Min opskrift på nemme kalvekrebinetter lavet af paneret, hakket kalvekød. Tilbehør er en lækker frikassé af sprøde grøntsager og spinat.
Fantastiske kalvekrebinetter som mormor lavede dem. Og det er altså klassisk sommermad, som dog er en fornøjelse året rundt.
Det friskhakkede kalvekød paneres i æg og rasp, hvorefter krebinetterne steges i olie og smør.
Kalvekrebinetter er en meget nem ret at lave, og den tager samlet ikke meget mere end cirka 20 minutter.
Mængden af grøntsager i frikasséen kan du variere som du synes, og du behøver ikke hænge dig for præcist i målene i denne opskrift. Brug som du synes, og du kan sagtens lave denne frikassé uden spinat, hvis du synes det.
Men den samlede mængde af grøntsager passer altså godt sammen.
Og det bedste resultat får du, hvis du lige lader grøntsagerne have en smule bid. Så kogetiden afhænger af hvor store eller små stykker du skærer grøntsagerne ud i.
Er sovsen stadig for tynd tilsættes lidt mere Maizena, og er den for tyk kommes blot lidt mere vand ved. Det er meget nemt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Karbonader i fad med rosmarin og peberflødesovs
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
Opskrift på kalvekrebinetter
Kalvekrebinetter
Ingredienser
Krebinetter
- 600 g hakket kalvekød - med 10-12% fedt
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 2 spsk persille - finthakket
- 1 spsk purløg - finthakket
- 2 æg
- rasp
Frikassé
- 6 dl vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 4 gulerødder
- 1 lille blomkål
- 1 bundt grønne asparges
- 2 dl fløde
- 1 tsk sennep
- 1 citron - saften af en halv citron
- 2 spsk Maizena
- 150 g spinat
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom det hakkede kalvekød i en skål og bland det sammen med salt, peber, persille og purløg. Brug en hånd til at ælte farsen sammen, men ælt ikke for længe. Farsen skal blot være samlet.
- Form seks lige store kalvekrebinetter, og hak dem med bagsiden på en kniv. Det gør at krebinetterne holder formen under stegningen.
- Pisk to æg sammen i en dyb tallerken, mens du hælder rasp i en anden dyb tallerken. Vend nu hver kalvekrebinet i æg og derefter i rasp, hvorefter de lægges til side på et fad.
- Klargør grøntsagerne til frikasséen. Gulerødder skæres i 1-2 centimeter tykke skiver på skrå, blomkål snittes i små buketter, mens roden brækkes af de grønne asparges (rodstykket smides ud), hvorefter aspargesene skæres i cirka fire centimeter lange stykker.
- Kom en god klat smør og en god sjat olivenolie på en varm pande, og brun dine kalvekrebinetter på begge sider. Skru lidt ned og steg videre indtil krebinetterne er gennemstegte - typisk 5-6 minutter på hver side. Tages af kogepladen og krydres med en smule mere salt og friskkværnet peber.
- Imens koges vand op sammen med bouillonterninger. Tilsæt gulerødderne og lad dem koge med ved middel varme i cirka fire minutter.
- Kom så blomkålsbuketter ved og kog tre tre minutter mere. Derefter tilsættes de grønne asparges og der koges yderligere et minut.
- Hæld fløde ved sammen med sennep og lidt citronsaft, og jævn din frikassé med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Jævn til en passende konsistens.
- Vend frisk spinat og persille i til sidst, og lad lige spinaten falde sammen.
- Smag til med salt og peber og så er hele retten klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kalvekrebinetter serveres med den lækre og sprøde frikassé, og der skal såmænd ikke andre ting til.
Du kan dog tilbyde et stykke nybagt brød til, og her vil jeg foreslå disse nemme kærnemælksbrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: