Indhold
Kanelkage
Ingredienser
- 150 g smør smeltet
- 250 g hvedemel
- 300 g sukker
- 4 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 nip salt og nelliker - kan udelades
- 250 g kærnemælk
- 2 æg
- 50 g smør
- 50 g mælk
- 100 g mørk chokolade med mindst 70% kakao
- 200 g flormelis
- 30 g mandler hakkede
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
- Smelt 150 g smør i en lille gryde og sæt det til side.
- I en skål vendes 250 g hvedemel sammen med 300 g sukker, 4 tsk kanel, 1 tsk bagepulver, 1 tsk natron og 1 nip salt.
- Kom 250 g kærnemælk og 2 æg i, og nu piskes dejen sammen med en elpisker. Det er det nemmeste. Pisk dejen godt sammen.
- Kom så det smeltede smør ved, og pisk igen dejen sammen,
- Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, der er ca. 33 gange 23 centimeter. Eller tilsvarende størrelse.
- Fordel dejen i bradepanden.
- Bag nu din kanelkage på næstnederste rille i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tag derefter kagen ud og lad den køle lidt af.
- Chokoladeglasur laver du ved, at varme 50 g smør og 50 g mælk i en lille gryde, så smørret er helt smeltet.
- Derefter røres 100 g mørk chokolade i, og det røres helt ud. Til sidst røres 200 g flormelis i, og nu har du den lækreste chokoladeglasur.
- Fordel glasuren jævnt på din kanelkage, og drys med 30 g mandler, der er hakket groft.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kanelkage
Kanelkage er en af mine favoritter, for jeg er vild med både kanel og kager, så det er en ret god kombination.
Kagen er nem at bage, og dejen røres sammen på få minutter, og derefter er det blot at fordele dejen i en bradepande, hvorefter den bages færdig i ca. 35 minutter. Den smager tilpas af kanel.
Imens kan du lave den lækre chokoladeglasur til kanelkagen, der til sidst drysses med hakkede mandler.
Opskriften er til 12 personer. Den giver i hvert fald 12 fine stykker kage med kanel.
Se flere opskrifter:
Servering
Når chokoladeglasuren er stivnet, er den lækre kanelkage klar til servering, hvor du skærer den ud i passende firkanter.
FAQ
Ja, kanelkage kan sagtens fryses ned, og den tøs op ved stuetemperatur.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Birgitte Husted Bendtsen skriver
Hej Holger,
Kagen smager rigtig godt, men jeg tror min form var for lille til dejen. Hvilke mål har den form, du bager kagen i ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Birgitte
Tak for det. Det afhænger selvfølgelig af hvor høj man ønsker kagen 🙂
Jeg synes en form på ca. 33 gange 23 centimeter er fin, men ønskes en endnu højere kanelkage, kan du gå ned i en form på ca. 30 gange 20 centimeter.
God bagelyst igen.
BH Holger
Birgitte Husted Bendtsen skriver
Tusind tak Holger 🙂
Birgit skriver
Fantastisk kage