• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ægte kinesisk wokret: Bondemandens ret

Ægte kinesisk wokret: Bondemandens ret

Bondemandens wokret er en kinesisk risret
Denne ret er utrolig nem at lave og så smager den godt. Det mente formand Mao også - det var nemlig en af hans yndlingsretter. Foto: Xinxin Ren Gudbjörnsson/Madensverden.dk.

Opdateret:  25. september 2023 - Udgivet:  27. april 2022

Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Bondemandens ret er en rustik, kinesisk wokret med svinekød og peberfrugter. Her får du en autentisk opskrift på en hurtig, lækker ret.
  2. Opskrift på kinesisk wokret
  3. Ægte kinesisk wokret
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tilpasset dansk smag
Gå til opskrift

Bondemandens ret er en rustik, kinesisk wokret med svinekød og peberfrugter. Her får du en autentisk opskrift på en hurtig, lækker ret.

Af Xinxin Ren Gudbjörnsson

Bondemandens ret er en meget populær kinesisk wokret, som stammer fra Hunan-provinsen.

Den er nem at lave, velsmagende og det er svært at blive træt af den, da den kan laves i hundredvis af variationer.

Det er en kinesisk ret, der som navnet antyder, har sin oprindelse fra landet. Retten er rustik med få ingredienser, hvor svinekød (typisk nakkekoteletter) og frisk chili var de oprindelige ingredienser.

I dag bruger man typisk de lange chilier eller grøn peber. Retten er også et hit i min hjemmeprovins Sichuan. Da min oldefar var en anerkendt chiliavler, har vi altid brugt de små eller de aflange chilier til denne ret.

Opskrift på kinesisk wokret

Bondemandens wokret er en kinesisk risret

Ægte kinesisk wokret

Bondemandens ret er en rustik, kinesisk wokret med svinekød og peberfrugter. Her får du en autentisk opskrift på en hurtig, lækker ret.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Xinxin Ren Gudbjörnsson

Ingredienser

  • 250 g nakkekoteletter
  • 1 peberfrugt - el. snackpeber
  • 1 spsk sojasauce - lys
  • 1 spsk olie - du kan bruge alle slags neutral olie
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  • Skær nakkekoteletten i skiver af ca. 2 mm, derefter kan du dele skiverne op, så stykkerne er ca. 3 cm lange.
  • Put kødet i en skål og hæld sojasauce på. Brug spisepinde eller en ske til at røre godt i skålen, så al kød får lidt af sojasaucen. Stil skålen i køleskabet.
  • Vask peberfrugten og tør den godt med et rent viskestykke. Skær peberfrugten i grove stykker.
  • Hak hvidløget.
  • Tag kødet ud af køleskabet. Varm wokken op med olie ved høj varme.
  • Når det begynder at ryge lidt, lynsteger du peberfrugten, så den bliver godt brun og lidt brændt.
  • Tag peberfrugten op og kom den i en ren beholder.
  • Hæld lidt mere olie i wokken. Når olien ryger, hælder du kødet i wokken og lynsteger. Når kødet har skiftet farve og ser lidt brændt ud, hælder du hvidløg i og steger videre.
  • Efter et halvt minut hælder du peberfrugten i igen og steger den sammen med kødet. Efter et minut vil retten være færdig. Du kan nu slukke varmen og servere en kinesisk wokret med ris, som de fleste vil kunne lide.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
277
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
84
mg
28
%
Natrium
 
565
mg
25
%
Kalium
 
602
mg
17
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
225
IU
5
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
22
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilpasset dansk smag

Når jeg laver retten for danskere, bruger jeg som regel peberfrugt eller snackpeber, da det ellers tit resulterer i hyperventilation, rystetur, angstanfald og tårer. Det er knap så hyggeligt til middagsselskaber.

Denne version er en såkaldt børne-version, da det er typisk sådan, man laver retten til børn i Kina. Og sådan som børnene på landet laver den.

Jeg har engang lavet retten sammen med en flok folkeskolebørn fra København. Det gik glimrende, da den både var nem at lave og de fleste kunne lide den.

Retten serveres med kogt jasminris. De fleste vil dog servere retten sammen med en grønsagsret lavet i wok. Typisk vandspinat, pak choy, choy sum, kinakål eller lignende.

Wok ingredienser til kinesisk wokret
Svinekød, peberfrugt og hvidløg udgør sammen med soja ingredienserne i Bondemandens wokret, der er hurtig at lave. Foto: Xinxin Ren Gudbjörnsson.
Woktilberedning
Olien skal være rygende varm, når du steger svinekødet, så det får en flot overflade. Foto: Xinxin Ren Gudbjörnsson.

Her er andre kinesiske opskrifter

Kinesiske forårsruller - nem og hurtig opskrift

Sur-sød sauce med svinekød

Kinesisk citronkylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina

    marts 29, 2021 at 8:58 am

    Mao var en massemorder. Men retten ser lækkert ud.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required