Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
Kalveculotte i ovn er en lækker ret, der også er god som gæstemad.
I denne opskrift med tilhørende video viser den kendte kok Thomas Passfall hvordan du laver en kalveculotte i ovn, men også hvordan du skærer den færdigstegte kalveculotte ud.
Så her finder du alt du skal vide om stegning af udskæring af en culotte.
Men ikke nok med det. Thomas viser også hvordan du nemt laver tilbehør til en culottesteg.
Og det er selvfølgelig sprøde og lækre pommes frites og en god og hjemmelavet sauce bearnaise. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kalveculotte i ovn
1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring
Ingredienser
Kalveculotte
- 1 kg kalveculotte
- salt og friskkværnet peber
Pommes frites
- 4 bagekartofler
- olie - til stegning, rigeligt af den
- 4 fed hvidløg
- flagesalt
Bearnaise sauce
- 1 portion min sauce bearnaise opskrift - Se opskrift på bearnaise sauce her
Fremgangsmåde
- Start med at fjerne senen under kalveculotten, hvorefter krølfedtet ridses. I videoen herunder kan du se hvordan du nemt gør det.
- Krydr culotten med salt og friskkværnet peber, og læg den derefter i et ildfast fad.
- Kalveculotte i ovn steges ved 180 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter. Er din kalveculotte større end et kilo giver du den blot lidt længere tid. I en rosa kalveculotte skal kernetemperaturen være ca. 56-58 grader.
- Den færdigstegte kalveculotte hviler i 15-20 minutter inden udskæring, og den kan eventuelt dækkes lidt til. Derefter skæres den ud som anvist i videoen.
- Bagekartoflerne skæres i stave, som du kender fra pommes frites.
- Kom rigeligt med olie på en varm pande, kom nogle fed hvidløg i og læg forsigtigt kartoffelstavene ned i olien.
- Steg nu kartoflerne indtil de er sprøde og lækre. Du skal regne med at det kan tage op til 15 minutter hvor dine pommes frites steges i rigeligt med olie ved en middel varme. Derfor kan det være du skal i gang med pommes frites inden du starter på kalveculotten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Video
I denne video viser Thomas Pasfall hvordan du steger kalveculotte i ovn, så det er måske meget godt lige at bruge fem minutter på at se den.
Servering
Kalvesteg i ovn skæres ud som anvist og serveres med pommes frites og bearnaise sauce. Bedre bliver det næsten ikke.
Denne opskrift er og ret er lavet af restauratør og køkkenchef Thomas Pasfall fra restaurant Pasfall i Odense. Den stammer fra serien ”Få det til at ligne en million” fra Pasfalls Madkanal på YouTube.
Se også mine populære opskrifter på okseculotte i ovn, intervalstegt kalveculotte og grydestegt kalveculotte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lars Munkedal
Rigtig god opskrift - og noget kortere tid i ovnen, end jeg ellers ville have gjort det. Alle var glade.
Videoen var super god, med en dejlig smittende entusiasme, og uden for meget snik-snak.
Mine fritter blev lidt for mosede, men jeg skal nok bare skære dem i større stykker næste gang 🙂
Anne
Dejlig nem opskrift og godt med udskæringsvejledning. Godt resultat
Erik A
Fin gennemgang af opskriften på en skøn ret.
Kalveculotte 'virker hver gang 🙂
Anders Svendsen
Kæft en lorte opskrift der ødelægger et godt stykke kød. Efter at kødet havde ligget i 20 min var det mere rød end da det blev købt!
Holger Rørby Madsen
Hej Anders
Øv da - det lyder træls. Der kan være flere forklaringer på det, men for en sikkerheds skyld har jeg tilføjet rådet om brug af stegetermometer, så kødet steges indtil en kernetemperatur på ca. 56-58 grader, hvis man ønsket culotten rosa.
Alt det bedste
Holger