• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalkunbryst i ovn (med bacon)

Kalkunbryst i ovn (med bacon)

kalkunbryst i ovn
Kalkunbryst i ovn tager en times tid at lave, og den omviklede bacon hindrer, at kalkunkødet bliver tørt og kedeligt under turen i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2024 - Udgivet:  15. marts 2018

Del gerne:
221
SHARES
FacebookMessenger221PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Note
Gå til opskrift

Kalkunbryst i ovn er samtidig fedtfattig mad, da fjerkræ indeholder ganske lidt fedt.

Netop det er til gengæld så også udfordringen, når du steger det i ovnen.

For du risikerer kødet bliver tørt og kedeligt. Derfor er det god idé, at omvikle det med en god omgang bacon.

Til dette kalkunbryst har jeg brugt otte skiver bacon af frilandsgris. Det giver samtidig kødet en dejlig smag af bacon - og den er vi jo mange, der vældig godt kan lide.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Husk også at se disse opskrifter:

  • Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn
  • Kalkunschnitzler med pasta og lækker sauce
  • Grydestegt kalkunbryst med lækker sauce

Opskrift

kalkunbryst i ovn

Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)

Kalkunbryst i ovn tager en times tid at lave, og den omviklede bacon hindrer, at kalkunkødet bliver tørt og kedeligt under turen i ovnen.
Bedømmelse
4.9 fra 20 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 900 g kalkunbryst - fersk
  • 8 skiver bacon
  • 1 tsk sennepspulver - evt. fra Colmans, kan undlades
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skær eventuelle fedtstykker og urenheder af kalkunbrystet - vi vil gerne spise rent kød, og ikke snask.
  • Krydr først kødet med en halv teskefuld sennepspulver, en teskefuld paprika, en halv teskefuld hvidløgspulver samt salt og friskkværnet peber på den ene side, og gnid det lidt ind i kødet.
  • Vend så kødet om, og giv det samme tur på den anden side.
  • Læg så otte skiver bacon på tværs af kalkunbrystet, så de lige overlapper hinanden. Fold dem ind under kødet, så de ikke flapper op under turen i ovnen.
  • Læg kalkunbrystet på en rist i et ildfast fad, og hæld lidt vand i bunden af fadet.
  • Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege her i cirka 60 minutter.
  • Kalkunbryst i ovn skal have en kernetemperatur på 75 grader, og det er altid vigtigt, at gennemstege fjerkræ!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
270
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
122
mg
41
%
Natrium
 
1670
mg
73
%
Kalium
 
562
mg
16
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
55
g
110
%
Vitamin A
 
122
IU
2
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Kalkunbryst i ovn serveres straks, hvor det skæres ud i skiver. Flødekartofler er i øvrigt klassisk tilbehør til.

Du kan lave flødekartoflerne sammen med kalkunbrystet i ovnen.

Se også hvordan du laver fyldt kalkunbryst med soltørrede tomater.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required