• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Karbonader i fad med rosmarin og peberflødesovs

Karbonader i fad med rosmarin og peberflødesovs

billede med karbonader i fad
4.8 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  27. september 2023

Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.

Karbonader i fad er en rigtig god og lækker ret til hverdag, fordi den både er nem og hurtig at lave.

Karbonaderne laves af hakket svine- og kalvekød, som derefter brunes af og lægges i et fad.

Sovsen laves med peberfrugt og fløde, og så er der masser af rosmarin i retten, hvilket giver den fantastiske smag.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Karbonader og krebinetter - opskrift til pande eller ovn

Kålkrebinetter med spidskål - vegetar krebinetter

Opskrift på karbonader i fad

billede med karbonader i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Karbonader i fad

4.77 fra 39 stemmer
Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.
Forb. tid 18 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 440
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket svin og kalv - med 10% fedt
  • 1 tsk salt
  • rosmarin
Peberflødesovs
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk balsamico
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 boullionterning
  • 2,5 dl fløde
  • rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kødet æltes let sammen med salt og cirka en spiseskefuld hakket rosmarin. Pres det ikke for hårdt, da det kan give mere tørre karbonader. Form til fire karbonader.
  2. Brun karbonaderne i lidt olie på en varm pande, og læg dem i et ildfast fad.
  3. Løg hakkes fint og peberfrugten skæres i små tern. Kom lidt mere olie på panden og svits løg og peberfrugt.
  4. Tilsæt lidt balsamico, hakkede tomater vand og bouillonterning. Her har jeg anvendt en terning af Knorrs svampebouillon, som passer super godt til, men andre typer bouillon er også fint. Kom også fløde ved sammen med 1-2 spiseskefulde hakket rosmarin.
  5. Lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber. Derefter koges det lidt ind i 4-5 minutter.
  6. Hæld peberflødesovsen i fadet med karbonader, og fordel det godt rundt.
  7. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal dine karbonader i fad have 20 minutter. Ikke mere, for så bliver kødet nemt for tørt.

Næringsindhold

Kalorier: 440kcalKulhydrater: 13gProtein: 27gFedt: 32gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 173mgNatrium: 1603mgKalium: 754mgKostfibre: 2gSukker: 8gVitamin A: 1987IUVitamin C: 50mgCalcium: 108mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige karbonader i fad serveres med den skønne peberflødesovs med rosmarin, og dertil enten kogte ris eller en hjemmelavet kartoffelmos.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Folke Risberg

    februar 26, 2025 at 5:56 pm

    Jeg er normalt glad for dine opskrifter. Karbonader i fad/rosmarin var ikke godt.
    Karbonader fik højst 20 min, som skrives. MEN var meget tørre, kasseret.
    Normalt steger jeg tykke Karbonader i ca 2 1/2 min hver side og de er saftige. Min dumhed, Rosmarin saucen dejlig

    Svar
  2. Hanne

    februar 24, 2025 at 11:11 am

    Karbonader i peberflødesovsblev bare rigtig vellykket, og vi (2 pensionister) havde nem mad til flere dage, skiftene med spidskål under eller med kartoffelmos til, det var bare så lækkert.

    Svar
  3. Tatiana Vestergaard

    juli 28, 2023 at 7:52 am

    Super lækker ret. Min ene søn var lidt skeptisk. Endnu en tomatiseret ret😅
    Men han blev så glædeligt overrasket over smagen, og endte med at tage 2 portioner. Min anden søn og jeg var også vilde med smagen. Det er i hvert fald en ret vi skal lave igen.
    Det eneste jeg ikke forstod/forstår, hvorfor det bliver kaldt en peber sovs når det ikke har noget med peber at gøre. Men måske det er peberfrugten der henvises til. Men så ville jeg kalde det en peberfrugt fløde sovs.
    Retten har fået fulde stjerner.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 28, 2023 at 10:42 am

      Tusind tak for de pæne ord, Tatiana - det er jeg glad for at høre.
      Det er nemlig en dejlig ret, og det med navnet på sovsen henviser netop til peberfrugt. Og din pointe med navnet er sådan set rigtig nok - den er taget til efterretning 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Hanne Rønn Madsen

    februar 13, 2023 at 11:25 pm

    Jeg har lige betalt for ikke at få reklamer, hvornår stopper de?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 14, 2023 at 7:05 am

      Hej Hanne
      Tak for det og for din opbakning. De forsvinder så snart du logger på Madens Verden.
      Tag fat i mig på hej@madensverden.dk hvis det fortsat driller.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Annaberit Lyngholm

    august 21, 2022 at 1:05 pm

    Hej Holger
    Endnu en lækker opskrift fra dig.
    Jeg bruger rigtig mange af dine opskrifter. Dog har jeg det problem, at jeg har fødevareallergi, bl.a overfør peberfrugter.
    Jeg vil spørge, om du tænker at jeg kan bruge paprika istedet for?
    BH Annaberit

    Svar
  6. Henning

    maj 09, 2022 at 4:23 pm

    Jeg kan ikke lide at du kalder kødet for karbonader. Karbonader er noget man panere.
    Ellers fin opskrift.

    Svar
    • Yvonne

      februar 13, 2023 at 7:11 pm

      Omvendt - krebinetter paneres, karbonader uden, men formes aflange!

      Svar
  7. Niels Vibholm

    marts 26, 2022 at 7:06 pm

    Super lækker ret hurtig og nem at lave, skal helt sikkert prøves igen

    Svar
  8. Susanne Andersen

    november 14, 2018 at 7:06 pm

    Hvor kan man købe svampeboulliong

    Svar
    • Madensverden.dk

      november 15, 2018 at 8:15 am

      Hej Susanne

      Det er desværre ikke mange steder, der har det på hylderne. Men blandt andet i de lidt større supermarkeder og specialbutikker. Jeg har købt mine i et italiensk supermarked, og jeg vil virkelig opfordre til, at man ofte anvender bouillon med svampe i stedet for en almindelig hønsebouillon. Den giver en dybere smag og mere umami.

      Måske kan du overtale din lokale købmand til at købe et parti hjem, for blandt andre Knorr laver svampebouillon.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  9. Helle

    september 26, 2018 at 4:20 pm

    Tusind tak for det hurtige svar.

    Svar
  10. Helle

    september 26, 2018 at 2:36 pm

    Hvis man bruger tørret rosmarin, hvor meget skal man så bruge??

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 26, 2018 at 3:01 pm

      Hej Helle

      Jeg ville nok bruge et par teskefulde - en til kødet og i en sovsen. Men i sovsen kan du eventuelt smage til med mere.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required