• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Karbonader i fad med rosmarin og peberflødesovs

Karbonader i fad med rosmarin og peberflødesovs

billede med karbonader i fad
Karbonader i fad er en skøn ret, hvor du steger karbonader i ovnen sammen med en lækker peberflødesovs tilsat rosmarin. En nem hverdagsret med masser af smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  27. september 2023

Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.
  2. Opskrift på karbonader i fad
  3. Karbonader i fad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.

Karbonader i fad er en rigtig god og lækker ret til hverdag, fordi den både er nem og hurtig at lave.

Karbonaderne laves af hakket svine- og kalvekød, som derefter brunes af og lægges i et fad.

Sovsen laves med peberfrugt og fløde, og så er der masser af rosmarin i retten, hvilket giver den fantastiske smag.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Karbonader og krebinetter - opskrift til pande eller ovn

Kålkrebinetter med spidskål - vegetar krebinetter

Opskrift på karbonader i fad

billede med karbonader i fad

Karbonader i fad

Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.
Bedømmelse
4.8 fra 39 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 18 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv - med 10% fedt
  • 1 tsk salt
  • rosmarin

Peberflødesovs

  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk balsamico
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 boullionterning
  • 2,5 dl fløde
  • rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kødet æltes let sammen med salt og cirka en spiseskefuld hakket rosmarin. Pres det ikke for hårdt, da det kan give mere tørre karbonader. Form til fire karbonader.
  • Brun karbonaderne i lidt olie på en varm pande, og læg dem i et ildfast fad.
  • Løg hakkes fint og peberfrugten skæres i små tern. Kom lidt mere olie på panden og svits løg og peberfrugt.
  • Tilsæt lidt balsamico, hakkede tomater vand og bouillonterning. Her har jeg anvendt en terning af Knorrs svampebouillon, som passer super godt til, men andre typer bouillon er også fint. Kom også fløde ved sammen med 1-2 spiseskefulde hakket rosmarin.
  • Lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber. Derefter koges det lidt ind i 4-5 minutter.
  • Hæld peberflødesovsen i fadet med karbonader, og fordel det godt rundt.
  • Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal dine karbonader i fad have 20 minutter. Ikke mere, for så bliver kødet nemt for tørt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
440
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
173
mg
58
%
Natrium
 
1603
mg
70
%
Kalium
 
754
mg
22
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
1987
IU
40
%
Vitamin C
 
50
mg
61
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdige karbonader i fad serveres med den skønne peberflødesovs med rosmarin, og dertil enten kogte ris eller en hjemmelavet kartoffelmos.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Folke Risberg

    februar 26, 2025 at 5:56 pm

    Jeg er normalt glad for dine opskrifter. Karbonader i fad/rosmarin var ikke godt.
    Karbonader fik højst 20 min, som skrives. MEN var meget tørre, kasseret.
    Normalt steger jeg tykke Karbonader i ca 2 1/2 min hver side og de er saftige. Min dumhed, Rosmarin saucen dejlig

    Svar
  2. Hanne

    februar 24, 2025 at 11:11 am

    Karbonader i peberflødesovsblev bare rigtig vellykket, og vi (2 pensionister) havde nem mad til flere dage, skiftene med spidskål under eller med kartoffelmos til, det var bare så lækkert.

    Svar
  3. Tatiana Vestergaard

    juli 28, 2023 at 7:52 am

    Super lækker ret. Min ene søn var lidt skeptisk. Endnu en tomatiseret ret😅
    Men han blev så glædeligt overrasket over smagen, og endte med at tage 2 portioner. Min anden søn og jeg var også vilde med smagen. Det er i hvert fald en ret vi skal lave igen.
    Det eneste jeg ikke forstod/forstår, hvorfor det bliver kaldt en peber sovs når det ikke har noget med peber at gøre. Men måske det er peberfrugten der henvises til. Men så ville jeg kalde det en peberfrugt fløde sovs.
    Retten har fået fulde stjerner.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 28, 2023 at 10:42 am

      Tusind tak for de pæne ord, Tatiana - det er jeg glad for at høre.
      Det er nemlig en dejlig ret, og det med navnet på sovsen henviser netop til peberfrugt. Og din pointe med navnet er sådan set rigtig nok - den er taget til efterretning 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Hanne Rønn Madsen

    februar 13, 2023 at 11:25 pm

    Jeg har lige betalt for ikke at få reklamer, hvornår stopper de?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 14, 2023 at 7:05 am

      Hej Hanne
      Tak for det og for din opbakning. De forsvinder så snart du logger på Madens Verden.
      Tag fat i mig på hej@madensverden.dk hvis det fortsat driller.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Annaberit Lyngholm

    august 21, 2022 at 1:05 pm

    Hej Holger
    Endnu en lækker opskrift fra dig.
    Jeg bruger rigtig mange af dine opskrifter. Dog har jeg det problem, at jeg har fødevareallergi, bl.a overfør peberfrugter.
    Jeg vil spørge, om du tænker at jeg kan bruge paprika istedet for?
    BH Annaberit

    Svar
  6. Henning

    maj 09, 2022 at 4:23 pm

    Jeg kan ikke lide at du kalder kødet for karbonader. Karbonader er noget man panere.
    Ellers fin opskrift.

    Svar
    • Yvonne

      februar 13, 2023 at 7:11 pm

      Omvendt - krebinetter paneres, karbonader uden, men formes aflange!

      Svar
  7. Niels Vibholm

    marts 26, 2022 at 7:06 pm

    Super lækker ret hurtig og nem at lave, skal helt sikkert prøves igen

    Svar
  8. Susanne Andersen

    november 14, 2018 at 7:06 pm

    Hvor kan man købe svampeboulliong

    Svar
    • Madensverden.dk

      november 15, 2018 at 8:15 am

      Hej Susanne

      Det er desværre ikke mange steder, der har det på hylderne. Men blandt andet i de lidt større supermarkeder og specialbutikker. Jeg har købt mine i et italiensk supermarked, og jeg vil virkelig opfordre til, at man ofte anvender bouillon med svampe i stedet for en almindelig hønsebouillon. Den giver en dybere smag og mere umami.

      Måske kan du overtale din lokale købmand til at købe et parti hjem, for blandt andre Knorr laver svampebouillon.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  9. Helle

    september 26, 2018 at 4:20 pm

    Tusind tak for det hurtige svar.

    Svar
  10. Helle

    september 26, 2018 at 2:36 pm

    Hvis man bruger tørret rosmarin, hvor meget skal man så bruge??

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 26, 2018 at 3:01 pm

      Hej Helle

      Jeg ville nok bruge et par teskefulde - en til kødet og i en sovsen. Men i sovsen kan du eventuelt smage til med mere.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required