Kanelkage er en af mine favoritter, for jeg er vild med både kanel og kager, så det er en ret god kombination.
Kagen er nem at bage, og dejen røres sammen på få minutter, og derefter er det blot at fordele dejen i en bradepande, hvorefter den bages færdig i ca. 35 minutter. Den smager tilpas af kanel.
Imens kan du lave den lækre chokoladeglasur til kanelkagen, der til sidst drysses med hakkede mandler.
Opskriften er til 12 personer. Den giver i hvert fald 12 fine stykker kage med kanel.
Opskrift

Kanelkage
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
- Smelt smør i en lille gryde og sæt det til side.
- I en skål vendes hvedemel sammen med sukker, kanel, bagepulver, natron og salt.
- Kom kærnemælk og æg i, og nu piskes dejen sammen med en elpisker. Det er det nemmeste. Pisk dejen godt sammen.
- Kom så det smeltede smør ved, og pisk igen dejen sammen,
- Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, der er ca. 33 gange 23 centimeter. Eller tilsvarende størrelse.
- Fordel dejen i bradepanden.
- Bag nu din kanelkage på næstnederste rille i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tag derefter kagen ud og lad den køle lidt af.
- Chokoladeglasur laver du ved, at varme smør og mælk i en lille gryde, så smørret er helt smeltet.
- Derefter røres mørk chokolade i, og det røres helt ud. Til sidst røres flormelis i, og nu har du den lækreste chokoladeglasur.
- Fordel glasuren jævnt på din kanelkage, og drys med mandler, der er hakket groft.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Når chokoladeglasuren er stivnet, er den lækre kanelkage klar til servering, hvor du skærer den ud i passende firkanter.
Fryseegnet: Kanelkagen kan sagtens fryses ned, og den tøs op ved stuetemperatur.
Flere inspirerende opskrifter:
Kanelsnegle
Kanelstang
Verdens bedste chokoladekage
Æblekage med kanel, remonce og creme
Verdens bedste banankage
Grøn giftkage
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments