Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)

Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)

billederesultat for kakaoroulade
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
753
SHARES
FacebookMessenger753PinterestEmailSMS

Kakaoroulade er meget hurtig at bage, og det er samtidig en nem opskrift. Her er kakaorouladen fyldt med en flødeskum med vanilje.

Kakaoroulade er en populær kage, der da også smager virkelig godt.

Som alle andre roulader er den både hurtig og nem at bage, og her er den tilsat lækker kakao.

Jeg har anvendt en Valrhona kakaopulver, som jeg synes er den bedste, men brug det du har i køkkenskabet.

Her kan du se hvordan du pisker flødeskum perfekt, og der er et par interessante ting, som du skal vide.

Opskriften giver en lækker kakaoroulade.

Opskrift på roulade med kakao

Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 7 minutter min
Køletid: 10 minutter min
Samlet tid: 27 minutter min
Kakaoroulade er meget hurtig at bage, og det er samtidig en nem opskrift. Her er kakaorouladen fyldt med en flødeskum med vanilje.
Antal: 1 stk.
Ret: Aftensmad, Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g pasteuriserede æggeblommer (svarende til 3 bægre)
  • 75 g bagesukker (eller alm. sukker)
  • 5 g vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 20 g kakao
  • 5 g bagepulver
  • 100 g pasteuriserede æggehvider (svarende til 2 bægre)
Fyld laves af
  • 2 dl piskefløde
  • 5 g vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommerne luftige sammen med vaniljesukker og bagesukker. Har du ikke bagesukker, kan du anvende almindeligt, hvidt sukker.
  2. Bland hvedemel med kakao og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør det godt ud.
  3. I en ren skål piskes æggehviderne stive, hvorefter de vendes i dejen med en dejskraber. Gør det forsigtigt, så du stadig har en let og luftig dej.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld dejen på. Smør den ud på pladen, så den når ud til fem centimeter før kanten hele vejen rundt.
  5. Bag så rouladebunden i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor den skal have 6-7 minutter. Ikke længere, for så bliver den både tør og mere besværlig at rulle sammen.
  6. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys sukker på det. Læg den nybagte rouladebund på sukkeret, klem let rouladebunden ned i sukkeret, og træk derefter bagepapiret på bunden af.
  7. Lad den køle lidt i 10 minutter.
  8. Pisk fløden stiv sammen med vaniljesukker, og smør flødeskummet ud over rouladen.
  9. Rul forsigtigt kakaorouladen sammen, skær enderne af og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige kakaoroulade kan opbevares på køl i et døgns tid.

Eller naturligvis nydes før.

Se også disse kageopskrifter:

  • Nutella roulade - nem opskrift på roulade med Nutella
  • Roulade dessert - lækker dessert med creme og jordbær
  • Verdens bedste hindbærroulade
  • Lækker og hjemmebagt jordbærroulade
  • Den bedste tigerroulade
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. pidj@vordingborg.dk skriver

    marts 19, 2021 at 11:26 am

    Fin opskrift, men jeg bruger altid friske æg - så hvor mange æggeblommer/hvider skal jeg bruge her?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required