• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

billederesultat for kalveculotte i ovn
4.7 fra 179 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
467
SHARES
FacebookMessenger467PinterestEmailSMSSubscribe

Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.

Kalveculotte i ovn er en lækker ret, der også er god som gæstemad.

I denne opskrift med tilhørende video viser den kendte kok Thomas Passfall hvordan du laver en kalveculotte i ovn, men også hvordan du skærer den færdigstegte kalveculotte ud.

Så her finder du alt du skal vide om stegning af udskæring af en culotte.

Men ikke nok med det. Thomas viser også hvordan du nemt laver tilbehør til en culottesteg.

Og det er selvfølgelig sprøde og lækre pommes frites og en god og  hjemmelavet sauce bearnaise. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på kalveculotte i ovn

billederesultat for kalveculotte i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

4.70 fra 179 stemmer
Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hviletid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 696
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kalveculotte
  • 1 kg kalveculotte
  • salt og friskkværnet peber
Pommes frites
  • 4 bagekartofler
  • olie - til stegning, rigeligt af den
  • 4 fed hvidløg
  • flagesalt
Bearnaise sauce
  • 1 portion min sauce bearnaise opskrift - Se opskrift på bearnaise sauce her

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at fjerne senen under kalveculotten, hvorefter krølfedtet ridses. I videoen herunder kan du se hvordan du nemt gør det.
  2. Krydr culotten med salt og friskkværnet peber, og læg den derefter i et ildfast fad.
  3. Kalveculotte i ovn steges ved 180 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter. Er din kalveculotte større end et kilo giver du den blot lidt længere tid. I en rosa kalveculotte skal kernetemperaturen være ca. 56-58 grader.
  4. Den færdigstegte kalveculotte hviler i 15-20 minutter inden udskæring, og den kan eventuelt dækkes lidt til. Derefter skæres den ud som anvist i videoen.
  5. Bagekartoflerne skæres i stave, som du kender fra pommes frites.
  6. Kom rigeligt med olie på en varm pande, kom nogle fed hvidløg i og læg forsigtigt kartoffelstavene ned i olien.
  7. Steg nu kartoflerne indtil de er sprøde og lækre. Du skal regne med at det kan tage op til 15 minutter hvor dine pommes frites steges i rigeligt med olie ved en middel varme. Derfor kan det være du skal i gang med pommes frites inden du starter på kalveculotten.

Næringsindhold

Kalorier: 696kcalKulhydrater: 68gProtein: 61gFedt: 19gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 199mgNatrium: 990mgKalium: 2483mgKostfibre: 8gSukker: 3gVitamin A: 8IUVitamin C: 74mgCalcium: 63mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Video

I denne video viser Thomas Pasfall hvordan du steger kalveculotte i ovn, så det er måske meget godt lige at bruge fem minutter på at se den.

Servering

Kalvesteg i ovn skæres ud som anvist og serveres med pommes frites og bearnaise sauce. Bedre bliver det næsten ikke.

Denne opskrift er og ret er lavet af restauratør og køkkenchef Thomas Pasfall fra restaurant Pasfall i Odense. Den stammer fra serien ”Få det til at ligne en million” fra Pasfalls Madkanal på YouTube.

Se også mine populære opskrifter på okseculotte i ovn, intervalstegt kalveculotte og grydestegt kalveculotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Munkedal

    oktober 21, 2024 at 8:53 am

    Rigtig god opskrift - og noget kortere tid i ovnen, end jeg ellers ville have gjort det. Alle var glade.
    Videoen var super god, med en dejlig smittende entusiasme, og uden for meget snik-snak.
    Mine fritter blev lidt for mosede, men jeg skal nok bare skære dem i større stykker næste gang 🙂

    Svar
  2. Anne

    juli 03, 2024 at 9:49 am

    Dejlig nem opskrift og godt med udskæringsvejledning. Godt resultat

    Svar
  3. Erik A

    maj 08, 2021 at 3:13 pm

    Fin gennemgang af opskriften på en skøn ret.
    Kalveculotte 'virker hver gang 🙂

    Svar
  4. Anders Svendsen

    august 13, 2020 at 7:28 pm

    Kæft en lorte opskrift der ødelægger et godt stykke kød. Efter at kødet havde ligget i 20 min var det mere rød end da det blev købt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 13, 2020 at 7:55 pm

      Hej Anders
      Øv da - det lyder træls. Der kan være flere forklaringer på det, men for en sikkerheds skyld har jeg tilføjet rådet om brug af stegetermometer, så kødet steges indtil en kernetemperatur på ca. 56-58 grader, hvis man ønsket culotten rosa.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required