Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Karbonader i fad (med rosmarin og peberflødesovs)

Karbonader i fad (med rosmarin og peberflødesovs)

billede med karbonader i fad
4.8 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMS
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 27. september 2023
Oversigt over indhold
  • Karbonader i fad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på karbonader i fad
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Karbonader i fad

4.77 fra 39 stemmer
Forb. tid 18 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 440
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv - med 10% fedt
  • 1 tsk salt
  • rosmarin
Peberflødesovs
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk balsamico
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 boullionterning
  • 2,5 dl fløde
  • rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kødet æltes let sammen med salt og cirka en spiseskefuld hakket rosmarin. Pres det ikke for hårdt, da det kan give mere tørre karbonader. Form til fire karbonader.
  2. Brun karbonaderne i lidt olie på en varm pande, og læg dem i et ildfast fad.
  3. Løg hakkes fint og peberfrugten skæres i små tern. Kom lidt mere olie på panden og svits løg og peberfrugt.
  4. Tilsæt lidt balsamico, hakkede tomater vand og bouillonterning. Her har jeg anvendt en terning af Knorrs svampebouillon, som passer super godt til, men andre typer bouillon er også fint. Kom også fløde ved sammen med 1-2 spiseskefulde hakket rosmarin.
  5. Lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber. Derefter koges det lidt ind i 4-5 minutter.
  6. Hæld peberflødesovsen i fadet med karbonader, og fordel det godt rundt.
  7. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal dine karbonader i fad have 20 minutter. Ikke mere, for så bliver kødet nemt for tørt.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 440kcalKulhydrater: 13gProtein: 27gFedt: 32gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 173mgNatrium: 1603mgKalium: 754mgKostfibre: 2gSukker: 8gVitamin A: 1987IUVitamin C: 50mgCalcium: 108mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på karbonader i fad

Karbonader i fad er en rigtig god og lækker ret til hverdag, fordi den både er nem og hurtig at lave.

Karbonaderne laves af hakket svine- og kalvekød, som derefter brunes af og lægges i et fad.

Sovsen laves med peberfrugt og fløde, og så er der masser af rosmarin i retten, hvilket giver den fantastiske smag.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Karbonader og krebinetter - opskrift til pande eller ovn
  • Kålkrebinetter med spidskål - vegetar krebinetter
  • Gammeldags frikadeller - få slagterens bedste opskrift

Tips

De færdige karbonader i fad serveres med den skønne peberflødesovs med rosmarin, og dertil enten kogte ris eller en hjemmelavet kartoffelmos.

FAQ

Kan man fryse karbonader i fad?

Ja, retten er fryseegnet. Kom rester i en tæt beholder og frys ned. Kan varmes i ovn eller gryde. Eventuelt med lidt mere vand.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Folke Risberg skriver

    februar 26, 2025 at 5:56 pm

    Jeg er normalt glad for dine opskrifter. Karbonader i fad/rosmarin var ikke godt.
    Karbonader fik højst 20 min, som skrives. MEN var meget tørre, kasseret.
    Normalt steger jeg tykke Karbonader i ca 2 1/2 min hver side og de er saftige. Min dumhed, Rosmarin saucen dejlig

    Svar
  2. Hanne skriver

    februar 24, 2025 at 11:11 am

    Karbonader i peberflødesovsblev bare rigtig vellykket, og vi (2 pensionister) havde nem mad til flere dage, skiftene med spidskål under eller med kartoffelmos til, det var bare så lækkert.

    Svar
  3. Tatiana Vestergaard skriver

    juli 28, 2023 at 7:52 am

    Super lækker ret. Min ene søn var lidt skeptisk. Endnu en tomatiseret ret😅
    Men han blev så glædeligt overrasket over smagen, og endte med at tage 2 portioner. Min anden søn og jeg var også vilde med smagen. Det er i hvert fald en ret vi skal lave igen.
    Det eneste jeg ikke forstod/forstår, hvorfor det bliver kaldt en peber sovs når det ikke har noget med peber at gøre. Men måske det er peberfrugten der henvises til. Men så ville jeg kalde det en peberfrugt fløde sovs.
    Retten har fået fulde stjerner.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 28, 2023 at 10:42 am

      Tusind tak for de pæne ord, Tatiana - det er jeg glad for at høre.
      Det er nemlig en dejlig ret, og det med navnet på sovsen henviser netop til peberfrugt. Og din pointe med navnet er sådan set rigtig nok - den er taget til efterretning 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Hanne Rønn Madsen skriver

    februar 13, 2023 at 11:25 pm

    Jeg har lige betalt for ikke at få reklamer, hvornår stopper de?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 14, 2023 at 7:05 am

      Hej Hanne
      Tak for det og for din opbakning. De forsvinder så snart du logger på Madens Verden.
      Tag fat i mig på hej@madensverden.dk hvis det fortsat driller.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Annaberit Lyngholm skriver

    august 21, 2022 at 1:05 pm

    Hej Holger
    Endnu en lækker opskrift fra dig.
    Jeg bruger rigtig mange af dine opskrifter. Dog har jeg det problem, at jeg har fødevareallergi, bl.a overfør peberfrugter.
    Jeg vil spørge, om du tænker at jeg kan bruge paprika istedet for?
    BH Annaberit

    Svar
  6. Henning skriver

    maj 09, 2022 at 4:23 pm

    Jeg kan ikke lide at du kalder kødet for karbonader. Karbonader er noget man panere.
    Ellers fin opskrift.

    Svar
    • Yvonne skriver

      februar 13, 2023 at 7:11 pm

      Omvendt - krebinetter paneres, karbonader uden, men formes aflange!

      Svar
  7. Niels Vibholm skriver

    marts 26, 2022 at 7:06 pm

    Super lækker ret hurtig og nem at lave, skal helt sikkert prøves igen

    Svar
  8. Susanne Andersen skriver

    november 14, 2018 at 7:06 pm

    Hvor kan man købe svampeboulliong

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      november 15, 2018 at 8:15 am

      Hej Susanne

      Det er desværre ikke mange steder, der har det på hylderne. Men blandt andet i de lidt større supermarkeder og specialbutikker. Jeg har købt mine i et italiensk supermarked, og jeg vil virkelig opfordre til, at man ofte anvender bouillon med svampe i stedet for en almindelig hønsebouillon. Den giver en dybere smag og mere umami.

      Måske kan du overtale din lokale købmand til at købe et parti hjem, for blandt andre Knorr laver svampebouillon.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  9. Helle skriver

    september 26, 2018 at 4:20 pm

    Tusind tak for det hurtige svar.

    Svar
  10. Helle skriver

    september 26, 2018 at 2:36 pm

    Hvis man bruger tørret rosmarin, hvor meget skal man så bruge??

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      september 26, 2018 at 3:01 pm

      Hej Helle

      Jeg ville nok bruge et par teskefulde - en til kødet og i en sovsen. Men i sovsen kan du eventuelt smage til med mere.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required