• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvekrebinetter med frikassé af sprøde grøntsager

Kalvekrebinetter med frikassé af sprøde grøntsager

kalvekrebinetter med frikassé
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  3. oktober 2023

Min opskrift på nemme kalvekrebinetter lavet af paneret, hakket kalvekød. Tilbehør er en lækker frikassé af sprøde grøntsager og spinat.

Fantastiske kalvekrebinetter som mormor lavede dem. Og det er altså klassisk sommermad, som dog er en fornøjelse året rundt.

Det friskhakkede kalvekød paneres i æg og rasp, hvorefter krebinetterne steges i olie og smør.

Kalvekrebinetter er en meget nem ret at lave, og den tager samlet ikke meget mere end cirka 20 minutter.

Mængden af grøntsager i frikasséen kan du variere som du synes, og du behøver ikke hænge dig for præcist i målene i denne opskrift. Brug som du synes, og du kan sagtens lave denne frikassé uden spinat, hvis du synes det.

Men den samlede mængde af grøntsager passer altså godt sammen.

Og det bedste resultat får du, hvis du lige lader grøntsagerne have en smule bid. Så kogetiden afhænger af hvor store eller små stykker du skærer grøntsagerne ud i.

Er sovsen stadig for tynd tilsættes lidt mere Maizena, og er den for tyk kommes blot lidt mere vand ved. Det er meget nemt.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Klassiske karbonader

Karbonader i fad med rosmarin og peberflødesovs

Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

Opskrift på kalvekrebinetter

kalvekrebinetter med frikassé
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvekrebinetter

5 fra 1 stemme
Min opskrift på nemme kalvekrebinetter lavet af paneret, hakket kalvekød. Tilbehør er en lækker frikassé af sprøde grøntsager og spinat.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 502
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Krebinetter
  • 600 g hakket kalvekød - med 10-12% fedt
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk persille - finthakket
  • 1 spsk purløg - finthakket
  • 2 æg
  • rasp
Frikassé
  • 6 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 4 gulerødder
  • 1 lille blomkål
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 dl fløde
  • 1 tsk sennep
  • 1 citron - saften af en halv citron
  • 2 spsk Maizena
  • 150 g spinat
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det hakkede kalvekød i en skål og bland det sammen med salt, peber, persille og purløg. Brug en hånd til at ælte farsen sammen, men ælt ikke for længe. Farsen skal blot være samlet.
  2. Form seks lige store kalvekrebinetter, og hak dem med bagsiden på en kniv. Det gør at krebinetterne holder formen under stegningen.
  3. Pisk to æg sammen i en dyb tallerken, mens du hælder rasp i en anden dyb tallerken. Vend nu hver kalvekrebinet i æg og derefter i rasp, hvorefter de lægges til side på et fad.
  4. Klargør grøntsagerne til frikasséen. Gulerødder skæres i 1-2 centimeter tykke skiver på skrå, blomkål snittes i små buketter, mens roden brækkes af de grønne asparges (rodstykket smides ud), hvorefter aspargesene skæres i cirka fire centimeter lange stykker.
  5. Kom en god klat smør og en god sjat olivenolie på en varm pande, og brun dine kalvekrebinetter på begge sider. Skru lidt ned og steg videre indtil krebinetterne er gennemstegte - typisk 5-6 minutter på hver side. Tages af kogepladen og krydres med en smule mere salt og friskkværnet peber.
  6. Imens koges vand op sammen med bouillonterninger. Tilsæt gulerødderne og lad dem koge med ved middel varme i cirka fire minutter.
  7. Kom så blomkålsbuketter ved og kog tre tre minutter mere. Derefter tilsættes de grønne asparges og der koges yderligere et minut.
  8. Hæld fløde ved sammen med sennep og lidt citronsaft, og jævn din frikassé med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Jævn til en passende konsistens.
  9. Vend frisk spinat og persille i til sidst, og lad lige spinaten falde sammen.
  10. Smag til med salt og peber og så er hele retten klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 502kcalKulhydrater: 19gProtein: 38gFedt: 32gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.01gKolesterol: 261mgNatrium: 1786mgKalium: 1269mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 15035IUVitamin C: 66mgCalcium: 168mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kalvekrebinetter serveres med den lækre og sprøde frikassé, og der skal såmænd ikke andre ting til.

Du kan dog tilbyde et stykke nybagt brød til, og her vil jeg foreslå disse nemme kærnemælksbrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required