Oversigt over indhold
Karrygryde er en nem opskrift på aftensmad, som alle kan lide. Lavet med kylling, rød karrypasta og masser af grøntsager. En mulig ny livret.
Karrygryde er en af mine yndlingsretter, når vi taler nem og hurtig aftensmad. Her er både kylling og masser af grøntsager i form af spidskål, gulerødder og ærter, og så kan retten laves på under en halv time fra du går i gang.
Samtidig er den asiatisk inspireret med blandt andet rød karrypasta og fish sauce, og fløde og vand kan sagtens erstattes med en dåse kokosmælk.
Karrygryde er en rigtig familieret, som alle kan lide, men vær forsigtig med den røde karrypasta, der jo er lidt stærk. Så smag dig frem. Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Se flere opskrifter:
- Kylling i karry (nem opskrift med grøntsager og ris)
- Oksekød i karry med peberfrugt og asparges
- Nem boller i karry opskrift med ris
Opskrift på karrygryde
Karrygryde - hurtig aftensmad
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g gulerødder - i tern
- 200 g spidskål - snittet
- 200 g ærter - frosne
- 1 tsk stødt ingefær - eller en lille knold frisk
- 2 tsk rød karrypasta
- 2 spsk tomatpasta
- 2-3 spsk fishsauce
- 2 tsk sukker
- 2,5 dl fløde
- 2,5 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst fileterne skæres i mindre tern og svitses af i en varm stegegryde eller sauterpande i lidt smør og olie. Lad lige kødet få farve.
- Hak løg og hvidløg fint og kom det ved, hvor det steger med et minut.
- De klargjorte grøntsager (gulerødder, spidskål og ærter) tilsættes og vendes rundt sammen med ingefær, rød karrypasta og tomatpasta.
- Kom også lidt sukker i sammen med fløde, vand og en bouillonterning.
- Kog op, skru ned for varmen, og lad din karrygryde simre i cirka 12 minutter.
- Imens koger du ris som anvist på pakken.
- Smag til med salt, peber og eventuelt mere rød karrypasta og fish sauce.
- Hak persille fint og vend den i lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den nemme og lækre karrygryde serveres straks sammen med ris og gerne et stykke madbrød til.
Flere inspirerende opskrifter:
- Karrysuppe med kylling - nem og lækker opskrift på 25 min.
- Hvidløgsgryde med mange hvidløg, kylling og bønner
- Kalkunsalat - nem salat med kalkun og karrydressing
FAQ
Du kan sagtens fryse rester af karrygryde. Kom resterne i en tæt beholder og derefter i fryseren. Du kan varme retten i en gryde eller mikroovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
bo nielsen skriver
Utrolig dejlig og lækker aftensmad
Tobias skriver
Købt alt på listen men der står ikke hvor eller hvornår man skal tilsætte fishsauce
Søren Thrysøe skriver
Utrolig velsmagende aftensmad.