Hvad er Ketjap Manis? Her kan du læse mere om den indonesiske soja sauce, hvad den er lavet af, og hvad du kan bruge den til.
Du har måske undret dig over, hvad Ketjap Manis er, og hvad man kan bruge det til.
Ketjap Manis stammer fra Indonesien, og der er tale om soja sauce.
Det særlige ved denne soja sauce er, at den er noget mere sød og lidt tykkere i konsistensen, end den traditionelle sojasauce.
Hvad er Ketjap Manis lavet af?
Når du køber den indonesiske sojasauce i de danske butikker, så er den typisk fremstillet af vand, forskellige sukkerstoffer (herunder brun farin), soja, salt og eddike.
Dertil kommer lidt farve og konserveringsmiddel.
Og det fortæller meget godt, at der er tale om en sød version af sojasaucen.
Hvad kan man bruge den til?
Ketjap Manis kan bruges på stort set samme måde som en alm. soja.
Det vil sige, at du kan anvende den til dine retter i wok, og som smagsgiver til alt fra kylling, svinekød og til oksekød.
Den er også god diverse gryderetter og sovs. Men husk, at den altså er meget sød i smagen.
Prøv blandt andet min opskrift på Nasi Goreng eller opskriften på wokretten med nudler: Bami goreng.
Næringsindhold
Kigger vi på næringsindholdet, så indeholder 100 gram Ketjap Manis typisk:
Kalorier: 185
Fedt: Under 1 gram
Kulhydrater: 42 gram
Protein: 2 gram
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: