Her er en god opskrift på knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche. Nemme at lave - og smager himmelsk godt som tilbehør.
Så er der knuste bagekartofler med en skøn tomattopping og creme fraiche, og dem bliver du vild med.
Det er jo en udvidet version af de klassiske bagekartofler, og du kan blandt andet servere dem til gode bøffer eller stege. Og hvor du ellers ville servere bagekartofler til.
Bemærk, at opskriften er til to personer, men den er jo nem at gange op til fire eller flere.
Opskrift på knuste bagekartofler
Knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche
Ingredienser
- 2 bagekartofler - godt skrubbet
- salt og friskkværnet peber - evt. flagesalt
- avocadolie
Tomattopping
- 1 bakke tomater - San Marzano, skåret i tern
- 1 håndfuld basilikum - blade, skåret i strimler (ciffonade)
- 3 forårsløg - fintsnittet
- 1 håndfuld oliven - sorte, skåret i skiver
- 1 fed hvidløg - knust og finthakket
- Maldon salt - og friskkværnet peber
- 1 spsk avocadoolie
Desuden
- 2 dl creme fraiche - 9% eller 18%
- Lidt avocadoolie
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Smør et lille fad med lidt avocadoolie. Halver kartoflerne og læg dem med snitfladen opad i fadet. Dryp med lidt avocadoolie og drys med salt og friskkværnet peber.
- Sæt i en 225 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
- Lav imens tomattoppingen. Kom tomattern i en skål sammen med oliven, forårsløg og hvidløg.
- Læg basilikumbladene ovenpå hinanden og rul dem sammen, skær dem så i tynde strimler (ciffonade).
- Bland basilikum i tomatblandingen sammen med avocadoolie, salt og friskkværnet peber.
- Når bagekartoflerne er næsten møre, knuses de let. Anvend evt. en kødhammer til de knuste bagekartofler - uden at smadre kartoflerne.
- Dryp med lidt avocadoolie - krydr evt. med lidt mere salt og friskkværnet peber og sæt kartoflerne tilbage i ovnen, til de er helt møre.
- Tag dem ud, fordel creme fraiche ovenpå og derefter tomattoppingen - server straks.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Som sagt serveres de knuste bagekartofler straks sammen med den skønne tomattopping.
Se også disse opskrifter:
Bagekartofler - bagte kartofler uden sølvpapir
Min opskrift på bagekartofler uden sølvpapir. Se også hvordan du laver bagte kartofler med ost, bacon, fyld eller i mikroovn.
Gå til opskrift
Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon
Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.
Gå til opskrift
Kartofler med hvidløgssmør
Min opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør, der er perfekte som tilbehør. Kartoflerne koges og bages derefter med en nem hvidløgssmør.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Comments
No Comments