• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Karrykødsovs - nem og lækker opskrift på børnevenlig mad

Karrykødsovs - nem og lækker opskrift på børnevenlig mad

billede med karrykødsovs
En lækker karrykødsovs, som både børn og voksne er vilde med. En skøn kødsovs med masser af karry, der passer perfekt til ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  4. september 2023

Del gerne:
251
SHARES
FacebookMessenger251PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
  2. Opskrift på karrykødsovs
  3. Verdens bedste karrykødsovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.

Karrykødsovs med ris er en skøn aftensmad, som er populær hos både børn og voksne.

Her får du en super lækker kødsovs, der er lavet med karry og hakket kød, og retten er meget nem at lave. Der er tilsat lidt gulerødder for at gøre retten lidt mere sund.

I smag kan karrykødsovsen minde lidt om boller i karry, og det er altså en virkelig god hverdagsret, da du også kan lave den på en halv times tid. Den kaldes også for millionboller.

Mængden af karry kan justeres efter smag og behag, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksekød med kål
  • Middagsretter
  • Blomkålskarry
  • Nem kylling i karry med grøntsager og ris

Opskrift på karrykødsovs

billede med karrykødsovs

Verdens bedste karrykødsovs

Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Bedømmelse
4.7 fra 19 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kød og grønt

  • 375 g hakket svin og kalv
  • 2 spsk olie - til stegning
  • 1 stort løg - finthakket
  • 150 g gulerødder - i små tern
  • 2 tsk karry
  • salt og friskkværnet peber

Sovs

  • 2,5 dl vand - kogende
  • 1 bouillonterning - grøntsag eller kylling
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1,5 dl mælk
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris - koges som anvist på pakken

Fremgangsmåde

  • Rør bouillonterning ud ivand (kogende) kogende til en bouillon.
  • Hakket kalv og svin brunes i lidt olie i en gryde. Tilsæt så løg sammen med gulerødder og karry, og lad det svitse et minuts tid mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber og tag det til side i en skål.
  • Stil gryden tilbage på kogepladen og kom smør i. Lad smørret smelte og tilsæt hvedemel, 2 karry og gurkemeje.
  • Pisk det sammen, og pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har en passende konsistens. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad karrysovsen simre et par minutter.
  • Kog ris som anvist på pakken og gør grøntsager klar. Karrykødsov kan serveres med ærter, dampet spidskål eller hvad du synes.
  • Kom det stegte hakkede kød, løg og gulerødder i karrysovsen, og lad det varme med i ca. 5 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
477
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
1529
mg
66
%
Kalium
 
610
mg
17
%
Kulhydrater
 
71
g
24
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
6361
IU
127
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
97
mg
10
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige karrykødsovs serveres straks sammen med de kogte ris og grøntsager. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette

    september 09, 2024 at 10:15 am

    Har aldrig tænkt på at bruge karry på den måde - genialt. Jeg har lidt ideer til dig:
    Når jeg laver kylling i karry (med små stykker kylling), laver jeg det som en one-pot ret, hvor jeg tilsætter ris, salt og det vand, som risene skal koges i - og så lader jeg retten koge 12-15 minutter med risene i (hvis risenes normale kogetid er 12 minutter). Tænker, det tip også kan bruges i denne ret.
    Da jeg ikke kan tåle gluten, bruger jeg ofte flødeost i gryderetterne for at få lidt fylde i sovsen - og da jeg ikke kan tåle løg, bruger jeg det grønne af forårsløg i stedet for løg (det er fra Low FODMAP princippet).
    Det er altså en meget lærerig platform, du har skabt.
    Tanker fra Anette

    Svar
  2. Henny

    juli 16, 2024 at 1:41 pm

    Tak for dine gode madopskrifter det er jeg glad for tak

    Svar
  3. Ruth

    marts 14, 2024 at 9:03 am

    Nu må vi jo ikke koge ris efter anvisning på pakken mere. Hvad gør du? Synes den bliver klistret og træls af at ligge i blød og derefter kogt i rigeligt vand🙁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 14, 2024 at 9:58 am

      Hej Ruth
      Jeg tror anvisningerne på pakkerne nu gradvist bliver opdateret. Men et godt tip er, at skylle risene grundigt inden kogning, da de klistrer mindre. Ved at skylle risene fjerner du noget af stivelsen.
      Og ellers er det bare at koge ris i rigeligt vand.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Ole

      september 09, 2024 at 12:50 pm

      Ris skal helst ligge i blød natten over, pga den risiko med Arsen, og ironisk nok, Brune Ris som de altid fremhæver som "Sunde", er den form for Ris der indeholder mest Arsen, og skal derfor helst ligge minimum 12 timer i blød, og derefter skylles nogle gange, så kan man slippe af med omkring 85% af problemet.

      Uanset Ris type, så er det et korn, og det er vores krop ikke skabt til, så selvom du fjerne Arsen, er det stadigvæk noget man skal spise med omhu.

      Svar
  4. Ole Scharf

    marts 13, 2024 at 9:52 am

    Altid skønne og lette opskrifter.

    Svar
  5. Camilla Rasmussen

    marts 12, 2023 at 3:28 pm

    Jeg synes gurkemejen forsvandt ud i den blå luft? Hvornår skal den tilsættes??

    Svar
  6. Erling

    september 29, 2022 at 5:34 pm

    Dejlig ret - jeg brunede lige lidt bacon i tern sammen med kødet, det gjorde kun godt, tror jeg 😉

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required