• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)

Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)

billederesultat for kakaoroulade
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
753
SHARES
FacebookMessenger753PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  14. august 2023

Kakaoroulade er meget hurtig at bage, og det er samtidig en nem opskrift. Her er kakaorouladen fyldt med en flødeskum med vanilje.

Kakaoroulade er en populær kage, der da også smager virkelig godt.

Som alle andre roulader er den både hurtig og nem at bage, og her er den tilsat lækker kakao.

Jeg har anvendt en Valrhona kakaopulver, som jeg synes er den bedste, men brug det du har i køkkenskabet.

Her kan du se hvordan du pisker flødeskum perfekt, og der er et par interessante ting, som du skal vide.

Opskriften giver en lækker kakaoroulade.

Opskrift på roulade med kakao

billederesultat for kakaoroulade
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)

4.65 fra 14 stemmer
Kakaoroulade er meget hurtig at bage, og det er samtidig en nem opskrift. Her er kakaorouladen fyldt med en flødeskum med vanilje.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 7 minutter min
Køletid 10 minutter min
Samlet tid 27 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Aftensmad, Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g pasteuriserede æggeblommer - svarende til 3 bægre
  • 75 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 20 g kakao
  • 5 g bagepulver
  • 100 g pasteuriserede æggehvider - svarende til 2 bægre
Fyld laves af
  • 2 dl piskefløde
  • 5 g vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk æggeblommerne luftige sammen med vaniljesukker og bagesukker. Har du ikke bagesukker, kan du anvende almindeligt, hvidt sukker.
  2. Bland hvedemel med kakao og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør det godt ud.
  3. I en ren skål piskes æggehviderne stive, hvorefter de vendes i dejen med en dejskraber. Gør det forsigtigt, så du stadig har en let og luftig dej.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld dejen på. Smør den ud på pladen, så den når ud til fem centimeter før kanten hele vejen rundt.
  5. Bag så rouladebunden i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor den skal have 6-7 minutter. Ikke længere, for så bliver den både tør og mere besværlig at rulle sammen.
  6. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys sukker på det. Læg den nybagte rouladebund på sukkeret, klem let rouladebunden ned i sukkeret, og træk derefter bagepapiret på bunden af.
  7. Lad den køle lidt i 10 minutter.
  8. Pisk fløden stiv sammen med vaniljesukker, og smør flødeskummet ud over rouladen.
  9. Rul forsigtigt kakaorouladen sammen, skær enderne af og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige kakaoroulade kan opbevares på køl i et døgns tid.

Eller naturligvis nydes før.

Se også disse kageopskrifter:

  • Nutella roulade - nem opskrift på roulade med Nutella
  • Roulade dessert - lækker dessert med creme og jordbær
  • Verdens bedste hindbærroulade
  • Lækker og hjemmebagt jordbærroulade
  • Den bedste tigerroulade
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. pidj@vordingborg.dk

    marts 19, 2021 at 11:26 am

    Fin opskrift, men jeg bruger altid friske æg - så hvor mange æggeblommer/hvider skal jeg bruge her?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required