Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalvetykkam i ovn

Kalvetykkam i ovn med selleriblokke og mos

5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook3PinterestSMSEmailMessenger
3
DELINGER
Indhold
  • Kalvetykkam i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kalvetykkam i ovn
  • Tips
  • Kommentarer

Kalvetykkam i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 4 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 4 timer t 45 minutter min
Kalvetykkam i ovn skal langtidssteges i stegeso i fire timer ved 150 graders varme. Server den med lækre selleriblokke, der er overdækket med kartoffelmos.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,3 kg kalvetykkam (der er godt snøret og uden ben)
  • 1 spsk smør (til bruning)
  • 1 løg (grofthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 æble (i grove tern)
  • 1 persillerod (i små tern)
  • 1 gulerod (i små tern)
  • 4 dl kalvefond (vand + koncentrat)
  • 3 spsk balsamico (til at smøre tykkammen med)
Til selleriblokke med kartoffelmos
  • 1 knoldselleri (skåret ud i blokke på cirka 3 centimeter på hvert led)
  • 2 bagekartofler (i grove tern)
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
Desuden til sovs
  • 2 spsk ribsgele
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Smør kalvetykkammen grundigt med balsamico, og brun den godt af i smør på en varm pande.
  2. Læg kødet op i en stegeso, hvor der er god plads rundt om.
  3. Brun hurtigt løg, persillerod, gulerod og hvidløg, og læg også dem op i stegesoen.
  4. Kom så også æblestykkerne ved.
  5. Hæld også kalvefond ved, og giv den en god omgang friskkværnet peber - og en lille smule salt. Ikke for meget, da kalvefonden også indeholder en del salt!
  6. Læg låget på, og så skal kalvetykkammen nu hygge sig i ovnen i 4 timer ved 150 grader varmluft. Kødet bliver mørt som smør.
  7. Imens laver du selleriblokke med kartoffelmos. Kog kartofler og lidt af sellerien møre i usaltet vand. De skal koges helt ud. Hæld ALT vandet fra, og kom kartoffel og selleri op i en skål. Kom smør ved og mos det rundt med et piskeris. Pisk også æggeblommer i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  8. Læg selleriblokkene på en bageplade med bagepapir, hæld lidt olie over dem, og læg en spiseskefuld mos oven på hver blok. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, og sæt dem ind, når du tager kalvetykkammen ud af ovnen efter fire timer.
  9. Lad kødet hvile i 15 minutter under låg i stegesoen, hvorefter du lægger det op på et skærebræt. Her hviler det videre, mens du laver verdens bedste sovs til stegen.
  10. Sigt skyen op i en kasserolle, kom et par spiseskefulde ribsgele ved sammen med lidt fløde, og lad det koge op. Jævn med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier928kcalKulhydrater75gProtein78gFedt35gMættet fedt19gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt1gKolesterol413mgNatrium1097mgKalium2792mgKostfibre11gSukker18gVitamin A3474IUVitamin C62mgCalcium173mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kalvetykkam i ovn

Kalvetykkam i ovn er noget af det mest møre stykke kød du kan lave.

Det bliver virkelig smørblødt, og her får du samtidig opskriften på lækkert tilbehør i form af ovnbagte blokke af knoldselleri med kartoffelmos.

Derudover kan du servere en spidskålssalat til. Opskriften er til fire personer, men den er nem at gange op.

Se også disse opskrifter:

  • Kalvetykkam - langtidsstegt med fantastisk sovs
  • Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos
  • Gullasch med kartoffelmos
  • Oksetykkam stegt i ovn
  • Oksesteg stegt som vildt
  • Grydestegt oksetykkam

Tips

Kalvetykkam i ovn serveres sammen med selleri med mos og en lækker salat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Sigsgaard skriver

    juli 03, 2024 at 7:41 pm

    Hej
    Jeg har været plus medlem siden 12 nov. 2023.
    Men jeg kan ikke komme i nærheden af at få lov til at printe opskrifterne, kan I hjælpe med at løse dette problem?
    VH. Per Sigsgaaard

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 04, 2024 at 7:06 am

      Hej Per
      Tak for din besked. Prøv lige igen nu 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required