Kalvetykkam i ovn skal langtidssteges i stegeso i fire timer ved 150 graders varme. Server den med lækre selleriblokke, der er overdækket med kartoffelmos.
Kalvetykkam i ovn er noget af det mest møre stykke kød du kan lave.
Det bliver virkelig smørblødt, og her får du samtidig opskriften på lækkert tilbehør i form af ovnbagte blokke af knoldselleri med kartoffelmos.
Derudover kan du servere en salat med savoykål og ristede mandler til. Opskriften er til fire personer, men den er nem at gange op.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kalvetykkam i ovn
Kalvetykkam i ovn
Ingredienser
- 1,3 kg kalvetykkam - der er godt snøret og uden ben
- 1 spsk smør - til bruning
- 1 løg - grofthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 æble - i grove tern
- 1 persillerod - i små tern
- 1 gulerod - i små tern
- 4 dl kalvefond - vand + koncentrat
- 3 spsk balsamico - til at smøre tykkammen med
Til selleriblokke med kartoffelmos
- 1 knoldselleri - skåret ud i blokke på cirka 3 centimeter på hvert led
- 2 bagekartofler - i grove tern
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber
Desuden til sovs
- 2 spsk ribsgele
- 1 dl fløde
- 1 spsk majsstivelse
Fremgangsmåde
- Smør kalvetykkammen grundigt med balsamico, og brun den godt af i smør på en varm pande.
- Læg kødet op i en stegeso, hvor der er god plads rundt om.
- Brun hurtigt løg, persillerod, gulerod og hvidløg, og læg også dem op i stegesoen.
- Kom så også æblestykkerne ved.
- Hæld også kalvefond ved, og giv den en god omgang friskkværnet peber - og en lille smule salt. Ikke for meget, da kalvefonden også indeholder en del salt!
- Læg låget på, og så skal kalvetykkammen nu hygge sig i ovnen i 4 timer ved 150 grader varmluft. Kødet bliver mørt som smør.
- Imens laver du selleriblokke med kartoffelmos. Kog kartofler og lidt af sellerien møre i usaltet vand. De skal koges helt ud. Hæld ALT vandet fra, og kom kartoffel og selleri op i en skål. Kom smør ved og mos det rundt med et piskeris. Pisk også æggeblommer i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Læg selleriblokkene på en bageplade med bagepapir, hæld lidt olie over dem, og læg en spiseskefuld mos oven på hver blok. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, og sæt dem ind, når du tager kalvetykkammen ud af ovnen efter fire timer.
- Lad kødet hvile i 15 minutter under låg i stegesoen, hvorefter du lægger det op på et skærebræt. Her hviler det videre, mens du laver verdens bedste sovs til stegen.
- Sigt skyen op i en kasserolle, kom et par spiseskefulde ribsgele ved sammen med lidt fløde, og lad det koge op. Jævn med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kalvetykkam i ovn serveres sammen med selleri med mos og en lækker salat. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Per Sigsgaard
Hej
Jeg har været plus medlem siden 12 nov. 2023.
Men jeg kan ikke komme i nærheden af at få lov til at printe opskrifterne, kan I hjælpe med at løse dette problem?
VH. Per Sigsgaaard
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Tak for din besked. Prøv lige igen nu 🙂
Alt det bedste
Holger