• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Katrines yndlingsboller

Katrines yndlingsboller

Katrines yndlingsboller
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. september 2023 - Udgivet:  12. september 2023

Her får du opskriften på Katrines yndlingsboller - mine favoritter, fordi de er hurtige at lave og bagt med fuldkornsspeltmel og havregryn.

Du skal prøve at bage Katrines yndlingsboller. For de er virkelig gode og lækre, fyldt med fuldkorn i form af fuldkornsspeltmel og havregryn uden at blive for grove, og så tager det nærmest ingen arbejdstid at lave dem.

Så hvis du skal bage boller, er de her klart mine favoritter - og det er også derfor, at jeg kalder dem Katrines yndlingsboller.

Bollerne rører du sammen om aftenen på fem minutter. Så lader du dejen hæve natten over i køleskabet, og så skal de bare på en varm bageplade om morgenen.

Du slipper for at få dej på fingrene, for Katrines yndlingsboller skal ikke æltes - og du former blot bollerne med to skeer, når du lægger dem ud på bagepladen.

Faktisk er de så hurtige at bage, at jeg godt kan få tid til at lave nybagte boller på en almindelig hverdagsmorgen midt i madpakker og morgenvækning af børn.

Se også: Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn

Og så er de gode både til morgenmad eller som sandwichboller til madpakken.

Du får 12 boller ud af denne opskrift, og Katrines yndlingsboller kan sagtens fryses ned.

Se også de her opskrifter:

Koldhævede speltboller

Speltboller - meget nemme og lækre

Hurtige boller uden hævning - klar på 30 min.

Opskrift på Katrines yndlingsboller

Katrines yndlingsboller
KatrineKatrine Rørby Madsen

Katrines yndlingsboller

4.86 fra 7 stemmer
Her får du opskriften på Katrines yndlingsboller - mine favoritter, fordi de er hurtige at lave og bagt med fuldkornsspeltmel og havregryn.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 10 timer t 35 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 201
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g vand - koldt
  • 15 g gær
  • 400 g fuldkornsspeltmel
  • 200 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 10 g salt
  • 5 g bageenzym - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld vandet i en stor røreskål og smuldr gæren ud i vandet. Rør forsigtigt rundt med en grydeske til alt gæren er opløst i vandet.
  2. Vej alle de tørre ingredienser af og vend dem forsigtigt sammen i en skål.
  3. Hæld de tørre ingredienser ned i vandet og rør dejen sammen med en grydeske. Dejen får en tyk, flydende konsistens.
  4. Dæk nu dejen til med husholdningsfilm. Det er nemmest at få til at sidde fast i kanten, hvis du sørger for at kanten af skålen er lidt våd.
  5. Husholdningsfilmen skal sidde helt fast, så væsken ikke fordamper. Læg derfor gerne et viskestykke over, inden du sætter skålen med dejen i køleskabet natten over.
  6. Lad nu dejen hæve omkring 10 timer.
  7. Tænd ovnen på 230 grader varmluft med en bageplade i ovnen. Tag samtidig dejen ud af køleskabet og fjern husholdningsfilmen.
  8. Når ovnen er helt varm, tager du bagepladen ud og lægger et stykke bagepapir på den. Husk at stille den på et spækbræt eller lignende, og pas på ikke at brænde dig på den.
  9. Tag en skål vand ved siden af din dejskål, som du kan dyppe de to skeer, du skal bruge til at forme bollerne, i. Våde skeer vil få dejen til at slippe nemmere.
  10. Form 12 boller ved at sætte 12 klatter dej på bagepapiret.
  11. Bag nu bollerne midt i ovnen i 20 minutter ved 230 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 201kcalKulhydrater: 38gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 328mgKalium: 31mgKostfibre: 5gSukker: 0.1gVitamin C: 0.001mgCalcium: 5mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad de nybagte Katrines yndlingsboller køle af på en rist, inden de er klar til at blive spist.

Du kan bage dine boller både med finvalsede og grovvalsede havregryn. Det bestemmer du selv.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Wang

    maj 12, 2024 at 9:39 am

    Super lækre boller - og lette at lave. Tak for denne skønne opskrift

    Svar
  2. Tina

    september 26, 2023 at 2:30 pm

    Lækre og super nemme morgenboller perfekt til ferie 👍
    Vi er på hytteferie og det var SÅ lækkert at stå op og lave nybagte boller. Findes der noget bedre end en efterårsmorgen hvor hele hytten dufter af kaffe og nybagte boller? Bonussen er at det ingen tid tager og ikke mindst at de smager så lækre 👍👍
    Jeg lavede halv portion fordi jeg gerne vil lave friske boller hver dag i ferien. Dét siger lidt om hvor nemme og hurtige de er at lave! Tak for en dejlig opskrift!

    Svar
  3. Ruth Frost

    september 13, 2023 at 8:08 am

    Hvorfor er der ingen varmegrader i opskriften?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required