Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalveculotte i ovn

1 kilo kalveculotte i ovn (med stegetid og udskæring)

billederesultat for kalveculotte i ovn
4.7 fra 179 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
483
SHARES
FacebookMessenger483PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kalveculotte i ovn
  • Opskrift på kalveculotte i ovn
  • Video
  • Servering
  • Hvad er forskellen på kalveculotte og okseculotte?
  • FAQ
  • Kommentarer

Kalveculotte i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 179 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Hviletid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kalveculotte
  • 1 kg kalveculotte
  • salt og friskkværnet peber
Pommes frites
  • 4 bagekartofler
  • olie til stegning, rigeligt af den
  • 4 fed hvidløg
  • flagesalt
Bearnaise sauce
  • 1 portion min sauce bearnaise opskrift Se opskrift på bearnaise sauce her

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne senen under kalveculotten, hvorefter krølfedtet ridses. I videoen herunder kan du se hvordan du nemt gør det.
  2. Krydr culotten med salt og friskkværnet peber, og læg den derefter i et ildfast fad.
  3. Kalveculotte i ovn steges ved 180 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter. Er din kalveculotte større end et kilo giver du den blot lidt længere tid. I en rosa kalveculotte skal kernetemperaturen være ca. 56-58 grader.
  4. Den færdigstegte kalveculotte hviler i 15-20 minutter inden udskæring, og den kan eventuelt dækkes lidt til. Derefter skæres den ud som anvist i videoen.
  5. Bagekartoflerne skæres i stave, som du kender fra pommes frites.
  6. Kom rigeligt med olie på en varm pande, kom nogle fed hvidløg i og læg forsigtigt kartoffelstavene ned i olien.
  7. Steg nu kartoflerne indtil de er sprøde og lækre. Du skal regne med at det kan tage op til 15 minutter hvor dine pommes frites steges i rigeligt med olie ved en middel varme. Derfor kan det være du skal i gang med pommes frites inden du starter på kalveculotten.

Næringsindhold

Kalorier696kcalKulhydrater68gProtein61gFedt19gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gKolesterol199mgNatrium990mgKalium2483mgKostfibre8gSukker3gVitamin A8IUVitamin C74mgCalcium63mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kalveculotte i ovn

Kalveculotte i ovn er en lækker ret, der også er god som gæstemad.

I denne opskrift med tilhørende video viser den kendte kok Thomas Pasfall hvordan du laver en kalveculotte i ovn, men også hvordan du skærer den færdigstegte kalveculotte ud. Så her finder du alt du skal vide om stegning af udskæring af en culotte.

Men ikke nok med det. Thomas viser også hvordan du nemt laver tilbehør til en culottesteg. Og det er selvfølgelig sprøde og lækre pommes frites og en god og  hjemmelavet sauce bearnaise. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Video

I denne video viser Thomas Pasfall hvordan du steger kalveculotte i ovn, så det er måske meget godt lige at bruge fem minutter på at se den.

Servering

Kalvesteg i ovn skæres ud som anvist og serveres med pommes frites og bearnaise sauce. Bedre bliver det næsten ikke.

Hvad er forskellen på kalveculotte og okseculotte?

EgenskabKalveculotteOkseculotte
DyrKalv (ung kvæg)Voksen ko/okse
SmagMild og finMere kraftig og intens
MørhedMeget mørtOgså mørt, men fastere
TilberedningKortere tilberedningstidLidt længere tid i ovnen

Denne opskrift er og ret er lavet af restauratør og køkkenchef Thomas Pasfall fra restaurant Pasfall i Odense. Den stammer fra serien "Få det til at ligne en million" fra Pasfalls Madkanal på YouTube.

Flere inspirerende opskrifter:

Kalv med æblecider
Få min opskrift på kalv med æblecider. En skøn ret med kalvesteg, der tilberedes i æblecider, hvilket giver en himmelsk lækker sauce.
Se opskriften her
Billede af kalv med æblecider.
Culottesteg i ovn - rosa og lækker
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Se opskriften her
Billede af culottesteg.
Grydestegt kalveculotte
Her får du min bedste opskrift på en grydestegt kalveculotte med tip til den præcise stegetid. Se også hvordan du laver den perfekte sovs.
Se opskriften her
billederesultat for grydestegt kalveculotte
Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)
Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.
Se opskriften her
kalveculotte i grill
Intervalstegt kalveculotte
Intervalstegt kalveculotte: Sådan steger du den perfekte kalveculotte, der skal have en kernetemperatur på 55 grader.
Se opskriften her
Billede af intervalstegt kalveculotte.
Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
Her finder du den bedste opskrift på kalvesteg stegt som vildt. Kalvestegen omvikles med bacon, og sovsen laves med ribsgele.
Se opskriften her
kalvesteg stegt som vildt

FAQ

Hvem er Thomas Pasfall?

Thomas Pasfall (født 1970 i Odense) er en prisvindende dansk kok og gas­tronome, der i sin lange karriere har arbejdet med klassiske og franske teknikker, drevet egen restaurant med Michelin-omtale, fungeret som hofkok, og nu udfolder sit talent som køkkenchef på Tangkroen i Aarhus. Han kombinerer traditionel respekt for råvarer med moderne gastronomi.

Er kalveculotte et godt stykke kød?

Kalveculotte er et mørt stykke kød fra øverste del af kalvens bagparti (bagskåret). Den minder om okseculotte, men er mindre, mere delikat og mildere i smagen.

Hvilken kernetemperatur skal kalveculotte have?

Rosa (medium): 56-58 grader.
Let rosa/gennemstegt: 60-63 grader.
Gennemstegt: 65+ grader (anbefales ikke, kan blive tørt).
Husk at lade kødet hvile i 10-15 minutter før udskæring.

Hvordan skærer man en kalveculotte?

Det er nemt at skære kalveculotten ud, men husk blot dette: Skær på tværs af kødets fibre. Start fra den smalle ende. Vær opmærksom på, at fibrene ændrer retning undervejs, justér snittet derefter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Munkedal skriver

    oktober 21, 2024 at 8:53 am

    Rigtig god opskrift - og noget kortere tid i ovnen, end jeg ellers ville have gjort det. Alle var glade.
    Videoen var super god, med en dejlig smittende entusiasme, og uden for meget snik-snak.
    Mine fritter blev lidt for mosede, men jeg skal nok bare skære dem i større stykker næste gang 🙂

    Svar
  2. Anne skriver

    juli 03, 2024 at 9:49 am

    Dejlig nem opskrift og godt med udskæringsvejledning. Godt resultat

    Svar
  3. Erik A skriver

    maj 08, 2021 at 3:13 pm

    Fin gennemgang af opskriften på en skøn ret.
    Kalveculotte 'virker hver gang 🙂

    Svar
  4. Anders Svendsen skriver

    august 13, 2020 at 7:28 pm

    Kæft en lorte opskrift der ødelægger et godt stykke kød. Efter at kødet havde ligget i 20 min var det mere rød end da det blev købt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 13, 2020 at 7:55 pm

      Hej Anders
      Øv da - det lyder træls. Der kan være flere forklaringer på det, men for en sikkerheds skyld har jeg tilføjet rådet om brug af stegetermometer, så kødet steges indtil en kernetemperatur på ca. 56-58 grader, hvis man ønsket culotten rosa.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required