Min opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør, der er perfekte som tilbehør. Kartoflerne koges og bages derefter med en nem hvidløgssmør.
Gå til opskrift
billederesultat for knuste kartofler med hvidløgssmør i fad
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required