Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kanelkage

Kanelkage (lækker og svampet med chokoladeglasur og mandler)

billede med kanelkage
4.7 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kanelkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kanelkage
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kanelkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 57 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på verdens bedste kanelkage. En lækker, svampet og luftig kage med kanel, der toppes med chokoladeglasur og hakkede mandler.
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej til kanelkage
  • 150 g smør smeltet
  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 4 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 nip salt og nelliker - kan udelades
  • 250 g kærnemælk
  • 2 æg
Chokoladeglasur
  • 50 g smør
  • 50 g mælk
  • 100 g mørk chokolade med mindst 70% kakao
  • 200 g flormelis
Pynt
  • 30 g mandler hakkede

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
  2. Smelt 150 g smør i en lille gryde og sæt det til side.
  3. I en skål vendes 250 g hvedemel sammen med 300 g sukker, 4 tsk kanel, 1 tsk bagepulver, 1 tsk natron og 1 nip salt.
  4. Kom 250 g kærnemælk og 2 æg i, og nu piskes dejen sammen med en elpisker. Det er det nemmeste. Pisk dejen godt sammen.
  5. Kom så det smeltede smør ved, og pisk igen dejen sammen,
  6. Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, der er ca. 33 gange 23 centimeter. Eller tilsvarende størrelse.
  7. Fordel dejen i bradepanden.
  8. Bag nu din kanelkage på næstnederste rille i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tag derefter kagen ud og lad den køle lidt af.
  9. Chokoladeglasur laver du ved, at varme 50 g smør og 50 g mælk i en lille gryde, så smørret er helt smeltet.
  10. Derefter røres 100 g mørk chokolade i, og det røres helt ud. Til sidst røres 200 g flormelis i, og nu har du den lækreste chokoladeglasur.
  11. Fordel glasuren jævnt på din kanelkage, og drys med 30 g mandler, der er hakket groft.

Næringsindhold

Kalorier447kcalKulhydrater63gProtein5gFedt20gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol66mgNatrium358mgKalium150mgKostfibre2gSukker45gVitamin A501IUCalcium54mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kanelkage

Kanelkage er en af mine favoritter, for jeg er vild med både kanel og kager, så det er en ret god kombination.

Kagen er nem at bage, og dejen røres sammen på få minutter, og derefter er det blot at fordele dejen i en bradepande, hvorefter den bages færdig i ca. 35 minutter. Den smager tilpas af kanel.

Imens kan du lave den lækre chokoladeglasur til kanelkagen, der til sidst drysses med hakkede mandler.

Opskriften er til 12 personer. Den giver i hvert fald 12 fine stykker kage med kanel.

Se flere opskrifter:

  • Kanelsnegle
  • Kanelstang
  • Chokoladekage
  • Kanelgifler

Servering

Når chokoladeglasuren er stivnet, er den lækre kanelkage klar til servering, hvor du skærer den ud i passende firkanter.

FAQ

Kan man fryse kanelkage?

Ja, kanelkage kan sagtens fryses ned, og den tøs op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte Husted Bendtsen skriver

    september 25, 2025 at 10:39 am

    Hej Holger,
    Kagen smager rigtig godt, men jeg tror min form var for lille til dejen. Hvilke mål har den form, du bager kagen i ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2025 at 2:59 pm

      Hej Birgitte
      Tak for det. Det afhænger selvfølgelig af hvor høj man ønsker kagen 🙂
      Jeg synes en form på ca. 33 gange 23 centimeter er fin, men ønskes en endnu højere kanelkage, kan du gå ned i en form på ca. 30 gange 20 centimeter.
      God bagelyst igen.
      BH Holger

      Svar
      • Birgitte Husted Bendtsen skriver

        september 25, 2025 at 6:22 pm

        Tusind tak Holger 🙂

  2. Birgit skriver

    juli 20, 2025 at 4:56 pm

    Fantastisk kage

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required