Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Snacks og søde sager › Kandiserede blomster - så nemt kan du gøre det

Kandiserede blomster - så nemt kan du gøre det

Kandiserede blomster
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMS
Opdateret: 30. juni 2021 - Udgivet: 22. juni 2020

Kandiserede blomster er smukke på kager og desserter. Her får du en superlet opskrift til at forvandle de kønne blomster til flotte dekorationer.

Kandiserede blomster kan forvandle en almindelig dessert eller kage til et lille mesterværk. Det er muligt at købe dem, men det er dyrt og måske også lige kedeligt i forhold til selv at lave dem. Hvis du selv kaster dig over at kandisere, kan du frit vælge mellem de spiselige blomster, du synes, er smukkest som dekoration.

Opskriften er pærelet, men man skal holde tungen lige i munden, så de små, spæde blomster ikke bliver sukret for meget ind, så der dannes store klumper af krystaller af sukker. I stedet skal de spiselige blomster have små, blide penselstrøg med en æggehvideblanding - eller dyppes forsigtigt i æggehvide. Du kan lave blomsterne flere dage, før du skal bruge dem, da sukkeret sørger for at gøre dem langtidsholdbare.

Opskrift på kandiserede blomster

Karen SenecaKaren Seneca

Kandiserede blomster - sådan gør du det selv

4.67 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 æggehvide - pasteuriseret
  • 50 g sukker
  • 20 stedmoderblomster
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Ryst blomsterhovederne, så eventuelle insekter flygter.
  2. Hvis det er muligt at skylle dem uden at ødelægge formen, skyller du forsigtigt hver blomst.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 50 grader over- og undervarme.
  4. Dyp forsigtigt hver blomst i æggehviden - eller brug en pensel til at pensle blomsten med hviden.
  5. Læg blomsterhovederne på bagepladen og drys forsigtigt med sukker.
  6. Kom de kandiserede blomster i ovnen, indtil de er sprøde. Det tager ca. halvanden time.
  7. Opbevar dem i en lufttæt dåse.

Noter

Du kan kandisere alle de spiselige blomster, som er ufarlige at spise.
Du kan også bruge teknikken til rosenblade, som smager lige så skønt, som de dufter. 
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Ekstra tips

Kandiserede rosenblade er en gammel metode, som er blevet brugt i flere hundrede år. Opskriften på kandiserede blomster kan også bruges til rosenblade og hybenroseblade, der giver en ekstra fin smag.

Du kan kandisere alle de spiselige blomster, der er harmløse at fortære. Men du kan også bruge smukke krydderurte-blade fra for eksempel mynte og citronmelisse.

Se også disse opskrifter:

Fondant

4.7 fra 35 stemmer
Hjemmelavet fondant er billigere end den, du køber. Og så kan du matche farverne, nøjagtigt som du vil. Her får du en nem opskrift til en festlig kage.
Gå til opskrift
hjemmelavet fondant opskrift

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

4.9 fra 46 stemmer
Skøn opskrift på rabarberkage med kokos, som du nemt laver i en bradepande. De syrlige rabarber spiller perfekt sammen med den søde kage og kokos.
Gå til opskrift
billede med rabarberkage med kokos
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required