Her er min opskrift på en nem kanelsneglekage, der bages i en springform. Den indeholder en skøn kanelremonce, og kagen pyntes med glasur.
Kanelsneglekage er en lækker kage til alle, der virkelig holder af kanelsnegle.
Kagen bages i en springform, men kan også laves i en bradepande.
Her kan du eventuelt skære kanelsnegle-rouladen ud i lidt tyndere skiver, og dermed få flere stykker at bygge kagen af.
Se også de populære kageopskrifter på:
Opskrift på nem kanelsneglekage
Kanelsneglekage
Ingredienser
- 100 g mælk - lun
- 25 g gær
- 250 g hvedemel
- 30 g sukker
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk salt
- 1 æg
- 100 g smør - meget blødt
Remonce
- 150 g brun farin
- 150 g smør
- 3 tsk kanel
- 2 tsk kartoffelmel
Pensling
- 1 æg
- 1 sjat mælk
Glasur
- flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde
- Gæren røres ud i den lune mælk, og derefter hældes det i skålen til røremaskine med påmonteret dejkrog.
- Vej hvedemel af sammen med sukker, og kom kardemomme og salt ved. Blandes sammen og hældes i skålen sammen med blødt smør og æg.
- Æltes 10 minutter ved middel hastighed, og dejen virkes derefter op. Se her hvordan du virker dej op. Hæver 30 minutter i skålen, hvor der overdækkes med husholdningsfilm og viskestykke.
- Imens laves remonce, som røres godt sammen.
- Dejen virkes atter op og rulles ud til et rektangel på ca. 30 x 30 centimeter. Smør kanelremonce på.
- Rul dejen sammen til en roulade, der skæres ud i syv stykker på hver ca. fire centimeters bredde.
- Smør en springform med en diameter på cirka 24 centimeter med smør, og læg kanelstykkerne på.
- Pensles med sammenpisket æg og mælk, og hæver nu igen 30 minutter, hvor springformen overdækkes med et viskestykke.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Bag din kanelsneglekage i cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad kanelsneglekagen køle af, inden den pyntes med glasur, som du røres sammen af flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ruth Abildgaard
Hej madensverden
Er det korrekt, at man bliver logget af, når man forlader siden ?
Kan man ikke været logget ind, indtil man selv logger af ?
Venligst Ruth
Ole Johansson
Tusind tak for alle de lækre opskrifter.